DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 10 martie 2014

AM PRIMIT UN CADOU

De la Rodica !

Tocmai de acolo din Italia...
O reţetă! La care băiatul meu, mare amator de găteli făcute de tacsu, a dat o comandă fermă pentru joi, când e ziua lui! Dar să dăm cuvântul Rodicăi.

Dragi prieteni, cunoscând bine “pofta de lup” în special a băieţilor la o anumită vârstă (am şi eu unul - un băiat, nu un lup), am hotărât să adaug aici o reţetă, care nu are nevoie de cuptor, şi anume a unui tip de sandwich italian, numit “tramezzino”.Tramezzino cu trei gusturi - nu îl veţi găsi prin baruri sau fast food-uri!

Acest sandwich, perfect pentru un buffè sau pentru a înlocui prânzul, este preparat din două tipuri de pâine – albă şi acea din cereale. În acest caz, straturile de cremă sunt făcute cu somon afumat, cu verdeţuri şi cu cremă de busuioc. Dar, fiecare este liber să experimenteze după propriile gusturi pentru a le colora.
Pentru crema de somon afumat aveţi nevoie de: 100g de somon, 150g de ricotta sau urdă, 2 linguri tomat concentrat şi sare.
Pentru crema cu verdeţuri : 250g brânză grasă tip Philadelphia, 2 linguri de frunze de pătrunjel, 2 linguri de cimbru verde, 2 linguri de coadă fină de ceapă – toate tocate cât mai mărunt.
Pentru crema de busuioc: 200g de ricotta, 180g de Pesto genovese.
Pâine: câte 6 felii de fiecare tip + câte 1 de rezervă pentru a acoperi eventuale spaţii goale.

Pregătiţi mai întâi cremele, amestecând bine cu ajutorul unui blender ingredientele fiecărei din ele aparte.
Tăiaţi apoi coaja feliilor de pâine şi puneţi-le într-o formă dreptunghiulară de mărimea acestora, strat peste strat, începând cu pâinea din cereale, alternându-le şi ungându-le cu creme în următoarea ordine: cea de somon, cea cu verdeţuri şi la urmă acea din busuioc.
Dacă forma în care aţi aranjat sandwich-ul este mai mare decât feliile de pâine, tăiaţi fâşii potrivite din pâinea de rezervă şi ungeţi-le cu creme în aceiaşi ordine în care le-aţi pus pe sandwich, formând un unic bloc. Acoperiţi totul cu peliculă transparentă şi băgaţi la frigider pentru cel puţin 2-3 ore (eu le bag la congelator pentru jumătate de oră atunci când nu am timp suficient). După ce îl scoateţi “de la răcoare” , daţi pelicula la o parte şi tăiaţi-l felii după pofta Măriilor Voastre.
Simplu dar foarte gustos.
Accept reclamaţii doar în forma comentariilor la articol.
Poftă bună să aveţi!
Şi iată rezultatul!


Articol scris de Rodica în calitate de invitată având ca motto proverbul popular:
"Mai bine să crape rânza decât să rămâie brânza!"

Abia aştept să-l fac!

23 de comentarii:

 1. Imi place, vreau si eu!( facut de Rodica-sorelica).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lilia este sora mea si a alcatuit acest "sorelica" (cu "s" nu "sh" - scuze dar scriu fara diacritice) reiesind din cuvantul italian sorella, care ar insemna (pentru ea) "surioara" :D caci sunt cu un an mai mica...

   Ștergere
  2. Merci dar nu ai mai zis daca l-ai facut sau nu, daca ti-a iesit si cum ti-a iesit...?

   Ștergere
 2. Sunt apetisante pozele! Incerc si eu reteta cu prima ocazie:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Am crezut că ai făcut tort. Mă și înființam. Arată super și cred că mi-ar și plăcea, chiar foarte tare dacă ar fi făcut de altul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Uau! Cât de bine arată! Sunt invidios că nu sunt în stare şi eu de aşa bunătăţi, adică să fac!

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !