DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 11 august 2016

11 AUGUST ÎN DATE ISTORICE

Evenimente legate de români şi România

Ce s-au întâmplat în data de 11 august, de-a lungul anilor.


  • 106 - O diplomă militară romană, descoperită la Porolissum, atesta că, la această dată, se constituise provincia romană imperială Dacia.
  • 1690 - Victoria coaliţiei otomano-tătaro-muntene conduse de Constantin Brâncoveanu în Bătălia de la Zărneşti, împotriva armatelor imperiale comandate de generalul Donat Heissler. Coaliţia îl impune pe Imre Thököly în funcţia de principe al Transilvaniei.
  • 1903 - S-a născut actorul Nicolae Gărdescu, interpretul rolului Baronul von Münchhausen din serialul TV "Căpitanul Val-Vârtej"
  • 1961 - A încetat din viaţă Ion Barbu (Dan Barbilian), poet şi matematician
  • 1999 - Câteva milioane de români şi mii de turişti au urmărit în mai multe locuri din România ultima eclipsă de soare a acelui mileniu
Sursa

  • 2008 - A fost inaugurată oficial prima rezervaţie de urşi din România, în oraşul Zărneşti, din judeţul Braşov, de către Asociaţia "Milioane de Prieteni" şi Asociaţia Mondială pentru Protecţia Animalelor (WSPA)

Dacă mai ştiţi şi alte evenimente care ar trebui menţionate şi mi-au scăpat vă rog să mă trageţi de mânecă, să le adăugăm.

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !