DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 28 august 2014

JURNAL DE BORD

Participare la gala Orkestra

După o lungă şi istovitoare campanie. Ce vorbesc? De fapt peste 60 de campanii...
Eu am participat la şapte din ele. Căci sunt mai leneş (şi mă mândresc cu asta!).
Ora 6- fac ochi, trec pe la baie, pun cafeaua la făcut.
Ora 6.10-beau cafeaua cu prima ţigară pe ziua de azi.
Ora 7- am făcut un duş şi pornesc calculatorul. mai fumez o ţigară şi termin restul de cafea.
Ora 7.15- mă uit un pic pe clasament la Orkestra. am un şoc. sunt pe locul întâi la trei campanii şi pe locul doi la Vertex (a patra campanie).
Ora 7.25-mă apucă aşa un dor de Bucureşti..., localizez rapid adresa unde se va desfăşura gala, apuc să fac o rezervare la microbuz şi fumez a treia ţigară.
Ora 8-îmi dau seama că nu am nimic călcat (în Constanţa toată vara stai în şlapi, pantaloni scurţi şi tricou). bag repede fierul de călcat în priză şi fac nişte tentative de netezire a pantalonilor şi a cămăşii. nu îmi iese dar îmi spun că nu mă cunoaşte nimeni şi oricum după o călătorie de trei ore nu ai cum să ieşi neşifonat.
Ora 8.30- constat cu stupoare că mai am doar 60 de lei. nu-i nimic microbuzul costă 50 de lei, ceva ţigări mai am iar restul de 10 lei îmi ajung, sper eu, pentru două beri la halbă.
Ora 9.30-sunt în microbuz, plec spre Bucureşti şi în sinea mea îmi spun că nu o să păţesc eu ceva tocmai acum.
Orele 9.30-11.30-în faţa mea stau două femei şi una alături de mine. se cunosc între ele. vorbesc atât de mult şi de zgomotos între ele încât nu-mi aud nici gândurile. nu am nici o amintire, sunt confuz.
Ora 11.30- scot punga cu covrigei uscaţi şi încep să-i ronţăi zgomotos. brusc se face linişte aşa că aud şi eu telefonul care sună. este o prietenă care mă anunţă că la campania Vertex am căzut pe locul trei.
Ora 11.45- mă duc la şofer şi îl rog să mâne mai repede, deh în ritmul ăsta pierd toate premiile până ajung eu la gală. şoferul mă ignoră total.
Ora 12.30- cobor din microbuz pe undeva pe la Unirea şi o iau la pas, aşa cum am văzut pe harta virtuală.
Ora 12.45- am identificat locaţia, mă duc să beau o bere sau poate două. îmi e sete dar vreau să mai treacă şi timpul. surpriză, berea cea mai ieftină este opt lei. la halbă de 400 de mililitri. ghinion, rămân cu doi lei în buzunar.
Ora 13.50- ajung în sală. am fost învăţat că punctual înseamnă să vii cu zece minute mai devreme. surpriză nu e nimeni în afară de mine şi de un tânăr cu barbă mai  mare ca a mea care îmi spune că am nimerit bine dar din câte ştie el evenimentul e programat pentru ora 16. îmi oferă un pahar de apă. de la dozator. bun şi ăla.
Ora 14.10-mai vin invitaţi la fel de nedumeriţi ca şi mine. e rău, ca să fumez o ţigară trebuie să cobor două etaje.
Ora 14.30- s-a mai adunat lume, s-au strâns premiile în sală, se vede ceva organizare.
Ora 14.50 (aproximativ)- începe gala şi emoţiile îşi fac simţită prezenţa. dacă cumva s-au mai făcut schimbări în clasament?

Încet , încet tensiunea se diminuează. Vorbesc organizatorii, vorbesc cei de la Atelierul de cuvinte (adică cei care ne-au corectat), vorbesc parteneri, vorbesc sponsori.
Avem o mică pauză de cafea, fursecuri sau prăjituri după pofta fiecăruia.
Se anunţă câştigătorii. Cu bucurie aud printre ei şi persoane pe care le cunosc virtual sau real. Aşa cum îmi aduc aminte o să nominalizez câţiva dintrei ei. Dacă am uitat pe cineva vă rog să mă trageţi de perciuni.
Păi ar fi Vienela cred că este primul prieten virtual, Dor care m-a cucerit cu advertorialele în versuri, Maria care are o inimă  cu adevărat mare, trebuie neapărat să o cunosc în realitate pe această doamnă. Roxana pe care o cunosc din liceu, adică de prin anii 1980. Cealaltă Marie care este constănţeancă şi pe care am cunoscut-o în Bucureşti la o altă gală.
Aaa..., era să uit. Şi eu am fost nominalizat pe undeva printre rânduri.Una peste alta nu a fost rău. Au fost nişte întârzieri inerente, spun eu, dar oamenii din echipă şi-au dat silinţa şi le-au rezovat pe toate cu zâmbetul pe buze.Din păcate nu am putut rămâne până la sfârşit dar tot ce s-a întâmplat acolo a fost chiar drăguţ. Am cunoscut oameni frumoşi şi în plus m-am reîntâlnit cu două blogeriţe pe care le-am văzut şi în primăvară. Mă bucur şi pentru ele, au luat o groază de premii. Le rog să mă ierte, nu îmi aduc aminte exact numele lor. Deh, vârsta. Dar pot să apeleze la chestia aia cu perciunii.

Ce să spun, a fost frumos! Vă promit update cu poze cât de curând! De fapt câteva dintre ele le găsiţi aici dar mai sunt şi altele pe pagina de FB de la Orkestra. Eu nu prea apar în ele, nu sunt fotogenic.

20 de comentarii:

 1. ...te felicit din toată inima şi mă bucur pentru fiecare cunoscut căruia nu i-a rămas nerăsplătită munca. Nu ştiu ce fel de premii sunt, dar important e că sunt.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O fi importantă şi valoarea premiului, nu zic nu!
   Dar pentru mine cel mai important este să câştiiig!!!
   Este un sentiment minunat care îţi rămâne.

   Ștergere
 2. felicitari si din partea mea, perseverenta isi spune pana la urma cuvantul...

  RăspundețiȘtergere
 3. Bravo,Radu! Sincere felicitari din toata inima!
  Multumesc pt mentionarea mea in articol!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păcat că nu ai reuşit să ajungi la gală. Felicitări şi ţie. Succes în continuare. Constanţa trebuie menţinută în top! :)

   Ștergere
 4. Felicitari pentru performanta!
  Multumesc pentru mentionare:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitări şi ţie! Le meriţi pentru prima participare la o campanie atât de mare! :)

   Ștergere
 5. Felicitari pentru premiile castigate! Daca nu-s printre oamenii frumosi cunoscuti, imi iau jucariile si plec acasa :D

  O zi faina!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M-ai tras de perciuni. :)
   Felicitări Ana. Evident că eşti printre oamenii frumoşi pe care i-am cunoscut la gală. Deşi acest blog împlineşte în curând un anişor, pe cei menţionaţi îi cunosc de mai mult timp de pe celelalte.

   Ștergere
  2. Pfiuuu, mi-a venit inima la loc :D E normal sa cunosti pe ceilalti mai mult decat pe mine. Eu am bog de aproape 2 ani si jumatate, dar am fost mai timida pana acum... :)

   Ștergere
  3. Şi eu sunt frumos, deştept şi modest. :P
   Spor în toate Ana!!!

   Ștergere
 6. Felicitari! Tie si tuturor castigatorilor si participantilor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Esti tare, tare de tot! Nu numai ca ai avut vointa sa participi, dar esti premiant si ai ajuns si la gala! Felicitari! Eu n-am putut sa depasesc un articol la o campanie, m-au sunat domnisoarele de la organizatori sa ma intrebe daca stiu sa bag articolele pe platforma. Deh! Sa te bucuri de premii!

  RăspundețiȘtergere
 8. Felicitari si multumesc pentru nominalizare :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Nici eu nu stateam mai bine cu banii in ziua galei, desi asteptam din cateva locuri sa primesc. Daca ar mai fi trebuit si sa cobor doua etaje pentru a fuma, cred ca plecam sifonata rau de acolo. :))) Sau poate nu, tinand cont ca ma numaram printre fericitii castigatori ai unor premii frumoase. :)))
  Radu, Radu, pana la urma tot gasim o solutie sa ne vedem, fie la urmatoarea gala, fie cand voi veni eu la mare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper să am ceva bănuţi atunci, căci mi-a cam tremurat inima că s-ar putea să mă întorc pe jos la Constanţa! :)
   Glumesc, mai am ceva prieteni prin Bucureşti care ar plăti un bilet ca să scape de mine şi din fericire aveam şi cartela de telefon încărcată. :)

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !