DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 14 septembrie 2016

PURCELUŞUL CEL ISTEŢ

Vă mai aduceţi aminte povestea celor trei purceluşi?

Cea cu Nif-Nif, Nuf-Nuf şi Naf-Naf? O continuare peste timp veţi putea citi în rândurile ce urmează.


Povestea se termină cam aşa, citez:
"Dar Naf-Naf auzi un fâsâit şi văzu cum cădea funinginea pe capacul cazanului ce fierbea pe foc, aşa că se pregăti să îşi întâmpine musafirul nepoftit aşa cum se cuvine. Dădu capacul cazanului la o parte şi aşteptă. Nu trecu mult timp şi lupul, negru ca un hornar, căzu direct în cazanul cu apă clocotită.

Niciodată în viaţa lui nu mai simţise o durere mai mare! Cu un urlet sălbatic, lupul cel mare, rău şi opărit pe deasupra, zbură prin horn, se rostogoli pe acoperiş, căzu pe pământ şi se pierdu în pădure. Purceluşii răsuflară liniştiţi!

De atunci, cei trei fraţi – Nif-Nif, Nuf-Nuf şi Naf-Naf – au trăit împreună, în bună înţelegere, sub acelaşi acoperiş. Cel al căsuţei trainice, de cărămidă."


Din imaginile surprinse la faţa locului se poate observa fără umbră de tăgadă că plecarea ruşinoasă a lupului a produs avarii semnificative atât hornului cât şi acoperişului. Nif-Nif şi Naf-Naf scăpaţi de grija pericolului şi a locuinţei şi-au reluat vechile obiceiuri şi au reînceput să facă ce ştiau ei mai bine, adică joacă, dans şi iar joacă. În schimb Nuf-Nuf, gospodar ca de obicei, a instalat o conexiune prin fibră optică, şi-a curăţat laptopul şi l-a conectat după care s-a apucat să navigheze pe internet. Prima dată a făcut o căutare după reparaţii acoperiş căci acesta era cel mai afectat. Asta l-a dus invariabil spre ţiglă metalică Viking, perfectă pentru căsuţa lui de la marginea pădurii de sub munte, în ideea că dacă tot te apuci să faci o treabă măcar s-o faci ca lumea. Mai avea o singură dilemă, fiind sigur că lupul va încerca să se răzbune. Cum să facă astfel încât să nu fie luat prin surprindere în cazul în care duşmanul reuşea să se strecoare din nou pe acoperiş. Tot internetul i-a oferit ideea. Câteva ferestre de mansardă păreau soluţia perfectă. Evident a ales soluţia cu ferestre şi accesorii VELUX, fiind cele mai bune din gamă. De horn se putea ocupa singur, că doar se pricepea, inclusiv să pună capcane. A ales următorul model din considerente uşor de înţeles:


Nif-Nif şi Nuf-Nuf au aruncat o scurtă privire siglei ce era pe toate produsele după care s-au reîntors la îndeletnicirile obişnuite. În schimb Nuf-Nuf s-a uitat cu atenţie la ea recunoscând un partener de nădejde.


A venit şi iarna. Ferestrele de mansardă arătau tot mai des aşa:


A urmat o noapte cu viscol aprig şi un frig pe măsură. Când s-a înseninat a răsunat un strigăt care s-a auzit în toată casa:
- Naf-Naf, vino repede! Cineva ne-a făcut cadou o statuie!


De abia atunci purceluşul cel isteţ a răsuflat uşurat! Doar el îl recunoscuse pe lupul cel rău căruia îi văzuse urmele în zăpadă cu o zi înainte.

Morala: Firma bună se cunoaşte cu adevărat pe vreme rea!

22 de comentarii:

 1. Vad ca sabotezi povestea...Pai, daca exista pe-atunci tigla metalica se ducea de rapa toata intriga.

  RăspundețiȘtergere
 2. Chiar sunt un partener de nadejde cei de la Rav Construct. Siguranta si confort la maxim!

  RăspundețiȘtergere
 3. Rav Construct zici? Ia sa intru si eu pe pagina lor ca tot vine iarna si pe la mine pe la geamuri cam bate bine vantul!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi-a plăcut foarte mult articolul și m-ai convins să aleg țigla metalică.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu nu-i stiu decat pe guit-guit. Or fi aceiasi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuie să recunosc că sunt confuz. Îmi pare rău dar n-am înţeles comentariul tău.

   Ștergere
 6. Mamăăăăăăăăăăăă! Dar stiu ca am nevoie de mai multa vigilenta si de Rav-construct, doar stau in padure. NAF-Naf mă numesc de acum, ca in nadejdea lui NUF -Nuf al meu, ne trezim cu lupul pe acoperis.

  Foarte dragut scris...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi da! Mai ales că de pe stâncă ajunge uşor pe acoperiş. Dar te anunţă veveriţele, în plus ai ceva paznici! :)

   Ștergere
  2. ..e prea frumoasa postarea sa ti-o stric spunandu-ti de vizitatori noi de pe stanca, in plina vara, fix pe acoperis. Mai bine intru pe site..

   Ștergere
 7. Si noi romanii le punem gand rau de Craciun. Macar pe Naf-Naf sa il crutam ca este expert in arhitectura!

  RăspundețiȘtergere
 8. Aproape ca uitasem povestea dar sigur nu voi uita recomandarile tale intr-un mod atat de atractiv

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că ţi-au fost de folos şi că ţi-a plăcut felul în care au fost făcute!

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !