DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 27 septembrie 2017

Toamnă-n ghete și-n palton

Láitmotiv: „Dacă toamna ar fi o persoană și tu ai fi stilistul ei, cum ai îmbrăca-o?

Nimic mai ușor pentru mine să respect láitmotivul. Am pretenții de stilist în devenire deși gurile rele (adică invidioșii) spun că sunt complet ușor nefondate. În plus îi cunosc pe tinerii Toamnă. Din aceeași familie dar nu fiind aceeași familie. Adică frați. Atât de asemănători dar totuși atât de diferiți. Personalități complexe, încă nedeplin formate. Și care au, mai presus de toate, visuri. Multe visuri! Haideți să-i cunoașteți și să vedeți cum sau dacă m-am descurcat!

Ea este domnișoara Toamnă! Pare ușor melancolică dar este doar o aparență sub care ascunde un temperament vulcanic și ușor imprevizibil. Are ca preferințe culinare plăcinta de dovleac și zacusca cu hribi a bunicii. Iubește echitația. Este demnă de numele pe care-l poartă pentru că exact ca în legenda toamnei, se vede și în poză, încearcă să adune cât mai multe raze de soare.

palton

Pentru ea m-am gândit la un palton de damă elegant din material ornamental cu subtile accente aristocratice și niște pantofi Oxford care să se asorteze cu..., cu..., cu peisajul. Deși, poate, niște ghete ar fi fost mai potrivite, având în vedere terenul. Restul pieselor și accesoriile au fost alese cu grijă ca să completeze această ținută de sezon.

El este domnul Toamnă! Are un aer nonșalant, ușor boem dar contrar aparențelor este olimpic la latină și are un început de lucrare promițător în domeniul procesoarelor cuantice. Iubește berbecuțul la proțap și mustul neînăsprit. Practicant de parkour.

ghete

Ghetele din piele cu catarame i-au plăcut din prima, dar un palton nici măcar n-am putut să-l conving să probeze. Deh, o fire mai rebelă. Am găsit compromisul acesta cu pulover gros pe sub sacou (măcar pentru că era un pic cam frig pe-afară). Dar cu adevărat încântat s-a arătat de pălărie și de modul în care i-am aranjat fularul acela lung (mi-au trebuit cam o duzină de încercări).

Ședința foto s-a terminat, toate lucrurile au fost strânse și puse-n mașină. Am apucat hățurile, am trecut de partea cealaltă a calului și l-am îndemnat domol către grajd. Din urmă am auzit cu greu, datorită vânticelului de toamnă ce se pornise, următorul schimb de cuvinte:
Ea - La mine cum a fost? Nu-i așa că dungile alea de pe palton m-au făcut să par mai slabă? Că la tine a fost ușor, un fular, o pălărie și-ai terminat!
El - Tocmai mi-am dat seama că am uitat să-l întreb de unde...
Restul s-a pierdut în vântul care se întețise dar răspunsul la ce ar trebui să poarte* în această toamnă i l-a dat, cred, un mic vârtej de frunze ruginii iscat de niciunde.

Acum, ce să zic? Eu sunt încântat de ce-a ieșit. Nu știu dacă e meritul meu sau al modelelor, domnișoara și domnul Toamnă. Voi ce părere aveți?

***

*answear - joc de cuvinte de la answer = răspuns și wear = purta
Poveste scrisă pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba numărul 1 -  „Dacă toamna ar fi o persoană și tu ai fi stilistul ei, cum ai îmbrăca-o?”
Imaginile aparțin site-ului https://answear.ro

22 de comentarii:

 1. Frumos, frumos! Nu m-as fi gandit sa o cuplez!

  RăspundețiȘtergere
 2. Hmmm... pe dl. Toamna, nu prea il vad dandu-se in vant dupa berbecut la protap si nici dupa must chiar si inasprit el.La cat de cool l-ai imbracat, cred ca i-ar placea una mica sau o bere si o pizza :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E toamnă și îl cheamă Toamnă. Cum să nu-i placă? :)
   Bineînțeles că mănâncă și pizza cu somon cu o bere pils alături, dar asta-i din altă poveste.

   Ștergere
 3. Radu, o asa abordare mi-as fi dorit sa imi pot imagina. Jos, pălăria! Sau sus, sa ramana pe capul iubitorului de latina. Asta e toamna pe care mi-as dori-o, cu oameni faini, imbracati placut, cu haine de calitate, bucurandu-se de natura. Eu mă bucur de textul tau, il mai citesc o data de drag. Excelent!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că ți-a plăcut abordarea și ținuta olimpicului! Adevărul este că așa încercam să mă îmbrac cu mulți ani în urmă. Când am găsit imaginea am știut instant cpă ea-i aleasa! :)

   Ștergere
 4. Foarte frumos imbracati fratii Toamna, draga Radu esti un geniu!!! Multa bafta iti doresc!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi plac mult de tot alegerile tale si sper sa-ti poarte noroc! Le-ai dat un aer englezesc, sofisticat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că nu am dat-o de tot în bară în încercarea mea de a mă juca de-a stilistul. Englezesc? Poate la domnișoara T, el e un picuț mai latin, zic eu. :)

   Ștergere
 6. Apropo de "legenda toamnei"... Ai vazut filmul? "Legendele toamnei", parc'asa era tradus titlul. În fine, n-are prea multe în comun cu Answear, dar cu articolul tau, da, are. Peisajul, calul, pietrele... :)
  Dragut! Bafta, Radu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un film în care mi-a plăcut Brad Pitt! :) Sigur că l-am văzut! Mulțumesc!

   Ștergere
 7. Hmmm :P Joc de cuvinte, love it! Faină abordarea, Radu! Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 8. Recunosc ca pentru prima oara m-am gasit in fata Domnului toamna, eu nu puteam sa gandesc despre acesata minunata fiica a anului decat ca la o femeie. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ehe, domnul Toamnă e un tip special! Se vede după ținuta care i-am propus-o! :)

   Ștergere
 9. Domnul stilist vestimentar al familiei Toamna, permiteti-mi sa va felicit pentru alegerile facute!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, mă bucur mult! Știam eu că am ales greșit o facultate tehnică! :)

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !