DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 21 martie 2017

Genţi din piele pentru bărbaţi sau eleganţa la masculin

Nu sunt un ipocrit să spun că nu îmi plac hainele, încălţările şi accesoriile din piele. Până la urmă, dacă cauţi temeinic vei descoperi că-n orice bărbat zace ascuns, mai mult sau mai puţin adânc, un suflet de vânător. Desigur, sunt împotriva braconajului, împotriva cruzimii faţă de animale, a vânării sistematice a acestora. Dar animalele crescute de om sunt crescute pentru un motiv simplu, acela de a-i folosi omului.


Aşadar, îmi plac genţile bărbăteşti din piele şi întotdeauna prima mea alegere, dacă a fost posibil, s-a îndreptat către ele.

Se ştie că bărbaţii au fost primii care au purtat genţi din piele şi asta din necesitate, nu ca un moft. Alegerile le fac în funcţie de utilitate şi calitate spre deosebire de femei unde prevalează funcţia estetică şi trendul de moment. Cert este că genţile de piele bărbăteşti nu prea se demodează.

Să luăm pe rând câteva tipuri de genţi din piele pentru bărbaşi în funcţie de utilitate:

1) Servieta

Un accesoriu nelipsit din garderoba unui om de afaceri. De obicei are un aspect clasic. Are multe compartimente, toate foarte practice.2) Geanta mesager

Purtată în general de tineri. Este spaţioasă şi are de obicei formă de prismă dreptunghiulară. Ar trebui să aveţi grijă să o încărcaţi fără să o deformaţi.3) Borseta de umăr

Este foarte potrivită pentru turişti, dar şi pentru orice bărbat ce vrea să-şi pună actele, cheile, telefonul şi banii. Chiar dacă e purtată pe umăr, acest tip de geantă aduce un plus de masculinitate în ţinută. Se poate purta la orice, mai puţin la ţinutele formale.


4) Geanta sport

Sunt genţi mari, încăpătoare,  esenţiale pentru bărbaţi deoarece cu ajutorul lor pot duce echipamentul sportiv şi tot de ceea ce au nevoie când pleacă în week-end din oraş. Genţile sport au două mânere şi o baretă pentru a putea fi purtate pe umeri. 

Sper să vă fie de folos cele câteva spicuiri ale mele. Probabil că v-aţi prins că îmi place negrul, dar să ştiţi că port cu plăcere şi maro ori coniac în special la denimul albastru.

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !