DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 20 martie 2017

Aurora, hotelul cu nume de zeiţă din Mamaia.

Sunt sigur că ştiaţi. Aurora este zeiţa zorilor la romani, fiica titanilor Hyperion şi Theia, sora zeului soarelui Sol şi a zeiţei lunii, Selene. Numită de greci "zeiţa cu degete trandafirii" şi pedepsită de Afrodita să fie o eternă îndrăgostită. Chiar şi numele aurului, care vine de la latinescul „aurum” de unde provine simbolul universal Au, este asociat tot cu numele zeiţei romane, Aurora, zeiţa dimineţilor însorite.

Apollo o urmăreşte pe Aurora cu carul său de război-sursa Wikipedia


Primele mele amintiri legate de hotelul Aurora din Mamaia datează de dinainte de 1990 (pot spune că am o tradiţie legată de el). Aici, primul coleg care s-a căsătorit după terminarea liceului a făcut petrecerea de nuntă şi ne-a cazat aducându-ne cu autocarul de la Tecuci. Era prima dată când mă cazam într-un hotel din Mamaia. Mai fusesem pe litoral cazat doar în Eforie, cu ocazia cantonamentelor sportive.

Am revenit datorită amintirii, în perioada 2004-2007, cu ocazia expoziţiilor la care am participat cu firma din Bucureşti la care îmi desfăşuram activitatea. Nu a fost timp să savurez momentele, programul era foarte strâns. Îmi amintesc că toată echipa s-a simţit bine, făceam în zori plimbări pe plajă, cică să adunăm scoici şi să căutăm melci rapana, şi jucam tenis de masă seara.

Dacă ar fi să-mi petrec un sejur în Mamaia, aş alege negreşit acelaşi hotel şi asta pentru că are o locaţie perfectă, situată în inima staţiunii. Nu încercaţi să mă contraziceţi, am argumente de primă mână. De exemplu, se află la doar 25 de metri de plajă, la 50 de metri de parcul acvatic şi de Teatrul de vară şi numai la 100 de metri de telegondolă. În plus, am înţeles că a fost complet renovat în 2008 şi au în program ample lucrări de îmbunătăţiri anuale. După cum îmi aduc şi eu aminte, restaurantul oferă un spaţiu generos şi o terasă cu vedere la mare iar bucătăria chiar nu-i de lepădat.


Cireaşa de pe tort este distracţia la piscina recent inaugurată unde clienţii hotelului au acces gratuit şi la dispoziţie grupuri sanitare moderne, mobilier de piscină, etc.


Sincer, eu sunt încântat de designul duşurilor de la piscină.


Dar şi de barul piscinei unde poţi savura după poftă şi dorinţă băuturi răcoritoare, îngheţate ori cocktail-uri.
Pentru copii există locuri de joacă şi o piscină specială de 40 mp şi o adâncime constantă de 0,7 m şi foarte important, tratarea apei se face cu ozon, ceea ce demonstrează grija pentru cei mici.Hotelul are 2 stele superior, dar eu nu vin la mare ca să caut stele în altă parte decât pe cer. Preţurile sunt mai mult decât decente, personalul prietenos, iar servirea foarte bună după cum spun recenziile independente. Deci dacă e să fie cazare în Mamaia, atunci hotel Aurora Mamaia să fie!


Şi dacă tot vorbesc despre un sejur, iată ce aş face între răsăritul soarelui şi apusul lunii, căci aşa e viaţa în Mamaia! Cu copii sau fără, cu gaşca de prieteni sau cu partenera, n-aş rata pentru nimic în lume o zi în parcul Aqua Magic. Plimbări cu telegondola aş face minim două. Prima pe zi, să văd Mamaia de sus. Ajuns la Casino aş merge pe pasarela de acolo să pot face poze staţiunii mai din larg (420 m) de unde aş putea lua şi vaporaşul pentru o mică croazieră. După care aş traversa spre malul lacului Siutghiol de unde aş lua vaporaşul spre insula Ovidiu să pozez cei doi stejari bătrâni care ar fi fost plantaţi de însuşi poetul (legende neconfirmate spun că şi mormântul lui ar fi tot pe insulă). Şi n-aş rata nici restaurantul pescăresc de acolo. M-aş întoarce la hotel tot cu telegondola, să văd Mamaia noaptea, se spune că e fascinantă. Iar în rest ce-o mai fi, distracţiile în staţiune fiind ultimul lucru pentru care mi-aş face griji. În rest mare, soare, briză şi ce mai pică...

În încheiere aş face o sugestie celor care se ocupă cu promovarea hotelului. Dacă ar fi după mine aş pândi un răsărit de soare trandafiriu, aş prinde reflexia în geamurile hotelului, aş lega toată povestea de numele "zeiţei cu degete trandafirii" şi aş promova-o în acest format alături de celelalte incontestabile atuuri pe care le are acest hotel. Cine ştie...

Articol scris pentru Spring Superblog 2017, proba 8, Reţeta Aurora pentru distracţie estivală.
Imagini http://www.hotelaurora.ro şi http://www.booking.com/hotel/ro/aurora-mamaia.html

4 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !