DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 7 martie 2016

ALEGERI POTRIVITE, CU GRIJĂ GÂNDITE

Pentru amenajări interioare.

Mi-am format această părere după vizita făcută săptămâna trecută unui prieten din Bucureşti. Imediat vă şi spun cum...
Pe scurt, prietenul meu a moştenit o casă cu o arhitectură foarte frumoasă şi cu spaţii interioare generoase. Cum îmi rezolvasem rapid problemele de firmă şi aveam ceva timp liber, am fost invitat să o vizitez şi să îmi dau cu părerea. La exterior nu avea multe lucruri de făcut, dar dorea interiorul reamenajat de la un capăt la altul. L-am asigurat că nu sunt un specialist în domeniu, dar mi-a spus că nici nu trebuie, important este să-i ţin companie cât îmi arată el magazinul pe care l-a descoperit cu mari eforturi, magazin specializat în decoraţiuni interioare.

Şi uite aşa am ajuns să descopăr brand-ul Diego, un actor important în România dar şi în Ungaria sau Slovacia pe piaţa de profil.


Am pornit cu "pardoselile tari" cum generic le numesc eu. Adică parchetul laminat, pardoseala rezistentă la apă (LVT) şi covoarele din PVC. Că aşa începem noi cei care am urmat facultăţi de inginerie, de jos în sus.
Amicului meu i-a plăcut foarte mult marca proprie a magazinului Wood Step şi mai ales acest model:


Personal, am propus un pic altceva. Îmi pare că se armonizează mai bine cu arhitectura casei:


Am fost impresionat de pardoseala rezistentă la apă pe care vă recomand să o studiaţi cu mare atenţie! Mai ales datorită multiplelor posibilităţi de utilizare.


La acest capitol avem doar bile albe. Vă rog să mă credeţi, am căutat şi negre!
- Larga varietate de produse.
- Termene de garanţie.
- Servicii complementare. Poate aici o micuţă bilă gri pentru că în afară de cafeaua oferită, consiliere şi transport în condiţii avantajoase nu am găsit altceva.
- "Vrăjitorul de stil", o aplicaţie prin care puteţi căuta în funcţie de destinaţia camerei, nuanţe, modele sau stil.

Nu sunt genul care îmi doresc să îmi petrec timpul prin magazine de orice fel dar nu m-am putut abţine să nu fac şi o mică incursiune în sectorul de covoare şi carpete. Pentru că orice pardoseală ai pune, o pată de culoare este binevenită. Am încercat să îl îndrum spre covoare clasice dar el o ţinea pe a lui, cum că vrea neapărat să vadă noua gamă Tulipo Carpet. Interesantă dealtfel. Care numără în acest moment peste 300 de tipuri de covoare.

Este adevărat, în acest domeniu gama de servicii complementare este mult mai largă. Cuprinde tăiere gratuită la dimensiunile dorite, surfilare la preţuri promoţionale şi cele de mai sus.

Când mi-a spus că vrea să vadă şi perdele, draperii, tapet sau ce mai este pe acolo, am pus piciorul în prag. I-am spus să îşi sune nevasta, ca să vină şi cu cele două fete deoarece până iau ele o hotărâre avem şi noi timp de o bere ca să putem discuta pe îndelete opţiunile.


Nu aveam dreptate? Mai ales că mi se uscase gura! Şi mă cam dureau şi picioarele.

Dacă citiţi şi vă doriţi o franciză pe acest domeniu, să ştiţi că se poate, mai ales că în Constanţa nu este niciuna.

Articol scris pentru SpringSuperblog 2016, proba 3!

6 comentarii:

 1. Cand am vazut titlul, am crezut ca ai scris ceva despre politica! :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Şi în cadrul amenajărilor interioare sunt necesare alegeri potrivite! :)

   Ștergere
 2. Prima fotografie e preferata mea, iubesc tentele de gri albastru fumuriu, ușor vintage. I-am avut și noi in Brasov, dar intr-o zi...s-au evaporat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ştiu motivele lor! Poate nu au găsit locaţia potrivită! Da e drăguţă cu condiţia să o înveseleşti cu un petic de covor!

   Ștergere
 3. Ma intereseaza pardoselile rezistente la apa. Chiar o sa ma uit.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !