DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 13 septembrie 2017

Pasajul pietonal Tomis va fi galerie de artă

Trecând ieri, 12.09.2017, prin pasajul pietonal din zona mall Tomis am întâlnit-o pe doamna Laura Stroe (am cunoscut-o în cadrul proiectului Tour X al clusterului Inomar) coborând treptele cu pensulă și vopsea în mâini. Așa am aflat, plăcut surprins, că pasajul pietonal Tomis va deveni Galeria de Artă Virgil Coman.

Dacă am înțeles bine proiectul a fost propus de Asociația Culturală Wild Art Constanța (Laura Stroe fiind unul din membrii fondatori), este susținut de primăria orașului și va fi realizată conform lucrării câștigătoare la „propuneri de viziune asupra organizării spațiului pietonal din zona Tomis” realizate de elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța, sub îndrumarea profesorilor Irina Filip, Oana Gardon și Beșcucă Andrei.


Ieri seară, pe la ora 19, pasajul arăta cam așa (vă arăt doar două imagini, restul le găsiți pe pagina de Facebook):

Pasajul pietonal Tomis-detaliu

Pasajul pietonal Tomis-detaliu


Asta ne arată că s-a demarat proiectul. Sper să placă constănțenilor.


Câteva cuvinte despre Virgil Coman (extras din comunicatul asociației): „Virgil Coman, istoric și director al Arhivelor Naționale, Direcția Județeană Constanța, a fost membru de onoare al Asociației Culturale Wild Art și ”povestitorul” evenimentelor culturale organizate de asociație. Pentru că a sprijinit cultura, a fost și este un prieten apropiat al Asociației Culturale Wild Art, noi ceilalți, avem datoria morală de a duce mai departe proiectele inițiate împreună cu Virgil Coman, Ziua Stațiunii Mamaia, (organizată la data de 13 august încă din anul 2014) și fondarea unei galerii neconvenționale de artă în orașul Constanța.”


Vă arat acum cum se preconizează că va arăta expoziția (amenajarea):

Concept galerie de artă Virgil Coman

Galeria de artă Virgil Coman

Personal îmi place ideea de a transforma acel pasaj într-o galerie de artă, rămâne de văzut cum va fi privită de constănțeni. Am remarcat că ieri fusese amplasată o gheretă, probabil pentru paznic (zic și eu). Voi ce părere aveți?

Update 15.09 - Evoluția lucrărilor (galerie foto)
Update 17.09 - Avem anunțată data de deschidere și ora. 22 septembrie, ora 11.30!

Afiș galerie Virgil Coman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !