DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 20 octombrie 2014

MI-AM EPILAT LAPTOPUL

Undeva, în 2004.

Pe la început de iarnă. Se întâmpla în Regie, în Bucureşti.
Aveam întâlnire cu o tânără studentă, anul cinci la Informatică, brunetă cu ochi albaştri. Nu-i dau numele, fosta mea soţie ar fi în stare să mă linşeze pentru asta, mai ales că erau rude. Mă chemase să-mi arate noua ei achiziţie, un laptop. În timp ce mă îndreptam liniştit spre cămin primesc un telefon de la ea în care îmi spune că a căzut curentul şi mai bine ne vedem la restaurantul de peste drum, la o cafea. Cafea pe draqu îmi spun eu în gând. Şi sper din tot sufletul să-şi fi protejat acel încărcător laptop, de care făcea atâta caz la telefon, de variaţiile de tensiune. Mai ales că locuisem în cămine şi de multe ori înlocuiam siguranţele cu simple cuie. 
Cât am aşteptat-o la masă am comandat o cafea irlandeză tare, barmanul îl cunoşteam de când terminasem eu facultatea, plus o bere neagră.
- Îmi place gustul acestei cafele. De care este?
Aranjasem cu personalul să spună că e un nou sortiment venit de undeva, chiar nu îmi aduc aminte de unde.
-Foarte bună, mai vreau una, spune ea clipind din ochi şi vânturându-şi părul.
Cine ar fi putut rezista unei cereri aşa de graţioase?
Când ajung pe la jumătatea celei de a doua beri, exclamă panicată:
- Vai, am uitat lumânarea aprinsă! Trebuie să mergem repede în cameră să nu se întâmple ceva.
Plin de speranţă plătesc şi o însoţesc. Se reaprind şi luminile în cămin. O ajut să deschidă uşa, aprind lumina şi rămân încremenit.

Sursa

Un strigăt sfâşietor se aude.
-Vai de mine, mi-am epilat calculatorul! Ce mă fac eu acum?
Atunci nu aveam telefon cu cameră, aşa că nu pot să vă arăt imaginea originală, dar cu mâna pe inimă vă spun că se apropie până la identitate.
Toate speranţele mele pentru acea seară s-au spulberat. Cum aveam o firmă care producea şi lumânări, a doua zi am ajutat-o să-l cureţe cât de cât. Dar nu a mai funcţionat normal niciodată. Mai ales că pe vremea aia nu găseai tastaturi laptop pe nicăieri. Sau poate nu ştiam eu unde să caut.


A doua întâmplare mă are drept protagonist . 27 octombrie 2004. În dimineaţa zilei, de fapt pe undeva pe la 12, în urma unei oferte care mi s-a părut bună, îmi iau un laptop Toshiba Satelitte L30. Cei doi copii îmi monopolizau deja desktopul aşa că nu aveam altă soluţie. Ajung acasă pe la 22.30, terminasem aproape tot ce aveam de făcut. Încep încet, încet cu ochii beliţi în instrucţiuni să văd ce poate face. O rog pe fosta soţie să-mi aducă o cutie de bere Stejar din frigider, nu de alta, dar să sărbătoresc şi eu fericitul eveniment. Desfac cutia, sorb o gură cu copiii sprijiniţi de spatele meu şi începe. El, cutremurul. Brusc curentul cade şi bunătate de bere se varsă pe tastatură. După ce a revenit curentul l-am pus la scurs, l-am şters cu  mult spirt. Probabil că i-a plăcut berea mea preferată căci în afară de lipitul tastelor în momente de schimbare a temperaturii nu am avut probleme.
Îl folosesc şi acum. Cred că şi-a făcut datoria cu prisosinţă. Mi-e tare drag chiar dacă atunci când porneşte şi chiar în timpul funcţionării scoate un zgomot de spui că e un tanc rusesc dezlănţuit în acţiune.
Aşa că vreau să-l înscriu la un medic de familie. Dar nu la oricare, ci la:


Poate îi prescrie un cooler ceva sirop tuse, un antitusiv. Sau altceva.

Tot ce am scris sunt întâmplări întâmplate, dacă îmi permiteţi să mă exprim aşa, exact cum mi le amintesc

10 comentarii:

 1. da, cu ceara nu-i de gluma, te curata nu doar de par ci si de bani ... :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu neapărat. De multe uri mai aduce şi bani! :)

   Ștergere
  2. Crezi? Ia sa aducem un exemplu atunci: Nevasta care a trecut ca varsta de o anumita cifra "rotunda", se va epila tot mai rar, dar daca ai o "cunostiinta" mai tanara, ea se va epila non-stop (pentru tine), iar ca s-o intretii ... iti "papa" banii :)) deci tot mai sustii ca ceara nu te curata de bani? :)

   Ștergere
  3. :) Mă refeream la faptul că ani buni am câştigat de pe urma cerii! :)

   Ștergere
 2. A ramas laptopul fara pixeli dupa epilare. :))))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) Cu ecranul a fost relativ uşor. La tastatură a fost practic imosibil să o curăţ. :)

   Ștergere
 3. Răspunsuri
  1. :) Tu sigur vii din Sparta cea vestită pentru numărul redus de cuvinte folosite.

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !