DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 2 ianuarie 2017

Compania DDD - Unitate Protejată - Avantaje

În acest articol doresc să vorbesc despre avantajele implicate de folosirea serviciilor Companiei DDD, singura Unitate Protejată pe acest domeniu din România până în acest moment, atât din punctul de vedere al firmelor beneficiare cât şi din punctul de vedere al persoanelor cu dizabilităţi integrate pe piaţa muncii prin acest proiect. O fac cu mare plăcere şi responsabilitate din motive de care am amintit într-un articol anterior.

Avantaje pentru firme ce folosesc serviciile Companiei DDD - Unitate ProtejatăServiciile de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi curăţenie pot fi achitate din taxele datorate către stat pentru fondul destinat persoanelor cu handicap.

Să vorbim un pic despre asta. Probabil că ştiţi, iar dacă nu, aflaţi acum: Conform legislaţiei în vigoare, prestarea serviciilor de dezinsecţie şi deratizare este OBLIGATORIE pentru toţi agenţii economici, iar periodicitatea lucrărilor este reglementată de ANRSC prin Ordinul 82/2015 (articolele 105 şi 106). Totodată, conform legii 448/2006 autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi sau pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:
- a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap
- b) să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în suma echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condiţiile prevăzute la lit. a)

Practic, decontarea parţială sau integrală a serviciilor DDD se poate face în două moduri:
- 1) salariul de bază minim pe economie(1250 lei) x 4% x 50% x nr.total de angajaţi = 25 lei x nr. total de angajaţi - este suma deductibilă lunar pentru achiziţionarea de servicii prin unitate protejată
- 2) Ofertarea/ mp a serviciilor DDD în funcţie de suprafaţa asupra căreia urmează să se acţioneze. În acest fel veţi avea controlul sumelor ce urmează a fi alocate pentru intervenţiile DDD şi veţi şti ce sumă poate fi dedusă din fondul dedicat persoanelor cu handicap pentru serviciile DDD

Datorită transparenţei totale a cheltuielilor aveţi siguranţa şi satisfacţia că banii destinaţi persoanelor cu nevoi speciale vor fi direcţionaţi şi folosiţi exact în scopul pentru care au fost alocaţi. Mai sunt de menţionat următoarele aspecte, Compania DDD deţine toate certificările şi autorizaţiile necesare desfăşurării în condiţii legale a serviciilor DDD: SANEPID, Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase, DSV, DSP, este autorizată ANRSC clasa 1 şi serviciile prestate sunt conform standardelor de calitate ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001. Este tot ce vă trebuie ca să folosiţi cu încredere o firmă de deratizare.
Compania DDD în calitate de Unitate Protejată se implică activ în integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii


Astfel, cu ajutorul Fundaţiei Motivation România, din 2014 şi până în prezent au angajat cel puţin 12 persoane cu dizabilităţi despre care spun că sunt persoane muncitoare şi serioase, cu care colaborează foarte bine. De-a lungul timpului au făcut parte din echipe de intervenţie alături de persoane fără handicap şi au fost tratate la fel ca restul angajaţilor, aşa cum este normal. Nu au existat situaţii în care ei să fie discriminaţi sau daţi la o parte de ceilalţi, deci se poate! Şi nu cred că se vor opri aici!

Sunt convins de beneficiile pe care le aduce o Unitate Protejată pentru persoanele cu dizabilităţi şi de aceea consider că este de datoria noastră, a tuturor, să le acordăm un sprijin mai consistent şi mai vizibil. 14 comentarii:

 1. Sa speram va vor lua multi mai multi exemplu si aceasta nu poate decat sa ne onoreze.

  RăspundețiȘtergere
 2. Asta este prima oara cand am auzit de legea asta! Foarte util articolul asta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesante avantajele firmelor ce folosesc serviciile Companiei DDD

  RăspundețiȘtergere
 4. Am aflat multe lucruri utile din acest articol.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu am lucrat la o astfel de unitate protejata si am tot respectul pentru astfel de oameni care ofera o sansa celor mai putini norocosi. Si ii cunosc personal pe cei de la Fundatia Motivation.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Şi eu îi respect pentru asta, e motivul principal pentru care m-am implicat în campanie.

   Ștergere
 6. Ar trebui mai multe firmde de actes tip. Multi fenteaza, sau fac tot posibilul sa evite legea. mi-a intamplat sa aflu ca eu lucram fara contract, pentru a avea firma un numar minim de angajati ptr a se incadra nu stiu unde.
  Sper ca viitorul sa ofere mai multe locuri de munca persoanelor cu dizabilitati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aceasta este şi speranţa mea! De aceea am dat exemplul cu Compania DDD.

   Ștergere
 7. Pentru persoanele cu dizabilităţi e intradevar un lucru benefic.Cred ca ar trebui ajutati sau sprijiniti mai mult.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !