DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 3 iunie 2016

Cum procedez atunci cand cineva nu-mi inapoiaza banii imprumutati? (A)

Te resemnezi, te enervezi?

Iată câteva soluţii.

Cand te afli intr-o situatie mai proasta din punct de vedere financiar, poti incerca sa imprumuti bani de la cei apropiati tie. Insa, acestia de multe ori nu au sau nu vor sa imprumute, deoarece au trecut prin situatii mai putin placute legate de imprumuturile facute prietenilor. Daca nu gasesti de la cine sa imprumuti sau daca pur si simplu nu vrei sa te imprumuti de la prieteni, o idee ar fi sa soliciti un imprumut rapid la Telecredit. Mai ales ca este un credit rapid, un credit fara adeverinta.La Telecredit poti imprumuta sume cuprinse intre 500 si 1500 lei (pana in 500 lei daca esti client nou, pana in 1500 lei daca esti client vechi). Solicita un credit pana la salariu si nu trebuie sa te mai rogi de nimeni.

Insa, ce te faci cand esti de cealalta parte a baricadei, mai exact atunci cand ai imprumutat bani, insa persoana respectiva nu da semne ca ar vrea sa ti-i inapoieze la timp?
Pentru inceput, ai rabdare. Asteapta pana la termenul stabilit pentru returnarea banilor. Daca acel termen a trecut, trebuie sa ai o prima discutie cu persoana pe care ai imprumutat-o. Aminteste-i faptul ca iti este datoare. Se intampla uneori, rar ce-i drept, ca persoanele care au imprumutat de la cineva bani pur si simplu sa uite. Sunt prinse in tot felul de lucruri si uita, mai ales daca e vorba de sume mai mici. Sumele mai mari sunt greu de uitat. E posibil sa ai noroc si sa ti se inapoieze banii imediat ce ai amintit acest lucru. Daca persoana in cauza te roaga sa o mai astepti, poti face si acest lucru, in functie de increderea pe care o ai.

Daca s-a terminat un alt termen de amanare si crezi ca nu vei vedea prea curand si prea usor banii, incearca sa gasesti solutii alternative de inapoiere a datoriei. Poate persoana respectiva te poate ajuta cu anumite servicii, cu anumite lucruri pe care stie sa le faca. Sunt situatii in care anumite persoane pur si simplu nu reusesc sa faca rost inapoi de banii luati, insa sunt dispuse sa faca altceva in schimb.

Daca nici aceasta situatie nu functioneaza, daca deja ai ajuns la limita rabdarii, daca ti se pare ca respectiva persoana nu vrea sa iti inapoieze banii si nu vrei sa mai astepti, ultima solutie ar fi aceea de a actiona pe cale legala. E putin mai greu si asa, deoarece trebuie sa dovedesti intr-un fel sau altul ca ai imprumutat intr-adevar o suma de bani persoanei pe care o acuzi, insa nu e imposibil. Gaseste cea mai buna solutie prin care iti poti recupera bani. Poate ai noroc si nu ajungi sa actionezi pe cale legala.

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !