DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

marți, 22 noiembrie 2016

22 NOIEMBRIE ÎN DATE ISTORICE

Evenimente legate de români şi România

Ce s-au întâmplat în data de 22 noiembrie, de-a lungul anilor.


  • 1806 - Începe un nou război ruso–turc desfăşurat pe teritoriul Moldovei şi Ţării Româneşti. Conflictul se va încheia prin Pacea de la Bucureşti din 28 mai 1812, în urma căreia Basarabia intra în componenţa Rusiei.
  • 1861 - În urma consensului stabilit la Conferinţa reprezentanţilor Porţii Otomane şi ai Puterilor garante, Poarta Otomană emană "Firmanul de organizare administrativă a Moldovei şi Valahiei" prin care admite unirea administrativă şi politică a Principatelor.
  • 1869 - S-au deschis cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Primul decan a fost medicul chirurg Nicolae Turnescu.
  • 1880 - Principele Carol I primeşte acordul scris din partea familiei sale privind succesiunea la tronul României, reglementată prin Constituţie: "În lipsă de descendenţi de sex masculin în linie dreaptă ai A.S.R. Carol Hohenzollern–Sigmaringen, succesiunea la tron va reveni celui mai în vârstă dintre fraţii săi sau descendenţilor lor..."
  • 1931 - Se deschide pentru public Muzeul de Istorie al Bucureştiului, în Casa Moruzi din Calea Victoriei nr.117. După anul 1959, colecţiile muzeului vor fi adăpostite în incinta Palatului Şuţu (din 1999, poartă denumirea de Muzeul Municipiului Bucureşti)

Dacă mai ştiţi şi alte evenimente care ar trebui menţionate şi mi-au scăpat vă rog să mă trageţi de mânecă, să le adăugăm.

2 comentarii:

Fără comentarii anonime ! Nu vor fi publicate !
Şi dacă vreţi să înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !

Poate totuși facem ceva

Grădina de vară Tomis din Constanța în decembrie 2017

A trecut cam un an și jumătate de la articolul scris de colegul blogger Joie Negru   și am vrut să văd cu ochii mei ce se mai întâmplă în a...