DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 9 aprilie 2015

VISAM DE MULT LA AŞA CEVA!

Să vă spun de pe acum?

Păi nu prea cred, atunci unde ar mai fi surpriza mea?
V-aţi gândit vreodată cât de complicat poate fi chiar şi în era tehnologiei să găseşti produsul preferat? Fără prea multe bătăi de cap? De cele mai multe ori aproape imediat?
Sunt aproape sigur că nu aţi făcut-o! Pentru că aşa am procedat şi eu. Până acum. Când am descoperit motorul de căutare Jingle! Din pură întâmplare!
Şi pentru că ştiu cum este să pierzi nopţi în şir, cautând produsul dorit, vreau să vă ajut. Dacă vă întrebaţi cum, răspunsul meu este: SIMPLU! Aşa că vi-l ofer! Pe el:


Să vă spun cum am l-am cunoscut eu! Bunul meu subaltern de la serviciu, s-a pornit pe râs năprasnic când talpa pantofului meu drept a rămas lipită pe o mică "plombă" proaspăt asfaltată! Este adevărat, recunosc, am fost neatent, trebuia să casc ochii mai bine! Asta nu m-a împiedicat să-l torturez moral! Zece la sută pentru manifestări zgomotoase la adresa şefului, încă zece pentru comentarii ironice la adresa lui şi încă câte şi mai câte dacă până a doua zi la prânz nu aveam să am la birou marca mea preferată de pantofi, evident de culoare neagră.
Deloc agitat, s-a pus la calculator cu o mină din aia gen " hai să-l rezolvăm şi pe şefu' ". După un minut îmi spune că a găsit ceva foarte asemănător cu foştii mei pantofi (adică pantofi casual din piele neagră), numai că par să aibă o talpă ceva mai rezistentă. Mă fac că nu observ evidenta ironie, pe care sigur nu o voi uita, după care încep să-l interoghez, să aflu cum a făcut.

Ce-i drept se lasă cam greu, dar nici eu nu sunt născut alaltăieri. Aşa că aflu o mulţime de informaţii.
- Că este un motor de căutare, în variantă beta, care promite foarte mult şi că pe el l-a impresionat faptul că poţi căuta un produs după culoare.
Ei şi de aici a trebuit să-mi iau notiţe, mă loveam de termeni noi. De genul:
- Stemming avansat, adică ceva în legătură cu faptul că este un motor de căutare conceput special pentru limba română, culmea e că ştie să înţeleagă şi declinări.
- Sinonime. Cică se pricepe şi la de astea.
- Spellchecking (aici chiar mi-am înnodat degetele încercând să-l scriu). Ceva de genul că poţi fi un pic analfabet, motorul de căutare oricum îşi dă seama ce vrei să găseşti.
- Dicţionar de culori. Oricum toate femeile din viaţa mea au susţinut la unison că pe acest domeniu sunt varză, aşa că mă abţin. Dar e bine să ştiţi.

Mai sunt multe surprize plăcute pe care le puteţi găsi. În nici un caz nu o să vă iau satisfacţia de a le descoperi!
Şi nici măcar nu va trebui să munciţi ca aceste informaţii să le găsiţi. Link-urile de mai sus sunt doar ca să vă uşureze căutarea!

Subalternului i-am dat o mică mărire de salariu dar nu înainte de a-i pune pe scaun... Dar asta este altă poveste.

12 comentarii:

 1. Interesant motor de cautare. Am intru sa caut iepurasul de Paste. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. nu stiam de existenta lui... sa stii ca il pun la proba :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Iti spun eu ce este interesant, pentru o femeie orice o ajuta sa gaseasca haine, bijuterii si incaltaminte, rapid si la obiect este interesant. Jingle este deci teribil de util!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) Sper să îşi lărgească curând domeniile şi la scule, unelte, airsoft, etc.
   Sau măcar să facă unul paralel! De exemplu:
   Jinglef.ro
   şi
   Jinglem.ro

   Ștergere
 4. Nici eu nu stiam de el. E bine de stiut!

  RăspundețiȘtergere
 5. Chiar l-am folosit si am gasit ce cautam . :D

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !