DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 29 septembrie 2017

Stoarcem și noi ceva?

Alex nu-și amintea cum a ajuns acasă la prietenul lui. Ceea ce începuse cu „la o bere cu băieții” se prelungise târziu în noapte. Vag, rememora imagini cu taxiul în care se urcase, un pic ajutat. Vocea baritonală a lui Vlad îi amplifică durerea surdă de cap.
- Văd că ai făcut ochi! Mici, dar ochi! Mă întreb, așa la rece, dacă nu e cazul să stoarcem și noi ceva?
- Fii mai concret, încă nu pot gândi!
- Mă gândeam să stoarcem niște iarbă...
- Oprește-te înainte să te-audă cineva!
- N-are decât! Dar dacă nu-ți place iarba de grâu, atunci poate niște frunze!
- Bă, alea se taie, nu se storc!

Remarcând aerul încrezător al lui Vlad, Alex continuă:
- Și, mă rog, de ce-ar trebui să facem așa ceva?
- De exemplu ca să-ți treacă mahmureala! 
- Cum, datorită efortului? Că e-al dracu' de greu să-nghiți niște frunze, ca să nu mai vorbesc de iarbă, fie ea și de grâu.
- Principala cauză a mahmurelii este deshidratarea și pierderea de vitamine și minerale din organism. Așa că un pahar cu suc din chestiile alea, cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime decât orice altceva știi, va reface rapid echilibrul electrolitic din organism și în scurt timp te vei simți mai bine! Pur și simplu transformăm expresia „Trăiește sănătos!”, cea pe care o auzi/vezi atât de des în mass-media, în „Revino-ți sănătos!”. 
Alex nu se mai obosi să-l contrazică, știa că tatăl lui Vlad e un reputat nutriționist. Totuși nu s-a putut abține să nu încerce să fie ironic:
- Bine, bine și cum îl stoarcem? Cu mâna?
- Nu! Cu cel mai nou storcător prin presare la rece, Hurom! Mi l-a luat taică-meu. Și știi că el alege întotdeauna doar ce-i mai bun pentru mine! Oricum, m-am mișcat rapid, îți pot servi „cafeaua”. O vrei la pat sau te riști până-n bucătărie?


Hurom HZ Alpha

Cu greu, Alex s-a „riscat” până-n bucătărie dar a meritat efortul. La scurt timp după ce-a băut paharul cu suc pregătit de Vlad s-a simțit mai bine. Și a putut constata pe „viu” că expresia stoarcem și noi ceva are o largă aplicabilitate la fructe și la legume.


Hurom hz

hurom-hz

Astfel, ajuns acasă, primele lucruri pe care le-a făcut Alex au fost, în ordine: să caute oferte storcătoare prin presare la rece Hurom și să discute cu părinții, bazat pe argumente mai cuminți decât cele reale, amănuntele achiziționării unuia.

Această poveste, reală și doar ușor romanțată, scoate în evidență că o campanie de informare, care să-și atingă scopul, ar trebui să plece de la experiențe reale ale publicului țintă și de la exemplul experților. Nu am insistat pe beneficiile consumului de fructe și legume (proaspete sau sub formă de suc) pentru că, zic eu, le știe toată lumea și nu de acum; asta neînsemnând că obiceiurile de consum ale românilor s-au modificat semnificativ deși o ușoară schimbare pare să prindă contur. Cred mai degrabă că exemple atipice, cu beneficii complementare sau punctuale, trezesc interesul. Ce spuneți de următorul exemplu?

100% natural

Pe de altă parte calitatea unui produs nu se dovedește prin vorbe și reclame, ci prin testare directă (de remarcat că Hurom oferă această posibilitate).


Hurom-logo

La final, câteva cuvinte despre compania și produsele Hurom. Compania s-a înființat în 1974 devenind pe  parcursul a celor 4 decenii de existență lider mondial în producerea storcătoarelor Home Professional. Deține numeroase brevete de invenție în domeniu, inclusiv Slow Squeezing System care se traduce prin obținerea unui suc ale cărui proprietăți nu sunt modificate de temperatură sau forțe de frecare ca și în cazul celorlalte metode de stoarcere. Produsele sale sunt apreciate și recunoscute pentru calitate și eficiență peste tot în lume, marca Hurom fiind asimilată unui înalt grad de profesionalism. Este bine de știut că storcătorul HUROM a fost inițial dezvoltat în scopuri terapeutice.

Poveste scrisă pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba numărul 2 -„Hurom HZ Alpha – mai mult decat un storcător, un stil de viață sănătos!”
Imaginile aparțin http://huromromania.ro/

14 comentarii:

 1. Nu am avut niciodata probleme cu mahmureala si nici nu vreau sa am. Dar un storcator din acesta cu presare la rece tot mi-as dori. Poate fac un shake din pastrama de oaie :))) sau din friptura de vitel in crusta de seminte de canepa decorticate si piper negru. Glumesc, pentru asta pot folosi si blanderul. Insa sucul de morcov e absolut delicios, iar cand vine vorba de fructe si anumite legume storcatorul face minuni... mai ales in ceea ce priveste sucul de rosii (nu pentru bulion) ci pentru vodka. :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daaa, Bloody Mary a fost primul cocktail cu care am făcut cunoștință. :) Ar fi o idee de promovare.
   Când faci friptura aia de vițel, mă chemi și pe mine, da? :)

   Ștergere
 2. Nu e rau deloc un astfel de storcator, Doamne, cate nu as stoarce si pe cati nu i-as stoarce. :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe câți i-ai stoarce??? Bănuiesc, doar ca să scoți ce-i mai bun din ei! :)
   Da, e super și mi-l doresc!

   Ștergere
 3. Cred ca si vacutelor le-ar place sa bea iarba cu paiul! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Incerc si eu de ceva timp sa ma conving sa-mi fac suc dimineata, dar lenea e mare...

  RăspundețiȘtergere
 5. hai ca deja imi imaginez acum o vacuta servind dimineata smoothie de trifoi, la pranz un suc de iarba grasa si seara un smoothie de fan uscat cu apa plata si tarate de ovaz.

  RăspundețiȘtergere
 6. Si mie mi-a placut. Am notat niste idei pentru al meu sot.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !