DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 31 iulie 2014

NU CRED CĂ EXISTĂ PERSOANĂ

Ca să nu-i placă

Să primească un cadou. Fie el şi promoţional. Dar neînsoţit de obligaţii...
Am dreptate?
Să vă povestesc povestea, dacă pot să mă exprim aşa.
Pe când începeau anii '80, adică secolul trecut, eram elev la şcoala patru din Tecuci. Care era cea mai mare din urbe. Avea două localuri (unde se învăţa, nu vă gândiţi la prostii), laboratoare, ateliere şi un mic părculeţ între localuri, cu băncuţe, o mică arteziană, dar şi cu multe ciori.
Cred că am participat la orice concurs posibil, de la corul şcolii până la "Sanitarii pricepuţi". De altfel era o metodă bună de chiulit de la orele care nu-ţi plăceau. Cum ar fi de exemplu chimia şi rusa. Deh, la biologie nu mă putea nimeni convinge să fiu absent, aveam o iubire tăinuită către profesoară.
Câştig, din întâmplare sau nu, un concurs de "Micii apărători ai patriei", cel puţin aşa îmi amintesc că se numea. La tras la ţintă cu puşca cu aer comprimat, aflată în dotarea şcolii. Drept premiu primesc o cutie de alice şi dreptul de a trage după ciori. Din părculeţ. Nu mi-a spus nimeni că fiecare cioară doborâtă se premia şi cu bani. Dar când am terminat cutia de alice, aveam la activ 80 doborâte, 10 alice defecte şi alte 10 trase înspre lună. Drept care am primit un premiu simbolic. Ceva de la o asociaţie a vânătorilor! O chestie dintr- o bucăţică de piele, măiestrit făcută, ceva pene şi o insignă. Cred că mai am premiul acela pe undeva printr-o cutie cu amintiri.
Termosurile şi binoclurile erau laitmotivul oricărui concurs de orientare turistică. Trist pentru gălăţeni era că eram acasă la ei, adică în pădure la Gârboavele. Şi le suflam toate premiile.Dar merita! Fetele de pe malul Dunării justificau orice efort.
Peste 10 ani, după facultate!
M-am umplut de agende dar şi de pixuri. Dacă vă vine să credeţi le mai am şi acum!

O agendă pe care încă o folosesc
Dar cei de la Romexpo m-au impresionat în mod deosebit. Cu un briceag de la Victor Inox. Din păcate copii au uitat să-l spele. Deşi l-au folosit când am făcut un grătar, lângă o pădurice de lângă Constanţa!

Briceag

Am tot căutat pe internet să văd dacă mai pot găsi o firmă de publicitate care să îmi poată oferi produse folositoare. Am dat de ei şi vreau să vă spun cu ce pornesc la drum, ca să nu spun că e motto-ul lor:

“Creste eficienta promovarii brand-ului propriu prin utilizarea de servicii profesionale pentru personalizarea de produse promotionale. Am dezvoltat aceasta solutie e-Commerce, cu scopul de a simplifica procesele de comanda si personalizare. Scopul final a fost sa devenim de la o zi la alta mai performanti, mai rapizi si mai ieftini, si consideram ca ne apropriem tot mai mult de aceste idealuri. Furnizam acces tuturor clientilor la mii de materiale promotionale si la cele mai bune servicii de personalizare prin intermediul platformei web dezvoltate intern, unica in domeniul nostru de activitate.”

Maria Dumitrescu, Sales and Marketing Manager

Îmi place cum se uită la mine.
Mai îmi plac lanternele. Dar asta nu. Sunt stelist de prea mulţi ani că să mai aud ceva de Dynamo. Indiferent cum se scrie!

Lanternă Dynamo personalizată

Sincer, când vă arde, v-ar folosi aşa ceva?

Personal, cred că da!
Mai sunt multe pe la ei, dar dacă nu intraţi nu o să aflaţi!
Şi dacă faceţi promoţii, vreau şi eu! :)

6 comentarii:

 1. Si eu am o colectie de agende, inca din copilarie. Iar cand am nevoie de o agenda, imi cumpar. :)))

  RăspundețiȘtergere
 2. Tocmai am facut si eu o Leapsa cu cadouri. Nu mi-a trecut prin cap sa invit pe nimeni in mod special ca sa o preia, insa m-am simtit vinovat de asta, mai ales ca e leapsa cu o intentie omagial prietenoasa fata de alti
  bloggeri, si voi remedia.

  Total off topic, stiati ca cuvantul "omagiu", aparut pe la sf sec 13 si care initial insemna un juramant de credinta si loialitate a unui vasal fata de lordul lui feudal a trecut la utilizarea acestui cuvant mai mult in sensul lui la figurat (in care e folosit si azi si nu implica niste obligatii prea serioase) in mai putin de 100 de ani, catre sf sec 14 ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, Rudolph ştiam. Te rog să mă ierţi că nu am onorat leapşa. Am fost extrem de prins în diferite activităţi.

   Ștergere
 3. Eu am zeci de agende adunate de la diverse companii, mi-e drag de toate.

  http://lorellei93.wordpress.com/

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !