DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 1 septembrie 2017

Scripta volant

Încep cu o întrebare, când ați scris ultima oară ceva de mână? Și nu mă refer aici la completarea unui bilet la 6 din 49, la semnarea unui formular la bancă sau la bifele de la examenul pentru carnetul de șofer. Mă gândesc la un text mai consistent care să aibă măcar zece - cinsprezece cuvinte. 😉 Ori o problemă de matematică sau, mă rog, de ce vreți voi.

Lucrând zilele astea la ceva probleme de matematică de clasele 9-10 cu fiu-meu (dă diferențe, se mută la un liceu mai bun) mi-am adus aminte de o întâmplare de demult, chiar din secolul trecut (deh, chiar și fosilele au poveștile lor). Eram la faza județeană a olimpiadei de matematică. Și aveam prostul obicei de a nu mă folosi de ciornele avute la dispoziție, făceam totul pe „curat” (în îngâmfarea mea obraznică consideram folosirea ciornelor drept pierdere de timp și resurse). Spre final m-am cam împotmolit la o problemă și am început să tai, să acopăr greșelile cu x-uri, să pun paranteze astfel încât atunci când i-am dat de capăt, lucrarea mea arăta ca o pictură abstractă la care te chinuiești din greu să deslușești câteva forme familiare. Și deși rezolvarea era perfectă am luat doar mențiune ratând astfel unul din primele trei locuri care mi-ar fi permis să merg mai departe la faza națională. Am aflat mai târziu că pe toți membrii comisiei de evaluare îi apucaseră durerile de cap corectând lucrarea mea. Ehe..., de-aș fi putut și eu face ca în exemplul de mai jos, tare bine ar fi fost.

corectura-cu-frixion

Titlul articolului este o parafrazare a cunoscutului proverb latin „Verba volant, scripta manent” care tradus ad-literam înseamnă „vorbele zboară, scrisul rămâne”. Și, de ce nu, o realitate! Pentru că acum (de fapt de vreo 10 ani) scripta volant (scrisul zboară) și asta datorită lui Pilot Frixion, rollerul minune care scrie, șterge și rescrie.

10years-frixion

Pilot Frixion este importat în România exclusiv de Dacris, o companie cu 24 de ani de experiență și unul din cei mai mari furnizori de papetărie naționali, o companie de care poate n-ați auzit dar de la care aproape sigur folosiți produse.

Așa că dacă aveți file din jurnalul vieții pe care ați vrea să le puteți rescrie, sigur v-ar face plăcere să urmăriți și clipul video inspirațional făcut cu ocazia acestei aniversări.Închei citând: „Frixion este primul roller cu care poți șterge ceva ce tocmai ai scris. Și poți înlocui cu ceea ce contează. E bagheta ta magică de la Pilot. Distribuit de Dacris.”

8 comentarii:

 1. Azi. Si ieri. Am un hal de scris..., dar trebuie sa-l ai, oricum ar fi! Vorba asta se refera din cate stiu eu (latinescul) la intelegeri juridice. Exact asta a rostit maica-mea ieri, cand eram la notar.

  Reclama imi pare cam trasa de par, stilul romanesc haotic si vorbaret. Poti sterge practic orice tip de scris de pix sau...?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poți șterge doar ce scrii cu roller-ul Frixion, cum este și firesc. :) Are fiu-meu chiar și colorate și sunt utile.

   Se referă la orice tip de înțelegere, nu doar la cele juridice.

   Ștergere
 2. Vezi ce inseamna sa nu mai scrii de mana, decat un biletel acolo ptr lista de cumparaturi si aia destul de restransa... Nici nu stiam de existenta acestora

  RăspundețiȘtergere
 3. Pana si tu faci greseli :) Dar din pacate ce e scris in istorie, ramane scris in istorie, in afara de greselile cu pixul frixion :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Am rollere Frixion si ma laud cu asta. am si albastre si negre si intr-adevar e misto sa stii ca, daca ai gresit ceva, poti corecta fara sa lasi urme.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !