DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 31 iulie 2017

Mita este dulceee!

Părea (şi cred în continuare că este) găselniţa perfectă. Ea descoperise de puţin timp noul gelato Siviero Maria (nou pe piaţă la noi, povestea lui începe încă din 1958, în Italia), gelato care i-a căzut cu tronc instantaneu. Era de ajuns să existe o cutie în frigider şi se întâmpla minunea. Adică tăcea! Tăcea şi eu puteam face binging netulburat pe serialele preferate ale momentului.

Dădeam mita, aceasta este realitatea. Dar ce nu face un bărbat pentru micile lui plăceri? Cu o săptămână în urmă mi-am propus să văd un sezon din "Scorpion", serialul despre echipa cu cea mai mare medie a I.Q-ului din lume. 


Cum şi eu sunt scorpion (aniversarea mea e la început de noiembrie) am dat preventiv un telefon înainte, să întreb dacă are nevoie de ceva. Bine am făcut căci fusese în vizită cea mai bună prietenă a ei pe care o servise cu Affogato All'Amarena şi evident, cutia se terminase. Puteam oare, în drum, să mai iau una? Desigur, dacă vreau să-mi văd serialul (am completat în gând).


Adevărul că nici nu îmi era greu, Mega Image-ul de unde îmi fac cumpărăturile e chiar la parterul blocului.

Ieri am fost singur acasă, o binecuvântată vizită la maică-sa. Am profitat din plin să văd ultimul sezon din "Cititorii de oase", un serial amuzant, fără prea mari pretenţii.


Înainte de a începe, am deschis frigiderul să-mi iau o bere. Dacă nu era cu fistic, trecea neobservată. Dar fisticului nu-i pot rezista.


Am luat o linguriţă, din curiozitate. Datorită surprizei mi-a scăpat sonor: "Mita este dulceee!" Răcoroasă, cremoasă şi aerată am adăugat după ce am terminat-o. Căci nu m-am putut abţine. Noroc că o pot înlocui uşor, de jos, de la parter.

***

Gelato a devenit cunoscut în România mai ales în ultimii ani dar, de exemplu, în Italia este unul din cele mai consumate deserturi. Este mai puţin gras ca îngheţata (7% grăsime). Este mai cremos şi mai aerat decât îngheţata şi da, poate fi consumat imediat ce este scos din congelator, am testat personal.
Siviero Maria este unul dintre cele mai cunoscute branduri de gelato italiene, cu o istorie impresionantă care începe în 1958, aşa cum am mai spus, când Guglielmo Visani a creat un gelato, acea îngheţată italiană autentică, realizată şi decorată manual, pe care a numit-o astfel în cinstea soţiei sale, Maria (aşa am citit pe site, de unde am descărcat şi reţetele lor de deserturi cu gelato).


De când ofer drept mită (da, da, o recunosc spăşit) acest gelato, am găsit nu mai puţin de opt sortimente. Vă las pe voi să le identificaţi pe toate, eu spun cu mâna pe inimă că merită să o faceţi!

În încheiere vă las o completare spontană în legătură cu un sfat pe care l-am primit demult. Sfatul suna cam aşa: "Când o femeie tace n-o întrerupe!" Completarea - mănâncă gelato Siviero Maria

8 comentarii:

 1. Si eu mi-am mituit prietenii cu astfel de delicii si la randul meu m-am lasat mituita. :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Vaii, ce bien arata. Hai ca mi-ai facut pofta!

  Hi, hi.. si eu sunt scorpion!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O să vezi, pofta nu trece nici după ce guşti din toate! :) E doar o constatare!

   Ștergere
 3. Si eu urmaresc ( cand il nimeresc :)) Cititorii de oase ). Ai vazut ca langa fiecare cadavru gasit se afla o cutie de Gelato? Pe semne ca pentru asta au fost atacati si apoi ucisi :)) Deci, multi fac crima de om ptr, Gelato :)))))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E bună rău! :) Mai ales aia cu fistic de-mi place mie! Păcat că nu se găseşte peste tot.

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !