DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 19 februarie 2016

ÎN PREMIERĂ NAŢIONALĂ

Teatrul de stat Constanţa

Va fi, figurativ vorbind, sub asediul şobolanilor. În acest sfârşit de săptămână.
Vorbim despre piesa lui Matei Vişniec în regia lui Radu Dinulescu, piesă pe care o puteţi aplauda la scenă deschisă sâmbătă 20 februarie şi duminică 21 februarie începând cu ora 19.00. Piesa se numeşte "Şobolanul rege".Despre lumea mass mediei mereu în căutarea senzaţionalului, despre ziarişti şi cu ziarişti. Despre oameni!

Voi da câteva citate:
„Această abrutizare a omului duce la ultima găselniţă: şobolanii. Salvarea este în şobolani, cei care separă cumva neghina de bob, adună toată mizeria din societatea consumistă. Se vorbeşte de consumul exagerat, de orice fel. Avem nevoie să ne curăţăm de acest lucru şi să ne gândim mai degrabă la partea morală, spirituală”, explică actriţa Georgiana Mazilescu.

„În primul rând Vişniec este ziarist. Este prima dată când un personaj din piesele sale este un jurnalist şi în care este foarte mult implicată tematica relaţiei dintre presă şi diferite conflicte, un conflict de război şi o încercare a umanităţii de a se apropia de lumea şobolanilor”, subliniază Radu Dinulescu. Regizorul şi-a propus să prezinte această piesă la Festivalul de la Avignon, în 2017.

Din distribuţie fac parte actorii Iulian Enache, Remus Archip, Mihai Sorin Vasilescu, Maria Lupu, Marian Adochiţei, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu şi Ana Maria Ştefan. „Şobolanul rege” începe undeva într-o zonă din Balcani. Scenografia este semnată de Sanda Mitache, muzica îi aparţine lui Mihnea Brumariu, iar de regia muzicală s-a ocupat Mircea Drădan. Montajul video îi aprţine lui Alexandru Bibere.Vă doresc o experienţă teatrală plăcută. Nu va fi un spectacol obişnuit, doar v-am spus!

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !