DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 14 decembrie 2016

Birouri office pentru bloggeri de succes

La început a fost…el. El, o bucată (ca) din lemn, născut (ca) din topor, cutreierând prin inima pădurii. El era -row. Îşi ducea veacul singur şi, paradoxal, singurătatea era lucrul care-l speria cel mai tare. Se temea că are să moară singur, putrezit şi uitat de…lume, aşa cum şi era de altfel. Ce să-i facă, se obişnuise şi cu asta. Pădurea îi era singura alinare, îi era confidentă, refugiu, îi adăpostea amintirile. Azi lângă un copac, mâine lângă altul, cam în asta constau zilele lui.

"-row!!!" aşa se mulţumea el să strige, într-o simulare de conversaţie, un monolog.
Iar ecoul îi răspundea de îndată : Rooow !!!
-row-row !!!
Rooow-Rooow…îi replica întotdeauna, fără excepţie, ecoul.
Tot ce-şi dorea era să îşi găsească un tovarăş şi, astfel, să fie util cuiva. Dar cine să-şi dorească o bucată amărâtă şi banală de…lemn?! Cine?! Să facă ce cu el?!Până într-o zi când….

...un tânăr care locuia prin zonă luă o bucată de lemn din pădure. Se nimerise să fie taman…-row, -row cel singuratic. De acum, destinul acestuia avea să ia o întorsătură cu totul şi cu totul aparte.

După ce tânărul nostru a găsit încă o bucată de lemn, aleasă pe sprânceană, aproape identică cu prima a confecţionat o chestie tare…

S.F.
(S.F. în accepţiunea lui –row)

Pfai, unde mă aflu?
(se auzi glasul lui -row care se trezi să vorbească)

"Pfai, unde mă aflu?"
(îi replică cineva, imitându-l)

Hey, cine eşti tu? Şi de ce mă imiţi ? Că prea semeni cu mine…Adică, parcă eu sunt tu. 
Sau tu eşti eu ?
Eu sunt row ! Tu cine eşti?

"Eu sunt row ! Tu cine eşti?"
(acelaşi cineva imitându-l din nou)

După un asemenea schimb de replici aparent absurde (izvorâte parcă din teatrul ionescian), între două bucăţi de lemn, s-a adjudecat:
BI-ROW
(adică BIROU, ca să fim pe româneşte înţeleşi)de fapt,în cazul de faţă, 2 bucăţi de lemn combinate inteligent care aveau să le fie oamenilor de un real folos în activităţi ce implicau o masă şi un scaun.

 În timp, lucrurile au prins contur, s-au modernizat...

astfel că, azi un asemnea obiect numit birou poate avea diverse forme, dimensiuni şi se poate crea din diverse materiale.

Mobila birou (bi-row) îndeplineşte astăzi funcţii multiple şi extrem de utile pentru persoanele cu muncă în stil office, pentru cei care conduc un Cal cu Lator sau pentru persoanele cu veleităţi scriitoriceşti.

Astăzi este la modă să fii...blogger.  

Ce sunt, de fapt, bloggerii? 

Sunt persoane cu talent (unii cu mai mult, alţii cu mai puţin) în condei, cu sete de scris, care exprimă lucruri/stări/fapte şi diverse experienţe personale într-un spaţiu numit…blog.  Instrumentul pe care-l pilotează cu talent este acest….Cal cu Lator, o chestie smart care, gestionată corespunzător, este în stare să ofere o grămadă de informaţii. Şi pentru că nu se poate sta oriunde cu un Cal cu Lator (de exemplu, în pat, în metrou, pe iarbă) că nu e nici profi (dar deloc!) şi nici comod, o mobilă de birou este absolut necesară. Să fie estetică, dar şi practică, să poţi aşeza cele necesare şi râvnite: de la farfurioara cu croissant şi ceaşca de cafea de dimineaţa, poate niscai cărţi, post-ituri, până la instrumente de scris, imprimantă, lampă şi organizatoare. 


Bloggerul are libertatea de a scrie pe orice fel de subiect (condiţia este să se şi priceapă puţin). Pe urmă, tot acest Cal cu Lator, conectat la internet, îl ajută pentru a-i propaga informaţia în universul virtual. Astfel, oamenii au acces la aceste informaţiile împărtăşite de blogger.

Iată şi un exemplu. Se presupune că bloggerul intenţionează să scrie un articol din zona…birouri office. 

Cum va face pentru a convinge lumea cât este de important să ai propriul birou?

Pornind de la începuturi, de la parabola din primele rânduri cu –row, introducând-ul pe Moff (cel care a revoluţionat ideea de birou şi mobilier office), trecând prin toate transformările lui bi-row de-a lungul vremii...Salut!
 Pentru orice blogger confortul de a sta la o măsuţă şi a scrie înseamnă, printre altele, şi un….birou pentru calculator cât mai bine conceput şi adaptat personalităţii.

Fie că eşti blogger 24h24, fie că bloggerit-ul înseamnă un hobby pentru timpul liber, de un birou tot ai nevoie.  E chiar naşpa să stai pe burtă în pat cu laptopul, îţi poţi distruge coloana de la un moment-dat. Plus că zvâcul şi strălucirea şi toata inspiraţia nu funcţionează la parametrii optimi. Părerea mea.

Iată de ce, un birou este cât de se poate de esenţial.

Varianta 1. Birou minimalist, de dimensiuni rezonabile, perfect pentru a fi instalat într-o încăpere nu foarte mare. Fără îndoială că vei avea loc şi pentru ceaşca de cafea, pentru telefon sau mai ştiu eu ce.

În sertar poţi caza o agendă, post-it-uri, pixuri,  capsator, perforator etc.
Varianta 2. Birou+dulap, complex, potrivit persoanelor care au dosare, bibliorafturi, cărţi. În plus, poţi aşeza şi ceva plantă verde pe raft, întru oxigenarea minţii. Încap multe, ce-i drept. 

Mi l-aş achiziţiona pe acesta fără drept de tăgadă pentru a avea toate lucrurile la un loc, la îndemână, fără să fie nevoie să mă ridic de pe scaun de fiecare dată. Designul şi dimensiunea îl fac perfect pentru aproximativ orice fel de spaţiu.Dacă nu v-am convins încă, citiţi mai departe.

La ce mai serveşte un mobilier birou?

Din categoria:
 AŞA NU (deşi, unii cred că m-ar contrazice).Work in progress

AŞA DA (încurajez exerciţiile care detensionează chiar şi când lucrezi)Nu, munca nu ucide, doar epuizează aşa, uneori.
 Recomand un pat pentru această activitate (în articolul următor).Scris? Citit? Call-Center? Bloggerit?

Soluţia vine de la MOFF: o variantă reală şi un portofoliu larg cu tot ce înseamnă mese, birouri office/manager, dulapuri birou, scaune, accesorii, mai simplu

MOBILIER
OFFICE


În loc de concluzie,

Chiar cu riscul de a-mi da acum cu stângul în dreptul:


şi scaunul de la medicul stomatolog este comod o vreme, dar pe urmă...


Articol scris de Camelia Covaci, blogger la MyPureStyle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !