Acum câteva zile mă uitam, așa în zare, la o sticlă de Sauvignon Blanc de Rasova pe care l-am primit la Spring Bloggers Meet 2017 și din care n-am apucat să gust. Primul lucru pe care l-am remarcat de când am primit-o a fost designul sticlei. Toate informațiile sunt inscripționate relativ discret pe sticlă, lipsa etichetelor de hârtie lăsând să se vadă în toată splendoarea minunata culoare galben pai a vinului, culoare ce mă îmbie să o bag de îndată la răcit. Nu de alta, dar ar fi prima dată când aș gusta dintr-un vin de Rasova iar eu sunt cam curios din fire. Oricum, consider că am rezistat suficient de mult și drept urmare îmi pot satisface curiozitatea fără mustrări prea mari de conștiință.
Și pentru că nu obișnuiesc să beau vin decât la masă fac rapid un inventar prin frigider și bucătărie. Sunt norocos, în frigider găsesc un pic de file de somon, tăiat subțire (mai spre carpaccio), niște capere și jumătate de lime iar în bucătărie jumătate de pâine feliată și un rest de ulei de măsline pe fundul unei sticle. Îndeajuns pentru un mic festin, sper doar să se potrivească cu vinul. Că deh, e pește dar nu e alb, nu-i afumat dar e soi gras. Dau să caut o rețetă pe internet dar aruncând o privire la multitudinea de ingrediente avute la dispoziție o las baltă. De ieșit la cumpărături nici nu poate fi vorba, deși am marketul la parter. Recunosc, sunt leneș. 🙂
Întrucât vinului nu-i ia prea mult să se răcească, încerc să încropesc ceva (de parcă aș avea o mulțime de opțiuni). Într-un bol, rup fileurile în fâșii mici, pun niște capere tocate și restul ăla de ulei de măsline.
Îmi aduc aminte că am niște lime, storc peste.
Acopăr bolul cu folie și îl dau la frigider, să tremure un pic. Între timp, prăjesc ușor, pe grătar, feliile acelea de pâine (cât să fie ușor crocante la exterior).
Și..., voila!
Nu știu cum ar trebui să se numească (bruschete nu pot să le spun, n-am avut destul ulei pentru feliile de pâine). Dar pot să vă spun că s-au potrivit de minune cu vinul, un vin destul de mineral dar care, surprinzător, mă duce cu gândul la florile de soc.
Apropo la Crama Rasova se pot face degustări și turul cramei. Trebuie doar făcută rezervarea!
Sauvignon Blanc-ul meu a fost din 2015, mă întreb dacă mai au? Că prea s-au potrivit la început de septembrie.
Și pentru că nu obișnuiesc să beau vin decât la masă fac rapid un inventar prin frigider și bucătărie. Sunt norocos, în frigider găsesc un pic de file de somon, tăiat subțire (mai spre carpaccio), niște capere și jumătate de lime iar în bucătărie jumătate de pâine feliată și un rest de ulei de măsline pe fundul unei sticle. Îndeajuns pentru un mic festin, sper doar să se potrivească cu vinul. Că deh, e pește dar nu e alb, nu-i afumat dar e soi gras. Dau să caut o rețetă pe internet dar aruncând o privire la multitudinea de ingrediente avute la dispoziție o las baltă. De ieșit la cumpărături nici nu poate fi vorba, deși am marketul la parter. Recunosc, sunt leneș. 🙂
Întrucât vinului nu-i ia prea mult să se răcească, încerc să încropesc ceva (de parcă aș avea o mulțime de opțiuni). Într-un bol, rup fileurile în fâșii mici, pun niște capere tocate și restul ăla de ulei de măsline.
Îmi aduc aminte că am niște lime, storc peste.
Acopăr bolul cu folie și îl dau la frigider, să tremure un pic. Între timp, prăjesc ușor, pe grătar, feliile acelea de pâine (cât să fie ușor crocante la exterior).
Și..., voila!
Nu știu cum ar trebui să se numească (bruschete nu pot să le spun, n-am avut destul ulei pentru feliile de pâine). Dar pot să vă spun că s-au potrivit de minune cu vinul, un vin destul de mineral dar care, surprinzător, mă duce cu gândul la florile de soc.
Apropo la Crama Rasova se pot face degustări și turul cramei. Trebuie doar făcută rezervarea!
Sauvignon Blanc-ul meu a fost din 2015, mă întreb dacă mai au? Că prea s-au potrivit la început de septembrie.
Aoleu, mare greseala am facut intrand la acest articol. :D Si vin bun, si peste, si painea aceea fripta... Prea mult pentru o pofticioasa ca mine. :)
RăspundețiȘtergere:) Doar ceva făcut la repezeală, cât să meargă vinul (să-l pună în valoare, cum ar zice cunoscătorii)!
ȘtergereDaca ceva facut la repezeala si- mi provoca privirile si papilele gustative, ma intreb cum ar fi cu ceva ultra sofisticat. Si Sauvignon Blanc.... tac si inghit
RăspundețiȘtergereSofisticat din somon? Când câștig primul premiu la o competiție de blogging promit să-ți arăt! :)
ȘtergerePeste vinuri nu ma bag, ti le las tie, Radu. Dar o felie de tentativa de bruscheta cu somon nu refuz, daca a mai ramas si pentru mine.
RăspundețiȘtergereDe rămas, n-a rămas, a avut grijă fiu-meu! Dar fac din nou, acum că am prins curaj și am ceva experiență... :)
Ștergere