DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 7 septembrie 2017

Târgul Național de Produse Tradiționale - Constanța

Vineri, 8 septembrie, debutează la Constanța Târgul Național de Produse Tradiționale (evenimentul pe facebook), ediția I, pilot, ce se va desfășura pe parcursul a trei zile, 8-10 septembrie 2017, între orele 10-19,  pe platforma Facultății de Șiințe ale Naturii și Științe Agricole, Universitatea Ovidius, zona Campusului universitar (platforma/parcarea din fața corpului B, Aleea Universității nr. 1). Este organizat de Inomar Cluster și Asociația Țăranii Dobrogeni în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”, Constanța, Federația Națională a Producătorilor de Produse Tradiționale, Primăria Ovidiu și Moesis by Angelo și este un eveniment de la care nu vreau să lipsesc.

În cadrul Târgului Național de Produse Tradiționale, ediția I, Constanța vor participa producători, membrii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, din județele, Alba, Arad, Sibiu, Maramureș, Oradea, Suceava, Hunedoara, Vâlcea, Bistrița, București, Dolj, Sălaj, Argeș, Satu Mare, alături de producători dobrogeni din județele Tulcea și Constanța.

Afis Targul National Produse Traditionale

Obiectivele Târgului Național de Produse Tradiționale sunt:
promovarea conceptului de produs tradițional în special pentru consumatori;
protejarea produselor tradiționale şi a producătorilor tradiționali;
promovarea acestora pe piața comunitară;
schimburi tradiţionale culinare
promovarea Dobrogei si a județului Constanța
promovarea comunității Țăranilor Dobrogeni
promovarea produselor locale/dobrogene 
promovarea destinației
vizibilitatea și promovareaUniversității Ovidius, Constanța și a Facultății de Șiințe ale Naturii și Științe Agricole, Universitatea „Ovidius”, Constanța.

Inomar Cluster, Asociația Țăranii Dobrogeni, Universitatea „Ovidius”, Constanța Primăria Ovidiu și Moesis by Angelo își propun ca în cadrul Târgului Național de Produse Tradiționale să identifice potențiali producatori dobrogeni care,  pe viitor vor fi îndrumați/consiliați pentru obținerea atestatelor de produse tradiționale, autorizarea şi înregistrarea lor la nivel european și ale căror produse vor fi promovate și vândute pe platforme locale, naționale și europene. Inomar Cluster va furniza servicii de suport şi consultanță pentru inovare și așa cum a făcut și până acum, va susține Asociația Țăranii Dobrogeni în accesarea și integrarea know-how-ului şi a tehnologiilor noi dar și în comercializarea propriilor produse.

Păi unde ar putea fi locul unui blogger gurmand, epicurian și pofticios (nu neapărat în această ordine 😉) decât la un astfel de eveniment ca să guste, să facă poze și să vă povestească astfel încât să puteți înghiți cu spor în sec. Asta, dacă nu ne întâlnim pe acolo! Revin cu relatări! 🙂

Update 09.09 - Am fost ieri acolo. Din păcate producătorii tradiționali dobrogeni, cei care trebuiau să se promoveze prin acest târg, au cam lipsit. Deși au venit alții, de prin țară, unii chiar de foarte departe. Puteți face cumpărături pentru acasă la prețuri decente. Câteva imagini de la fața locului găsiți în albumul dedicat evenimentului.

6 comentarii:

 1. Vaaaiiii.... cred ca as face prapad daca as fi acolo, precis si-ar strange oamenii tarabele si ar pleca de teama devoratoarei de bunatati. Deja imi imaginez cat de apetisant va fi totul. Te avertizez ca nu o sa ma uit la poze :))

  RăspundețiȘtergere
 2. La noi in fiecare sezon se organizeza cate un targ pentru promovarea produselor traditionale fie ca e vorba de alimente fie ca e vorba de alte produse. Mie imi plac mult targurile de profil si mereu cumpar cate ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Referitor la Dobrogea și producătorii dobrogeni, situația e ceva mai ciudată. De aceea ne bucurăm.

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !