DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 19 septembrie 2017

Produse tradiționale dobrogene la Constanța

Sunt un mare admirator al produselor tradiționale locale. De aceea e o bucurie pentru mine să anunț deschiderea Magazinului Țăranilor Dobrogeni la Constanța, lucru care s-a întâmplat ieri, 18.09.2017 la ora 12.

deschidere magazin

Am întârziat cu fix 8 minute (imaginea am luat-o în timp ce mă apropiam) și credeam că greșisem ora sau evenimentul nu era suficient cunoscut dar deschizând ușa am ...


Am avut senzația că intru în echivalentul peșterii lui Aladin în materie de bunătăți. În plus, înăuntru erau o mulțime de oameni care gustau, admirau sau cumpărau produsele. Am gustat și eu, vă arăt imediat (dacă sunteți pofticioși, închideți ochii 😈).

gustări

Așezat strategic, în apropierea locului cu bunătăți, un loc de degustat vinul de la Crama Viișoara, de unde domnul Albu ne vrăjea (pe unii dintre noi) cu poveștile vinului care îl produce.

domnul Albu

vinuri

Iată-mă degustând o Fetească Neagră despre care sigur voi mai vorbi. Port doliu, de aceea sunt nebărbierit.

Feteasca Neagra

La manifestare a fost și doamna Laura Stroe care s-a ocupat și de Târgul Național de Produse Tradiționale de la Constanța.

Laura Stroe

Să trecem în revistă câteva din produsele care pot fi găsite acolo (pozele pot fi mărite făcând click pe ele):

dulceata

lactate

miere

mezeluri

sirop

zacusca

Acestea sunt doar câteva exemple. Mai găsiți și pâine tradițională, legume și fructe proaspete, asta din ce îmi amintesc. Sincer, recomand o vizită (Brătianu, 138 - lângă Lidl), nu cred că veți ieși cu sacoșa goală.

O mare parte din imagini i le datorez lui Daniel Titirică căruia îi mulțumesc!

4 comentarii:

 1. Ai mai plecat de acolo sau tot acolo esti si acum. Mereu m-am intrebat cum as face fata daca as lucra intr-un asemenea loc sau intr-o parfumerie. Faliment ar scrie si pe mine si pe ei :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vinul ăla doar l-am degustat! :) Așa că n-am rămas acolo.
   Ai face față, doar te alinți! ;)

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !