Sper să fiu singurul !
Stau şi mă întreb, evident retoric, cine poate degusta o bere rece (BRRC scria pe afişele din căminele din Regie, unde îşi făceau stagiul politehniştii ) la 40 grade Celsius la umbră...
Poate de la a doua, a treia o să încerc şi eu .
Grav însă este că sunt cel mai neinspirat în materie de băut bere, conform specialistilor !
Îmi place să o beau direct din sticlă dar cică gâtul sticlei şi eliberarea bruscă de bioxid de carbon împiedică definirea gustului şi deschiderea aromei . Eu nu am băgat de seamă dar o să testez cât de curând .
De recipiente de băut bere am scris aici !
Mai aflu că ar trebui să port şi un termometru după mine deoarece temperatura este specifică fiecărui tip de bere ! Asta cred că merită, măcar ca să văd figura chelnerului !
Berile cu volum alcoolic ridicat de tip barley wine se consumă la peste 13C
Berile brune la 8-10C, cele cu arome de fructe la 7-9C, iar pils şi lager la 5-9C
Era să uit, berile de abaţie (trapist) la 12C-cine găseşte să-mi aducă şi mie că din asta n-am băut !
![]() |
Sursa ! Acum credeţi că ghiciţi unde mă duc ? |
Particip la acest concurs!
In 90% din cazuri refuz paharul, asa ca-s la fel de neinspirat ca si tine.
RăspundețiȘtergereMi s-a luat o piatră de pe inimă !
ȘtergereParcă mai stă cineva să verifice temperatura... dacă e rece (adică sticla aburită sau mă rog, paharul pt. cine foloseste) e perfectă ;)
RăspundețiȘtergereNah, m-ai "prins" nici nu ştiam de berea de abaţie, dar n-aş refuza o degustare (2-3 halbe din acelea metalice din articolul tău precedent)
Nici eu nu am stiut ! :) Halbe din alea am vazut doar intr-o taverna din Brasov prin 2006, parca ! :)
ȘtergereSă înţeleg că acesta este un alt blog al tău, Radu?
RăspundețiȘtergereÎn ceea ce priveşte tema articolului tău, nu mă pot pronunţa pentru că eu, sunt anti-alcool, n-am băut niciodată niciun fel băuturi alcoolice, nici măcar nu le-am gustat şi nici nu mă tentează, chiar dacă au şi ele partea lor benefică.
O seară minunată îţi doresc, Radu! :)
Da, e un alt blog . Momentan incearca sa-si gaseasca identitatea. Te mai astept si sigur vor fi si teme la care sa te poti pronunta !
ȘtergereSperi degeaba! Sunt multi care habar nu au de cele scrise mai sus. Dar asta nu ii impiedica sa fie bautori fideli de bere! Se merge pe ideea: cu cat mai multa cu atat mai bine! (nu se specifica pentru cine e mai bine!:) )
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca ti-a scapat titlul ! :)
ȘtergereNu-ti fa griji, sunt obisnuit ! :)
Si berea e un aliment . In codul lui Hamurabi sau Hammurabi este prevazuta o ratie zilnica de bere pentru fiecare barbat ! :) Asta cu barbatul e de la mine, de fapt spunea pentru fiecare locuitor al orasului, ceea ce inseamna acelasi lucru ! :)
Bigotismul asta ce mai e ! :(
Stiu pe cineva, mult mai tanara pe atunci, care a dat gata o sticla de whisky foarte rapid. :)
Eu nu beau mai mult de 2-3 pahare de bere intr-un an, dar atunci prefer ca berea sa fie cat mai Ciucas, cat mai rece, mai amara si neaparat in pahar.
RăspundețiȘtergereEu prefer "Stejar" !
ȘtergereCe aminitiri ai dezgropat! În cămin, în FANE, parcă aşa îi spuneam, fostul Ştefan Gheorghiu, la LEU. Acolo pereţii erau "pictaţi" cu BRRC şi nr camerei. Acolo trăgeam câte o berică cu colegii şi prietenii din an, şi puneam la cale câte o partidă de fotbal cu echipe studenţeşti, pe bani, şi de obicei le cam luam banii!!!
RăspundețiȘtergereAcolo, la Leu mi-am facut primul calculator, o Cobra cu procesor Z80, monitor tv-ul meu sport, si in loc de memorie vechiul meu casetofon ITT ! Ce vremuri ! :)
ȘtergereDin banii castigati cu BRRC mi-am luat prima masina ! :)
De la tine cumpăram BRRC? :)
RăspundețiȘtergereApropos, eu lucram pe vremea aia ]n ICE Felix Fabrica de calculatoare. Tastaturi pentru Cobra de unde luai? :)
Era un chiosc langa gura de metrou !
ȘtergereCu berea doar daca veneai in Regie in P5/104 !
Foarte rar ajungeam prin Regie, doar prin FANE eram clienţi!
ȘtergerePai ce e mai placut decat sa ridici o halba si sa faci "mustati" de la spuma? Nu-mi place sticla.
RăspundețiȘtergereAm deja mustata ! :)
Ștergere