DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 31 august 2016

ZIUA BLOGULUI

Da, nu vă miraţi, chiar există! 

Au şi blogurile noastre o zi a lor. Să vedem cum s-a ajuns la asta!

Termenul blog vine din contopirea lui "web" cu "log" rezultând weblog, pentru ca mai târziu, de la el să se formeze şi verbul "bloguer" (a scrie pe blog) regăsit în dicţionarul limbii franceze de unde s-a răspândit.
Blogul este tinerel, are 25 de ani şi poate un pic. Data a fost aleasă deoarece 31 august (3108) poate înlocui cuvântul “blog”. Sursa Almanac of outstanding events .


Cum se sărbătoreşte DAY of the Blog? În ziua de 31 august, bloggerii de pretutindeni postează un articol prin care recomandă 5 noi bloguri, de preferinţă din domenii diferite. Vizitatorii blogurilor vor descoperi astfel şi alte surse de informare, necunoscute, cu noi autori interesanţi.


Totodată astăzi (31.08) este şi ziua limbii române iar eu nu cred în coincidenţe. Voi? Gândind eclectic voi spune că 31 august este ziua specială a bloggerilor care scriu în limba română!


Personal nu o să vă recomand doar cinci bloguri. O să vă recomand poate sute! Blogurile ce se vor participa la Superblog, competiţie de blogging creativ încă din 2008. Înscrierile încep chiar de mâine 1 septembrie!
Pe site-ul lor găsiţi toate informaţiile necesare pentru a putea participa şi voi la aceast maraton unic în peisajul blogosferei româneşti

Din ciclul cuvinte de bun venit pentru boboci:

"Dragi bloggeri. Vă place adrenalina blogosferică? Vă place să adormiţi cu capul pe tastatură? Mustiţi de creativitate? Atunci locul vostru e clar aici, la Superblog! Recomandări? Verificaţi şi asiguraţi stocurile de cafea, ţigări, bere, după caz. Anulaţi din agendă tot ce nu e vital! Neapărat revizie generală la computer. Plătiţi internetul în avans. Şi mai ales fiţi siguri că asta vă doriţi" 


Glumesc, cred sincer că vă veţi simţi în largul vostru imediat după înscriere. Pentru cei care au participat măcar o dată mă îndoiesc că este necesară o readucere aminte. Se-ntorc singuri ca pruncul la sânul mamei.

Personal îmi anunţ pe această cale participarea la Superblog 2016! Sper să fiu iertat că o fac cu o zi în avans dar World BlogDay mi se pare o zi perfectă! Vă doresc o experienţă plăcută şi de neuitat la această ediţie!#Superblog #Superblog2016

7 comentarii:

 1. Habar n-aveam de Ziua Blogului, uite ca mai invat cate ceva. Cat despre SuperBlog, iti doresc multa inspiratie, de-abia astept sa te citesc in competitie.

  RăspundețiȘtergere
 2. Bine ai revenit in SuperBlog, Radu!
  Iti multumim pentru inscriere, iar pe 1 octombrie te asteptam la start cu prima proba a competitiei.
  Mult succes si sa ne citim cu bine! O toamna grozava si la multi ani de Ziua Blogului! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mult succes si multa inspiratie, Radu! Sper sa ne revedem si la Gala . :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Nici eu nu știam de ziua blogului, îți mulțumesc pentru informație.
  Succes din tot sufletul, Radu! Să ne vedem sănătoși la gală!

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !