DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

duminică, 30 martie 2014

MĂ TOT BATE LA CAP

Să dea de permis...

De conducere, evident! Ieri m-a întrebat de ce eu am tot alfabetul tipărit pe carnet şi el n-are nici măcar permis de biciclist...
Deh, glume de puşti de 18 ani şi ceva (cum a insistat să menţionez)!
Cum cei de la PDC.ro au avut amabilitatea să-mi trimită un curs de legislaţie sunt oarecum pregătit.
Doar să trecem la fapte, dar numai după ce ia bacalaureatul. Şi sper eu şi la facultate.
Oricum are o groază de probleme existenţiale, gen că nu-l înţelege nimeni, părinţi, profesori ba chiar şi bunici. De fete nu mai vorbesc, ori sunt prea multe şi îl sufocă ori plânge, fără lacrimi că spune că-i bărbat, după câte una! Oare oi fi trecut şi eu prin aşa ceva? Mi se pare că o eternitate s-a scurs de atunci, dar asta-i cu totul altă poveste. Şi nu vreau să-l stresez tocmai acum aşa că mă fofilez cum pot.
Evident că dacă am avut o reuşită clară, cu şeful meu despre care am povestit aici, nu mă voi duce să bat la porţi străine. Şi fără să-i laud mai mult decât merită, pot spune că pentru fii-meu alegerea mea este clară! Tot ei. Din motive mai mult decât simple. Un site intuitiv, ghid şi suport şi multe altele pe care le puteţi găsi la ei! Şi, pă bune, cum zice cu aplomb cel mare, vreau să-şi ia permisul din prima!

Sper din tot sufletul să ajungă pe acolo


Offf, Doamne! Mai sunt doar cinci ani! Până cel mic face majoratul.
Ţin pumnii pentru bac, facultate, teste naţionale dar pot fi aproape sigur că examenele pentru permis de conducere le vor trece! Pentru că au un sprijin de nădejde în acest site şi un exemplu, pe tatăl lor, care din 1988 încoace nu a avut nici un accident din culpă! Poate nu e mare lucru dar muream de nu-l menţionam!

Acum, spre sfârşit o să fiu un pic mai "părintesc". Şi vă pun o întrebare vouă, celor tineri, care doriţi să vă vedeţi pe autostrăzile ce se vor construi. În curând.
-Care credeţi că este cea mai mare teamă a unui părinte când vă felicită că aţi luat? Permisul!

Cunoaşterea legislaţiei şi multele sfaturi oferite sau păreri ale oamenilor, cu întâmplări reale, vă pot oferi o bază pentru răspuns. Dar şi viaţă! Şi mai puţine bătăi de cap.
Nu uitaţi un lucru! Permisul de conducere vă poate aduce bucurie, oarecum libertate, dar în primul rând vă aduce responsabilitate. Pentru viaţa pasagerilor din maşina pe care o conduceţi, pentru viaţa partenerilor de trafic şi poate nu în ultimul rând pentru viaţa voastră!
Sper să primesc răspunsuri la întrebarea mea!

19 comentarii:

 1. in ziua de azi e lucru mare sa fii sofer bun, si nu ma refer la faptul ca nu poti lua examenul, ci fac referire la toti nebunii printre care trebuie sa conduci zi de zi fara ca sa fii lovit ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Bine ca nu trebuie sa raspund eu la intrebare!:)
  Si bucura-te ca mai ai inca cinci ani de respirat usurat!
  Ar trebui citit articolul de multi parinti care isi incurajeaza copiii dandu-le cheile unor masini puternice! Ma intreb daca isi dau seama cu adevarat la ce ii expun.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai şi tu dreptate. De aceea recomand PDC.ro. Măcar pornesc la drum temeinic informaţi.

   Ștergere
 3. Stii vorba: copii mici - probleme mici, copii mari - probleme mari... Nu stiu daca se spune asa in romana dar sensul cred ca ar fi acelasi. Apoi, Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aşa se spune! :) Oricum o pregătire temeinică salvează multe vieţi!

   Ștergere
 4. Răspunsuri
  1. Păi trebuie! Prima dată vin testele naţionale pentru cel mic şi apoi bac-ul! :)
   Şi după carnetul!

   Ștergere
 5. Tata ! :| Nu uita ca ultima data cand am facut o intrecere la carturi, erai cu vreo doua ture in spatele meu si totusi aveam 7 ani, deci prin concluzie si prin urmare, ar cam trebui sa te meditez la capitolul "cum si despre condus"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aveai vreo 12 ani şi erau carturi de copii, prea mici pentru mine. În plus eu eram în şlapi care îmi alunecau de pe pedale! :)

   Ștergere
  2. Ehhh ... Trebuie sa-nveti sa pierzi :)) ;)

   Ștergere
  3. Cum spui tu, dar n-ai răspuns la întrebarea din articol! :)

   Ștergere
  4. Dupa parerea mea, eu cred ca teama ta cea mai mare, este ca o sa conduc mult mai bine ca tine :))))))

   Ștergere
 6. Intradevar, cand copilul tau pleaca prima oara singur cu masina ai inima cat un purice. Ca de fapt de fiecare data cand conduce si nu esti cu el.

  RăspundețiȘtergere
 7. Păi, legat de problemele existenţiale... mai povesteşte-i de peripeţiile tale cu balconul.
  Despre carnet, greu de dat sfaturi. Dacă tu consideri că nu e suficient de responsabil, nu îl încuraja să îşi ia de acum carnetul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce-am facut eu e poveste demult uitată! ;)
   În altă ordine de idei, prefer să înveţe "pe bune" ...

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !