DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Un alt vis -articol premiat la Superblog 2018

Visând pe strada mea

Vreau o stradă doar a mea Să îmi plimb pașii pe ea Și o casă „colorată” Să mă reprezinte, toată. ***   Voi extrapola un pic...

miercuri, 13 iulie 2016

13 IULIE ÎN DATE ISTORICE

Evenimente legate de români şi România

Ce s-au întâmplat în data de 13 iulie, de-a lungul anilor.


 • 1866 - A fost promulgată Constituţia României, alcătuită după modelul celei belgiene, rămasă în vigoare, cu unele revizuiri şi modificări, până în 1923.
constituţia României 1866


 • 1878 - S-a încheiat Congresul de la Berlin, convocat de marile puteri, nemulţumite de prevederile Tratatului de la San Stefano, congres în urma căruia a fost recunoscută independenţa României.
 • 1879 - Reprezentanţii Austro-Ungariei, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Rusiei şi Imperiului Otoman au semnat Tratatul de la Berlin, prin care părţile contractante recunoşteau independenţa României, cu condiţia acceptării de către aceasta a încorporării Sudului Basarabiei la Imperiul ţarist.
 • 1886 - S-a născut Maria Ventura, celebritate a Comediei Franceze, unde a jucat începând din 1919. A fost directoare a teatrului bucureştean care avea să-i poarte multă vreme numele.
Dacă mai ştiţi şi alte evenimente care ar trebui menţionate şi mi-au scăpat vă rog să mă trageţi de mânecă, să le adăugăm.

2 comentarii:

 1. Avem si azi o Constitutie buna... Daca s-ar respecta ar fi si mai bine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aşa este! Lasă că nici Carol al II-lea nu a prea ţinut cont de ea!

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !