DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 14 martie 2017

Carolimetru Termic de la Caroli

Nu este o chestie din filmele SF, nu vine din viitor, se întâmplă acum, în România. Poate fi văzut pentru început pe salamul Semenic extra de la Caroli, mai precis cele 3 SKU-uri din acest produs au de acum o eticheta inovatoare, cu cadran termosensibil. Este foarte util pentru consumatori, care evident sunt interesaţi dacă produsele la raft sunt păstrate la temperatura potrivită şi de aceea m-am gândit să vi-l aduc la cunoştinţă.


Acest "carolimetru termic" are un cadran termosensibil care îşi schimbă culoarea funcţie de ce temperatură are produsul. Astfel dacă are între 2 şi 8 grade Celsius, temperatura optimă, are culoarea verde, aşa:


Iar peste 8 grade Celsius începe să se coloreze în galben, adică aşa:


S-a venit cu această etichetă pentru că la Caroli există o continuă preocupare pentru calitate proceselor şi în final a produselor. Se monitorizează continuu întreg lanţul frigorific al produselor de la producţie şi ambalare, pe transportul cu maşinile frigorifice dar şi în vitrinele frigorifice din magazinele partenere. Acum chiar că putem spune că avem #mâncarecunotificare.

Foarte important şi ar trebui să ştiţi, s-a avut grijă că noile etichete inovatoare cu ecran termosensibil, folosite de acum la Salamurile Semenic Caroli, să nu crească preţul de vânzare al produselor. De menţionat că eticheta termosensibilă nu înlocuieşte consultarea termenului de valabilitate menţionat pe verso.

Şi acum vă las să vizionaţi un drăguţ spot TV:#mâncarecunotificare

2 comentarii:

  1. eu incerc sa inteleg ceva si nu reusesc. Sa zicem ca l-au tinut la 10 grade si s-a facut galben. Daca il pun la rece eticheta isi revine? Se face verde iar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După ce temperatura produsului ajunge sub 8 grade eticheta se face iar verde. Are rolul de a arăta că produsul este păstrat la temperatura corespunzătoare.

      Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !