DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 14 decembrie 2016

SINGURA Unitate Protejată autorizată ca firmă DDD la NIVEL NAŢIONAL

Aceasta este SC DDD CONSTANCE PERFECT CLEAN SRL aka COMPANIA DDD. Este o treabă serioasă, nu-mi permit să glumesc. Au început să activeze ca Unitate Protejată în decembrie 2014 iar din februarie 2016 au primit autorizaţia de funcţionare ca unitate protejată a Secţiei DDD Profesional, lucru ce a venit firesc ca urmare a activităţilor începute în 2011, dorindu-se încă de la început implicarea activă în integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii.

Întrucât contractarea serviciilor DDD este obligatorie pentru orice persoană juridică, mă voi referi în acest articol în special la beneficiile aduse de prestarea lor de către o unitate protejată. Astfel:

Beneficiile unui parteneriat cu Compania DDD - Unitate Protejată


– Decontarea parţială sau integrală a serviciilor DDD, în funcţie de suprafaţa în mp a punctului de lucru. Aceasta se poate face în 2 moduri:
1. salariul de bază minim pe economie ( 1250 lei la data scrierii acestui articol) x 4% x 50% x nr. total de angajaţi = 25 lei x nr total de angajaţi - suma deductibilă lunar pentru achiziţionarea de servicii prin unitate protejată.
2. ofertarea/mp a serviciilor DDD în funcţie de suprafaţa asupra căreia urmează să se acţioneze. În acest fel veţi avea controlul sumelor ce urmează a fi alocate pentru intervenţiile DDD şi veţi şti ce sumă poate fi dedusă din fondul dedicat persoanelor cu handicap pentru serviciile DDD.
– Sunt prezenţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice SEAP pe www.e-licitatie.ro unde pot fi găsiţi după denumirea societăţii: SC DDD CONSTANCE PERFECT CLEAN SRL.
– termen de plată de 30 zile lucrătoare de la data emiterii facturii, în cazul achitării prin ordin de plată,  iar pentru facilitarea colaborării cu instituţiile de stat au deschis şi un cont la Trezorerie.
– call center pentru asistenţă tehnică şi operaţională – apelând 0219662, număr cu tarif normal.

Cele de mai sus sunt cele mai importante beneficii. Asta nu le exclude pe cele oferite în mod uzual:

– Prestarea serviciilor conform graficului de lucrări, ce este parte integrantă a contractului de colaborare - în acest fel există atât control asupra dăunătorilor, dar se şi asigură respectarea prevederilor legale în vigoare.
– Stabilirea datei intervenţiei se face de comun acord şi cu reconfirmare telefonică sau în scris a programării cu cel puţin o zi înainte de efectuarea serviciilor, evitându-se astfel orice incident neplăcut pentru beneficiar şi activitatea pe care o desfăşoară.
– Garanţie între cele două execuţii pe toată perioada derulării contractului, cu respectarea graficului de lucrări ce este parte integrantă a contractului de colaborare.
– Timp de rezolvare a situaţiilor apărute în maxim 48 ore lucrătoare de la momentul primirii sesizării ( în scris sau telefonic), indiferent de zona în care este amplasat punctul de lucru.
– Flexibilitate, în funcţie de programul de lucru al beneficiarului.

Parteneriat reciproc avantajos, cu rezultate pozitive atât pentru persoanele cu handicap, cât şi pentru societăţile implicate


Fac o paranteză şi trebuie să spun că urmăresc cu interes această chestiune din două motive. Odată Compania DDD şi-a deschis punct de lucru şi în Constanţa (oraşul în care locuiesc) dar şi în Tg. Jiu în afară de Bucureşti. Pe de altă parte aştept cu nerăbdare să-mi iasă decizia de pensionare cu handicap de gradul 3, ceea ce mă face direct interesat în urmărirea acestui gen de activităţi.

În acest domeniu, compania despre care scriu are rezultate notabile. Astfel:
Din 2014 şi până în prezent cel puţin 12 persoane cu dizabilităţi au fost angajate în cadrul companiei, cu contracte de muncă specifice gradului de handicap în care au fost încadrate clinic.
- Nu au existat situaţii neplăcute în care angajaţii cu handicap să fie discriminaţi sau daţi la o parte de restul angajaţilor companiei. Au făcut parte din echipe de intervenţie cu cel puţin 2 persoane fără handicap şi au fost tratate la fel ca restul angajaţilor.
- FUNDAŢIA MOTIVATION ROMÂNIA este partenerul care sprijină de fiecare dată demersurile lor şi se implică activ în integrarea persoanelor cu dizabilităţi în colectiv.
- Banii destinaţi persoanelor cu nevoi speciale sunt direcţionaţi şi folosiţi exact în scopul pentru care au fost alocaţi.
– Persoanele cu dizabilităţi sunt implicate activ în toate acţiunile întreprinse de către Compania DDD.

Nu aş uita să menţionez portofoliul de clienţi care îi recomandă: ROSTAR, APANOVA, SERVICIUL DE AMBULANTA ILFOV, SANADOR, FAN COURIER, SODEXO, INTERNATIONAL HEALTHCARE SYSTEM (DIAVERUM), SINIAT, ANIMA SPECIALITY MEDICAL SERVICES, INSTITUTUL DE BIOLOGIE SI PATOLOGIE CELULARA ”NICOLAE SIMIONESCU”. Dar şi garanţia serviciilor prestate conform standardelor de calitate ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, deţin toate certificările şi autorizaţiile necesare desfăşurării în condiţii legale a serviciilor DDD: SANEPID, Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase, DSV, DSP iar din luna iunie 2016 sunt autorizaţi ANRSC clasa 1.

***

Bănuiesc că toată lumea şi-a dat deja seama că acronimul DDD vine de la deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie adică de la serviciile de calitate pe care le prestează firma despre care vorbim.


Ca să fim lămuriţi, Compania DDD nu este o simplă firmă de deratizare, oferă servicii complete, la o adică vă poate scăpa şi de şerpi printre multe altele (în condiţii speciale, căci reptilele sunt protejate). Am folosit exemplu "firmă deratizare" pentru că şobolanii sunt cel mai mare coşmar al meu dar şi a multor altora.#DDD
#Deratizare #Dezinsecţie #Dezinfecţie

14 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Te referi la faptul că angajează persoane cu handicap?
   Da, este foarte bine.

   Ștergere
 2. Chiar am nevoie de protectie impotriva tantarilor si mustelor vara.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca o astfel de activitate de DDD este indispensabila in ziua de azi, altminteri ne-ar napadi lighioanele. Foarte frumos ca dau o sansa celor mai putin favorizati de soarta, in ziua de azi viata acestor oameni nu e deloc usoara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o activitate cu adevărat indispensabilă. Şi e lăudabil din partea lor pentru faptul că dau şanse tuturor.

   Ștergere
 4. Lucrez într-o fitmă cu peste 50 de angajaţi, aşa că acest articol e foarte util. Mulţumesc pentru informaţii.

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte utilă această campanie de informare.

  RăspundețiȘtergere
 6. ..imi place si ideea de a da sanse persoanelor defavorizate și pentru ca e bine de stiut ce servicii ne pot oferi în acest segment. Asta vara am avut niste probleme imense, dar daca ar reaparea stiu de la tine ce sa fac.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am scris cu drag, mai ales că şi eu am de curând "certificat" de persoană defavorizată. :(
   Problemele, indiferent de natură, sper să nu mai îţi revină!

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !