DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 27 iunie 2017

Piscina Hotel Aurora din Mamaia

Piscina Hotel Aurora din Mamaia este un loc în care m-am simţit tare bine şi ar fi păcat să nu amintesc de el. În primăvară, la Spring Superblog, am câştigat, la proba de profil, un sejur la Hotel Aurora (16-17.06.). Fiind constănţean am vrut să ofer premiul prietenilor ori amicilor dar nu am nimerit nici unul care să aibă liberă perioada. Aşa că l-am luat pe fiul meu cel mic (16 ani+) să petrecem un sfârşit de săptămână, aşa, ca băieţii. Cu toate că vremea n-a ţinut cu noi, nu am regretat nici o clipă. Ce-a ieşit, vedeţi în continuare.

Prin amabilitatea celor de la recepţie (de remarcat atitudinea prietenoasă a întregului personal) ne-am cazat ceva mai devreme. Cât ne-am schimbat pentru piscină, ne-a fost adusă şi o şampanie în cameră, o atenţie din partea doamnei Mery Mambet, owner Hotel Aurora. N-am avut pahare potrivite dar asta nu ne-a împiedicat câtuşi de puţin.


După ce am ciocnit, am pornit în cercetare (nu prea departe, pe balcon) curioşi să vedem şi din alt unghi următoarea destinaţie, piscina.Am coborât rapid hotărâţi să strângem toate razele de soare. Evident, nu ne-am putut abţine să nu încercăm marea. În mod clar, pe plajă, nu mai e nisipul fin de altă dată aşa că am păşit pe scoici în stilul lui Tom (Tom&Jerry) când se strecoară în vârful ghearelor.


Brrr, prea rece pentru oasele mele bătrâne. Nici fiu-meu n-a fost prea încântat. După ce am traversat fâşia de scoici ne-am dus întins la piscină (pentru cei cazaţi în hotel intrarea e gratuită, la liber era 20 lei). Primul care a spart gheaţa a fost băiatul meu.


Următorul pas a fost, desigur, să mă convingă şi pe mine să-i urmez exemplul. Cu greu m-am lăsat şi iată-mă căznindu-mă să intru-n apă.
Şi un selfie cu băiatul meu puţin înainte de a ni se face poftă de pizza.


Apropo, la barul piscinei găsiţi ce vă pofteşte inima, totul rece. Numai pizza e fierbinte!

Mi se pare foarte important de menţionat că tratarea apei se face cu sterilizatoare UV, sistem ultrafiltrare şi cu minimul de clor cerut de Direcţia de Sănătate Publică iar piscina pentru copii dispune de un sistem de tratare a apei cu ozon. Aaa, să nu uit de duşurile moderne cu apă caldă!

A doua zi a fost mohorât şi ploios. Asta nu înseamnă că nu am avut ce face. Dar despre ce poţi face într-o zi ploioasă în Mamaia, într-un viitor articol.

4 comentarii:

 1. Foarte tare! Cum adica intrarea 20 lei la liber? Pentru cat timp? Pe ora?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În limita locurilor disponibile, intrarea era 20 lei pentru o zi. Puteai să intri şi să ieşi (aveai o brăţară) pe tot timpul programului. Cel puţin aşa am înţeles eu, sper să nu mă înşel.

   Ștergere
 2. ce baiat norocos, sa-l ia tata la piscina :D Sper ca a avut cu ce-si clati ochii pe acolo ca, desi piscina arata bine, la 16 ani cred ca altele sunt interesele lui :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acu nu o să povestesc chiar despre tot! :) Doar am zis că ne-am dus să petrecem ca băieţii! ;)

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !