DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

duminică, 17 iulie 2016

NECONDIŢIONAT

Da, da, nu vă miraţi!

Vreau aer necondiţionat. Răcoros atunci când e vară şi călduţ când e iarnă!


Necondiţionat vreau să am aer condiţionat în orice clipă în locuinţa mea. Nu vreau să-i mai duc dorul nici un moment, darămite o săptămână aşa cum s-a întâmplat zilele trecute, perioadă în care am transpirat cât pentru trei vieţi şi-o zi.

Sâmbăta trecută, târziu în noapte, mă chinuiam să adorm. Zgomotul cam răguşit al AC-ului nu îmbia deloc spre aşa ceva. Brusc s-a întâmplat pocinogul. S-a auzit un trosnet şi apoi  linişte. Dimineaţă m-am trezit ud leoarcă. Luni dimineaţă, după un duş scurt şi-un ness tare am pornit în pas vioi spre magazinul de unde luasem aparatul de aer condiţionat, oarecum liniştit pentru că mai aveam câteva zile în care era acoperit de garanţie. Acolo, surpriză de proporţii. În locul magazinului de profil am găsit unul cu rochii de mirese şi nici un fel de informaţie despre locul în care s-ar fi mutat. Cred că mai mult de jumătate de oră am înjurat fără să mă repet, în construcţii stilistice pe care nici nu le bănuiam.

Am sunat la numerele de telefon de pe factură, nealocate. I-am căutat pe net, fără folos. Am chemat doi meşteri diferiţi să-i dea de cap, degeaba. AC-ul meu era decedat. Am căutat în magazinele de specialitate unul nou numai că termenele pentru montare erau mult prea îndepărtate ori tarifele erau deprimante. Totuşi căutările pe net nu au fost deloc inutile. Am dat de un link pe care vi-l recomand şi vouă dacă, Doamne fereşte, treceţi prin o asemenea situaţie sau doar vreţi să vă instalaţi unul. Acesta este http://www.aerneconditionat.ro/ cu magazinul Aer Necondiţionat, magazin cu o prezenţă de peste 10 ani şi cu un larg portofoliu. Trebuie să recunosc că am fost atras în primă fază de numele oarecum inedit.


După o discuţie online cu un consultant de un profesionalism desăvârşit, am stabilit împreună că cea mai bună alegere pentru locuinţa mea ar fi un aer conditionat 9000 BTU Daikin şi anume Daikin Emura CE.FTXG25LW.WIFI-RXG25L Inverter 9000 BTU:

daikin emura
Deoarece transportul este gratuit în Bucureşti iar montajul se face în 48h la un preţ de bun simţ, am stabilit toate amănuntele iar de ieri, vineri după amiază mă simt din nou confortabil în locuinţa mea.

Trebuie să-i mulţumesc consultantului, alegerea a fost cum nu se poate mai bună. Nici nu se putea altfel având în vedere că este o soluţie premiată la care eficienţa şi luxul merg mână-n mână. Este şi economic clasa A+++ pentru răcire şi A++ pentru încălzire. Are şi funcţie de autocurăţire şi garanţia este de 3 ani.


Câteva din caracteristici:
 • Proiectat pentru a satisface gusturile europene din punct de vedere al design-ului
 • Sistemul de purificare a aerului elimină 97 % dintre alergeni, astfel încât să puteţi respira doar aer curat
 • Fluxul 3D de aer asigură circulaţia aerului chiar şi în cele mai îndepartate colţuri ale camerei
 • Ochiul inteligent pentru zone multiple detectează prezenţa persoanelor aflate în încăpere şi împiedică fluxul de aer să ajungă direct pe acestea
 • Adaptorul Wi-Fi  permite deţinere controlului complet asupra unitătii de oriunde şi oricând cu uşurinţă, de pe smartphone sau tableta. Gata de folosire direct din cutie!
Iată ce am testat aşa la repezeală:
Adică se poate controla foarte bine cu smartphone-ul, durerile de cap, dinţi, urechi datorate curenţilor sunt de domeniul trecutului şi mai ales pot dormi liniştit, fără zgomot în cameră.

Mai au şi servicii de mentenanţă cu oferte personalizate în funcţie de nevoi. Pentru toate acestea eu vă recomand călduros sau răcoros, după caz, magazinul Aer Necondiţionat 

14 comentarii:

 1. Dar de cand aveai AC-ul vechi de nu mai gaseai magazinul? :)) O fi fost un magazin-fantoma. Control AC prin smartphone? E prin Wi-Fi sau...?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E vorba de Bucureşti dar şi în Constanţa văd destul de des falimente sau mutări.
   Merge şi wifi şi online (opţional).

   Ștergere
  2. Ma gandeam ca poate e si Infrared, ca la telecomanda.

   Ștergere
 2. E rau cand iei tzeapa. Acasa n-am aer conditionat si tare greu este in unele zile...

  RăspundețiȘtergere
 3. Filtrul trebuie curatat lunar... Unii nu cunosc acest lucru si se minuneaza cand le apar anumite boli respiratorii...

  RăspundețiȘtergere
 4. Am necondiționat aerul pădurii mele, dar dacă n-aș avea, aș fi cumpărător ideal, pentru că atunci când îmi place un articol atât de mult, rămân cu gândul la el și...folosesc linkul. Îl recomand altora, prea ai scris convingător..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu eşti o norocoasă! Ai munte, veveriţe şi stâncă-n curte. Te invidiez. Vara! :)

   Ștergere
 5. Un accesoriu care ne scapa de canicula verii si de frigul iernii.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !