DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 16 august 2016

De ce bijuteriile sunt colorate? (A)

Guest post de Ioana.

Chiar daca bijuteriile nu reprezinta o noutate pentru oameni, in special pentru reprezentantele sexului frumos, acestea au inceput sa faca parte din viata noastra din ce in ce mai mult. Acest lucru se datoreaza in special modei, domeniu care are o influenta din ce in ce mai mare in viata noastra.
Daca in trecut, bijuteriile din argint sau aur erau la moda, in momentul de fata moda bijuteriilor este foarte diversificata motiv pentru care pe piata bijuteriilor se regasesc foarte multe materiale din care sunt confectionate bijuteriile. Aceasta diversitate ajuta in special reprezentantele sexului frumos care desi si-ar dori sa achizitioneze doar bijuterii cu diamante nu reusesc acest lucru in special datorita pretului destul de mare pe care il are o asemenea bijuterie. In cazul in care doresti, poti afla de aici care este pretul unei bijuterii cu diamante.

Diversificarea bijuteriilor nu a adus pe piata doar materiale noi pentru confectionarea acestora ci si o paleta mare de culori. Chiar daca la prima vedere aceasta diversificare a culorilor bijuteriilor se explica prin faptul ca fiecare material din care este conceputa bijuteria are o alta culoare, aceasta nu este singura explicatie. Ce explicatie mai exista? In cazul in care nu stiai, cum a fost si cazul meu de altfel, fiecare culoare are o anumita semnificatie aparte, motiv pentru care in randurile de mai jos o sa fac o scurta prezentare a celor mai comune culori care se intalnesc la bijuterii astfel incat in momentul in care achizitionezi o bijuterie sa stii ce reprezinta culoarea respectivei achizitii.

Galbenul reprezinta una din cele mai populare culori in materie de bijuterii si nu numai. Pe langa faptul ca este o culoare calda care simbolizeaza culoarea aurului, aceasta emana si multa pozitivitate, motiv pentru care este recomandat sa porti o bijuterie galbena, in special daca esti o persoana mai negativa de fel. De asemenea, despre aceasta culoare se mai spune ca alunga timiditatea.

Pentru foarte multi dintre noi verdele inseamna viata sau renastere. Ei bine, atunci cand vine vorba despre bijuterii culoarea verde simbolizeaza pace sufleteasca si echilibru din toate punctele de vedere.

Bijuteriile albastre au inceput sa fie din ce in ce mai achizitionate. Desigur ca acest lucru nu se datoreaza culorii pe care o are bijuteria ci materialului din care aceasta este confectionata.
Pozitivitatea si devotamentul sunt doar doua din calitatile care definesc aceasta culoare,
conform specialistilor din domeniu.

Esti o persoana care are probleme cu increderea in fortele proprii? Atunci trebuie sa porti bijuterii rosii. De ce? Pentru ca aceasta culoare stimuleaza stima de sine si increderea in fortele proprii.

Pentru ca aceste culori sunt doar o parte din culorile care se regasesc in momentul de fata pe piata bijuteriilor, in momentul in care te gandesti sa iti achizitonezi o noua bijuterie documenteaza-te un pic in legatura cu simbolistica culorilor bijuteriilor. Cu siguranta vei afla lucruri interesante care intr-o oarecare masura te vor influenta in ceea ce priveste procesul de achizitie al bijuteriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !