Oricum pe căldura asta nu puteam mânca altceva.
Eu o fac cam aşa:
Spăl un pahar cu orez şi-l las un pic la muiat.
Tai o ceapă şi-un morcov mărunt ca trădarea
Un ardei gras cubuleţe.
Verdeaţa adică ceva pătrunjel şi busuioc verde merg şi ele pe tocător.
Unii taie roşiile cubuleţe, alţii le opăresc şi le curăţă de coajă, eu pentru că sunt mai şmecher (a se citi leneş incurabil) iau o cutie de suc de roşii din aia cică fără conservanţi că tot acolo ies ca bani.
Subţiez sucul de roşii cu puţină apă şi le pun pe toate la fiert cu ceva boabe de piper, sare şi un strop de ulei de măsline preţ de juma de oră.
După care aştept să se răcească. Şi o voi băga la frigider.
Vă cer de la început scuze pentru poze, da în grabă aşa au ieşit...
![]() |
Ingrediente |
![]() |
Busuioc şi pătrunjel |
![]() |
Ultimul clocot |
![]() |
Am pus şi verdeaţa |
Adevărul este că durează mai mult răcirea. Dar după...
Taină: un căţel de usturoi tăiat feliuţe străvezii, pus spre sfârşit, dă o savoare specială acestei supe.
Doamne, da greu se mai răceşte!
Chiar daca sunt un impatimit al ciorbei, recunosc ca reteta este exceptionala!
RăspundețiȘtergereŞi când o faci? :)
Ștergere