DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 10 octombrie 2016

Secretul tinereţii

Timpul părea că încremenise, pe acele locuri de o frumuseţe de basm. Dar doar pentru regină. Anii păreau să treacă fără să lase urme peste chipul ei. Asta în timp ce tinerele fete din suită erau schimbate cu repeziciune, deoarece tenul li se usca şi o mulţime de riduri le îmbătrâneau chipul, înainte de vreme. Multe voci şopteau pe ascuns că regina îşi vânduse sufletul sau că fura, într-un fel sau altul, vigoarea tinerească de la fetele din jur. Zvonurile erau alimentate şi de faptul că într-o cameră aflată sub pază straşnică, unde regina intra singură, se afla un cufăr pe care era gravat cu litere de-o şchioapă cuvântul "FARMEC".*
"Draga mea! Eşti tânără şi frumoasă! Şi eşti regină! Foloseşte cu înţelepciune ceea ce îţi voi încredinţa şi fă-ţi poporul fericit! Fii binevoitoare cu cei ce inovează şi ajută-i să păşească pe calea asta!"Aşa i-a grăit cu ani în urmă, o zână bună (pe al cărei halat, de un alb strălucitor, era prins un ecuson pe care scria "Doctor în frumuseţe"). După care i-a dăruit  acel cufăr cu leacuri magice să le folosească cu măsură pentru sine, dar şi ca să ajute tinerele femei lovite, se pare, de o molimă necunoscută, ce le îmbătrânea tenul, o molimă căreia nimeni nu-i găsise încă leacul sau cauza. Însă regina a trădat încrederea zânei şi a păstrat secretul frumuseţii doar pentru ea. Ocupată cu multele baluri de la curte, nici de găsirea unui leac sau de stârpirea molimei nu s-a îngrijit.

Dar lunile zboară, leacurile se împuţinează pe zi ce trece, timpul parcă îşi accelerează curgerea firească iar zâna nici vorbă s-o mai ajute măcar cu un sfat, fiind dezamăgită profund. Oare ce a rămas de făcut?

**
La îndemnul unui sfetnic mai destupat la minte, regina a emis un comunicat. În care chema la curte învăţaţi de pe tot cuprinsul regatului. Cu scopul de a se alătura eforturilor de menţinere a frumuseţii femeilor din ţinut pentru o lungă perioadă de timp, calitate despre care mersese vorba-n lume cu ani înainte, şi de a găsi cauzele nedoritei molime.

Zâna, care prevăzuse de mult timp turnura pe care o vor avea evenimentele, pregătise în taină, în mare taină, un tânăr specialist Gerovital, de un înalt profesionalism. Tot în secret, nu numai că l-a înarmat cu noua gamă Gerovital H3 Derma+ creată în colaborare cu specialişti din domeniul sănătăţii, aceasta fiind prima linie de produse dermatocosmetice, dar l-a şi învăţat cum să se protejeze împotriva farmecelor frumoasei regine. Şi asta pentru că era convinsă că aceasta îşi va folosi întreaga putere de seducţie, în particular, dar şi influenţa, în sfatul ţării, pentru a controla, spre folosul personal, noile descoperiri aşteptate.

Având toate aceste atuuri, tânărul a convins atât regina dar şi sfetnicii că este persoana cea mai potrivită, urmând să se înhame imediat la lucru, nu de alta, dar aceste treburi importante ale ţării suferiseră o nepermis de mare amânare.

***
În scurta perioadă de acomodare, noul dregător a remarcat în suita reginei o tânără domniţă, frumoasă ca o cadră, pe chipul căreia văzuse semnele timpurii ale neiertătoarei molime. În discuţiile purtate, tânăra cu păr de abanos şi colier din Lapis Lazuli asortat la ochii ei, a arătat că are înclinaţii către cosmetică, spre mirarea reginei, hotărâtă acum s-o pună în fruntea listei cu cele mai suspecte persoane.  Totuşi a aprobat desemnarea ei ca asistentă, probabil crezând că în acest fel supravegherea va fi mai eficientă.

Nu o să povestesc despre intrigile reginei, încercările prin care au trecut cu bine cei doi tineri. Cert este că imediat tânăra a început tratamentul sub directa îndrumare a specialistului de lângă ea. Prima dată a folosit o cremă-mască calmantă şi regenerantă  cu ulei de avocado şi unt shea pentru desensibilizarea tenului iritabil. Urmată de cremă activ hidratantă 24h pentru compensarea deficitului de hidratare în profunzime a pielii uscate. Fără parabeni ori coloranţi.


Vă spuneam mai devreme despre frumuseţea fetei. Adevărul este că nici băiatul nu era de lepădat. Înalt, bine făcut, aducea mai degrabă cu un cavaler din poveştile din vechime decât cu un alchimist firav. Inutil să vă mai spun că între cei doi s-a înfiripat o frumoasă poveste de dragoste. Interesant este că nu cred că atunci când a pus umărul la conceperea acestor produse, tânărul s-a gândit vreo clipă că vor fi folosite pentru prima oară după testări chiar pe aleasa inimii lui.

Între timp, printre şedinţe de tratament, îmbrăţişări furişate şi săruturi furate au făcut cercetări şi au stabilit originea maladiei. Apa era contaminată chiar pe domeniile regale de un utilaj de purificare a aurului instalat cu două generaţii în urmă, contaminare ce ducea, în timp, la serioase disfuncţii ale tiroidei. În urma dezvăluirilor, regina a fost nevoită să abdice. A cerut pentru sine tratament pe viaţă cu noua gamă Gerovital. Ultimul act semnat în calitate oficială a fost acordarea blazonului Pharmaceutical Concept gamei, arătând astfel că este destinată spiţeriilor şi drogheriilor (aşa se numeau farmaciile în regat), astfel criza declanşată de molimă luând sfârşit.

doctor-în-frumuseţe

#FarmecInSuperBlog


Note:
- Poveste scrisă pentru proba numărul 3 , Doctori în frumuseţe, la Superblog 2016
- Imaginile aparţin site-ului www.farmec.ro

6 comentarii:

 1. Asa articole as tot citi. Ai pus asa frumos doctorii in frumusete sa lucreze pentru frumusetea de poveste asa cum ne-au fost ele dăruite, cu generozitate din generozitate, pentru un bine accesibil oricui.

  Te felicit, Radu. Succes!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc! Singurul meu of în legătură cu Farmec este că populaţia masculină a regatului este puţin neglijată. Ah, am uitat, ei arată mai bine la maturitate... :)

   Ștergere
 2. Cand e vorba de secretul frumusetii, uiti de toate, chiar si regina fiind!

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitari pentru articol, Radu! Foarte creativ si fain, insa stii prea bine ca mi-ar fi placut sa fii chiar tu doctorul. :)

  Iti multumesc pentru participare si mult succes la urmatoarele probe! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tata a insistat să mă duc la Politehnică, taxează-l pe el pentru asta! :)
   Mulţumesc de cuvintele bune.

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !