DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 5 mai 2015

SUNTEŢI PASIONAŢI DE HANDMADE?

De confecţionarea de bijuterii în mod special?

Păi atunci o să vă vând gratis un pont. Dar să nu mă spuneţi!
Pentru că despre confecţionarea de mărţişoare am scris la timpul potrivit, propun să trecem pur şi simplu la următorul nivel. Cel care se ocupă de pietre semipreţioase! Şi de folosirea lor în confecţionarea de podoabe lucrate de mână. Un lucru deloc uşor, dar plin de satisfacţii. Mai ales că există cineva care vă poate ajuta cu aceste materiale, adică :


Materiale de genul agat, ametist, aquamarin, cuarţ, hematit, granat, jad, onix, opal şi câte şi mai câte. Pe care le găsiţi în formaţie completă în link-ul de mai sus.
O să găsiţi la ei şi sfaturi, informaţii despre pietre, energii, zodii potrivite. V-am spus doar că nu este uşor. Deşi, cu un asemenea suport..., trebuie să fii lipsit de imaginaţie sau să ai două mâini stângi ca să nu îţi iasă ceva. Oricum, sunt convins că la pietricele ori la perle, orice doamnă este mai pricepută decât bărbaţii, poate cu excepţia bijutierilor.

Ca să înţelegeţi mai bine iată ce definiţie ne dau ei despre aceste pietre semipreţioase:


"Pietre semipretioase vandute ca: bijuterii, cadouri, accesorii si margele. Pietrele naturale semipretioase si alte materiale pentru confectionat bijuterii handmade sunt aici clasificate pe tipul de piatra sau pe tipul de material din care sunt facute. Pietrele semipretioase sunt cele mai iubite si pretuite materiale in munca de confectionare handmade de bijuterii, datorita marii diversitati de modele si culori, incepand de la transparent (cristal de stanca), pana la negru (onix sau obsidian). Unele pietre semipretioase sunt rodul pamantului, ca sedimentare a rocilor, altele ca metamorfoza a lor. Alte pietre semipretioase sunt din material organic, cele mai cunoscute fiind: chihlimbar, coral, perle. Omul a cautat sa imite si sa produca semipretioase: diamantele sunt cele mai produse pe cale industriala, iar din sticla se imita o multitudine de pietre semipretioase."

ONIX


O altă categorie, foarte des folosită în confecţionarea bijuteriilor handmade şi nu numai, sunt mărgelele. Mai ales că acum poţi găsi o mare varietate de mărgele online. O mulţime de culori, forme sau materiale. În mod cert, pe acest domeniu, doamnele deţin cu siguranţă supremaţia. Fără supărare domnilor! Şi vă spun asta pentru că mă ştiu pe mine!

Iată ce spun dânşii despre aceste podoabe plăcute încă din negurile istoriei:


"Toate tipurile de margelute si margele online ieftine din: pietre semipretioase, metal, lemn, rhinestone, sticla, swarowsky, nisip, hematit, perle, fimo, portelan, ceramice, cloisonne, lut etc. Unelemargele pot fi confectionate handmade (din hartie, din sarma, din pasta polimerica, unele margele din sticla), altele pot fi produse industrial (cum sunt cele din sticla, din lemn, din metal etc) iar altele sunt naturale (din semipretioase, din perle, coral, os, chihlimbar si alte materiale organice). Unele margele se pot prezenta prin mari diversitati precum cele din sticla; astfel, se pot regasi sub diverse forme, modele, modalitati de productie: margele din sticla normala, margele din sticla de calitate (sau cristale: de bohemia, cehesti sau Cehia, millefiori, Swarovsky, rhinestone sau strasuri etc). Margelele handmade sunt reprezentate, cel mai adesea, din materiale usor de prelucrat: hartie, os, lemn, sarma, dar mai ales din pasta polimerica deoarece este usor de procurat in diverse culori si se poate modela cu usurinta. Cel mai adesea, se foloseste pasta polimerica fimo pentru confectionat margele handmade."


MARGELE CLOISONNÉ

Toate imaginile dar şi paragrafele marcate aparţin site-ului gemsale.ro!

6 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !