Când am scos, la final tava din cuptor...
A sunat interfonul aşa că am fost un pic prea neatent! Şi cum chestiile astea se plătesc mai tot timpul în viaţă, degetului meu mare, de la mâna dreaptă, i-a rămas o urmă, care probabil va ţine toată viaţă.
Evident nu era nici un mandat poştal cu bani sau un curier care să îmi aducă un mic premiu.
Era băiatul meu cel mic (dacă aş şti cum nimereşte momentele probabil m-aş îmbogăţi) care odată intrat pe uşă mă anunţă cu un zâmbet larg, de la intrare:
- Tata îmi este foame! Dar ce miroase aşa?
Supărat că am fost surprins încălcând postul Paştelui (păcătosul de mine) şi morocănos pe deasupra, doar o pregătisem pentru o singură persoană, îi arăt. Dar el, îmi cere şi reţeta, să vadă, dacă este sănătoasă, căci acum merge la sală şi îi trebuie calorii gătite în casă. Cu asta m-a dat pe spate. Noroc că apucasem să fac poze şi am putut demonstra, că cică altfel nu mânca!
O luăm, cum altfel, cu începutul! Ceva morcovi şi un ardei căpiat, toţi tăiaţi rondele.
Vine şi un pic de ceapă tăiată aşa cum am văzut eu la Master Chef! Până acum am respectat postul, trebuie să recunoaşteţi!
Acum, de ce să mint, cad în păcat şi îndulcesc patul de legume cu ceva ceafă de porc, nu multă, să nu se supere nimeni.
În plus, ca păcatul să fie complet, mai pun şi ceva condimente, nu multe că sunt cu frică! De Dumnezeu! Doar ceva usturoi granulat, piper proaspăt măcinat, un pahar de bere (am auzit eu că frăgezeşte cărniţa), o ţâră de ulei de măsline şi o dau la rece să tremure un pic cu gândul la ce o aşteaptă.
Nimic altceva decât cuptorul preâncălzit la 230 de grade Celsius, unde am lăsat-o la suferit câte jumătate de oră pe fiecare parte. Sadic cum sunt, i-am mai dat o ceşcuţă de bere când am întors-o!
Dar, cum vă spuneam, s-a răzbunat pe mine când am scos-o! Din cuptor.
Oare datorită faptului că am păcătuit prea mult se topea în gură? Băiatul meu, după ce a mâncat două felii şi jumătate mi-a spus că e prea moale şi că a ieşit "aşa şi-aşa".
N-am mai apucat să fac poze cu piureul cu verdeţuri şi cu salata de leurdă pentru că nu mă mai ajuta degetul ăla cu care trebuia să apăs pe declanşator.
Aţi păcătuit vreodată în postul Paştelui?
daca am pacatuit? cine ar recunoaste? :)
RăspundețiȘtergere:) Eu am recunoscut! Chiar acum!
ȘtergereDa am pacatuit chiar azi, am mancat biscuiti si ciorba de pui.
RăspundețiȘtergere:) Asta-i mai grav decât la mine!!!
ȘtergerePui???
pacat e ce scoti pe gura, nu ce bagi in gura... asa se zice in popor, asa ca...
RăspundețiȘtergereAaa, da? Gata, m-am liniştit! :)
ȘtergerePacatuiesc non-stop, n-am treaba cu postul... Reteta ta este usor de facut si in mod sigur bag si eu niste carne de porc la cuptor in weekend. Cat despre arsuri si aseara mi-a sarit ulei incins pe mana, ba chiar destul de rau, dar nu le mai bag in seama.
RăspundețiȘtergereÎmi pare rău să aud că te-ai fript! :)
ȘtergereImportant este ca tava să fie acoperită, să se facă moale cărniţa în sosul de bere. Eu folosesc folie de aluminiu, alimentară şi spre sfârşit o scot ca să prindă un pic de rumeneală. La fripturică mă refeream! :)
Doamne cate de bine arata..mmmm m-i s-a facut poza
RăspundețiȘtergere:) Chiar poză? Nu-mi vine să cred că un simplu articol a putut activa declanşatorul! :) De abia aştept să o văd!
ȘtergerePai, poza cu piureul era cea mai importanta! Cea mai buna leguma e carnitaaa!!! :)))
RăspundețiȘtergere:) Bag de seamă că eşti ardelean! :P
ȘtergereIoooooiii, ce ai nimerit-o! Da cum ti-ai dat seama? :))))))))))))
Ștergere:) Am accesat un satelit american de urmărire!
ȘtergereCărniţă=porcuşor şi cum vorba din Ardeal cum că cea mai bună legumă îi slana, circulă de ceva vreme pe net, probabil că programele alea performante le-au pus cap la cap. Aşa mi-am dat seama! :)
Da pe link (nume/URL), la comentariul anterior, n-ai dat si tu un click sa asculti niste muzica faina de-a mea din Ardeal? :)))))))))
Ștergere:) Neapărat! Intru imediat!
ȘtergereRadu, eu sunt un păcătos constant. :) Ce bine arată ce ai gătit tu acolo!
RăspundețiȘtergere:) Arăta! Acum mă străduiesc să-mi fac curaj să mă apuc de o musaca!
Ștergere