DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 12 decembrie 2016

Visează, îndrăzneşte, fii frumoasă! - 1dreamCoco chanel, idolul multora dintre noi în materie de fashion şi, în general, de feminitate, avea o vorbă binecunoscută  astăzi pe întreg mapamonul :

« O femeie care îşi taie părul este pe cale să îşi schimbe viaţa. »

Să fie chiar aşa ori este  mai degrabă o afirmaţie cu efect metaforic?

Cu siguranţă că un adevăr stă pe undeva la mijloc, altfel nu văd cum o tunsoare sau o coafură nouă, o nuanţă nouă de păr, pot să dea un nou suflu imaginii, un refresh al întregului aspect şi pot schimba o întreagă atitudine şi stare. Femeile ştiu de ce.

Un păr îngrijit, o frizură şi o coafură bine adaptate fizionomiei au fost dintotdeauna asociate ideii de grijă şi de atenţie faţă de propria imagine. Să nu uităm că podoaba capilară este unul dintre primele lucruri care sar în ochi atunci când privim o persoană, o femeie, în cazul nostru.  Prin urmare, nu ar fi deloc exagerat să considerăm părul una dintre principalele cărţi de vizită care definesc o femeie din punct de vedere fizic.

Roşcată, brunetă, şatenă sau blondă ?  Ce culoare are această carte de vizită ? 

Dincolo de preferinţe, de modelul genetic  al fiecăreia, se spune că nuanţa care te prinde cel mai bine este aceea cu care te-ai născut. 

Pe de altă parte, când apare nevoia acută a unei schimbări, aceasta se doreşte a fi cât mai vizibilă, pentru a putea fi observată de către cei din jur. În schimb, în destule cazuri, ideea unei schimbări radicale de look sperie, astfel că, pentru confortul psihic, lucrurile trebuie să se desfăşoare gradual.  

Oricum ar fi, femeile optează adesea să treacă pe la câte un salon de înfrumuseţare. Cea mai la îndemână schimbare care se poate realiza este aceea la nivelul părului. 

Cum să mă tund? 
Cât să tai din lungime? 
Ce culoare m-ar prinde cel mai bine? 
Ce coafură m-ar avantaja?? 
Oare îmi va plăcea rezultatul sau, din contră, voi fi dezamăgită? 

Sunt  întrebări cât se poate de fireşti care se ridică frecvent înaintea  unei schimbări de ordin estetic.

VISEAZĂ, ÎNDRĂZNEŞTE, FII FRUMOASĂ!

1dream Studio by Raluca RacoviţăÎn cazul unei schimbări de orice fel, se recomandă administrarea unei doze esenţiale de curaj. În lipsa acestuia, visele nu au cum să prindă aripi.Să presupunem că ai ajuns în Bucureşti sau, poate,  locuieşti chiar aici. Serviciile şi profesioniştii dintr-un oraş de provincie, mai ales unul  mic, sunt într-un număr limitat. În plus, nu este de mirare că uneori ce vedem pe sticlă şi ne place în materie de ţinute şi coafuri la vedete nu este posibil de realizat în orice salon şi de către orice mâini.Mânată de întrebarea Unde mă vopsesc în Bucureşti? şi prospectând în acest sens  piaţa saloanelor de frumuseţe, am descoperit un salon numit: 1Dream Beauty Studio! Iar asta de pe urma documentărilor privitoare la cea mai bună vopsea de par profesională (Goldwell). Da, am citit pe diverse bloguri de beauty că Goldwell este un produs profesional care se împacă extrem de bine cu părul. L-am găsit disponibil la acest salon, aşa că am fost instant curioasă să aflu cât mai multe informaţii despre serviciile oferite.


VOPSIT OMBRE SAU VOPSIT BALAYAGE?


Să fiu sinceră, îmi plac ambele tehnici, în moduri diferite. Vopsit ombre presupune vopsirea părului pe lungime, de regulă doar la vârfuri sau de la jumătate în jos  într-o nuanţă mai deschisă ori mai închisă (în funcţie de sezon).Rezultatul ombre pe un păr de lungime medie este următorul:

Efectul obţinut este unul natural, fiindcă cele două nuanţe se pierd discret una în cealaltă, estomparea culorii fiind graduală. Sincer, o consider potrivită pentru sezonul rece şi o recomand persoanelor care vor să facă o schimbare, care să fie vizibilă, dar în acelaşi timp nu foarte  tranşantă.

Dacă ombre-ul a făcut istorie şi încă se bucură de o mare cerere, anul 2016 a fost marcat ceva mai mult de tehnica numită balayage.

Pentru persoanele care îndrăznesc ceva mai mult şi vor să fie mereu în tendinţe, sugestia este un vopsit balayage. Amuzant, cuvântul franţuzesc balayage semnifică măturare. Fără niciun fel de asociere amuzantă cu aspectul părului, ci poate doar cu percepţia dată de dispersarea culorii pe păr, cu trecerea pensulei peste şuviţele de păr. Această tehnică de colorare este una din inovaţiile acestui an. Tehnica este, însă, mult mai veche, stiliştii francezi fiind cei care au introdus-o în America încă din anii '70-'80.

SERVICII PENTRU MĂMICI ŞI PITICI

Tuns şi coafat, vopsit prin tehnici ca cele menţionate, dar şi în degrade, decolorat, colorare păr blond, nu sunt singurele competenţe ale specialiştilor de la 1dream Beauty Studio by Raluca Racoviţă. Gama este mult mai largă de atât.  Servicii constând în tratamente pentru păr, extensii gene natuale şi păr natural, machiaj de zi sau de seară, manichiură semipermanentă (unghii cu gel) şi pedichiură, tuns pentru copii şi chiar tatuaje din materiale bio fac parte din oferta acestui salon situat în inima Bucureştiului.PREŢURI PRIETENOASE CU BUZUNARUL

Preţurile sunt în funcţie de procedura care se doreşte a fi realizată. Sunt multiple, credeţi-mă! Pentru a vă face o idee, am spicuit doar câteva exemple din lunga listă :

Un machiaj de zi este mai puţin de 100 RON, unul special de seară 200 RON, iar un machiaj de mireasă ajunge la 250 RON.

Un coafat de păr mediu este 60 RON, iar un tratament profesional MOROCCANOIL este 35 de RON.

La secţiunea cosmetică, un pensat de sprâncene este 40 RON, iar vopsit de sprâncene 20 RON.

O manichiură clasică este 35 RON, iar una semipermanentă 65 RON.

Pentru alte preţuri şi alte servicii, le puteţi trece pragul virtual. Cu siguranţă, doamnelor, că veţi fi tentate să vă alegeţi cel puţin un serviciu de răsfăţ, mai ales că anul nou stă să bată la uşă.

Dar cine se află în spatele unui astfel de univers?
 Raluca Racoviţă, fotomodel şi vicepreşedinte al Asociaţiei Sportive din Iaşi, cu o experienţă de mai bine de 15 ani în hairstyling & make-up.

Te invit s-o cunoşti pentru a-i da ocazia de a te ajuta să te redescoperi.

ÎNTR-O LOCAŢIE MAI MULT DECÂT ACCESIBILĂ


Pe Strada Nicolae G. Caramfil Nr. 40, Bucureşti, de luni-sâmbătă între orele 10:00 – 21:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !