DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

sâmbătă, 28 octombrie 2017

„Chipsuri” de dovleac

Azi i s-a făcut poftă lui fiu-meu de dovleac copt. Cum n-aveam inspirație să scriu la proba 14 de la Superblog (ceva cu extratereștri; eram foarte bucuros când au dat-o, acum nici trei cuvinte nu leg la ea), am zis să-i fac hatârul și am coborât de am luat unul de jos. Numai că atunci când m-am întors și-a adus aminte că ar vrea și o garnitură lângă friptură, orice altceva în afară de cartofi. Deși magazinul este la doi pași de scara blocului refuz să mai ies, afară plouă mocănește, bate vântul (doar suntem la Constanța) și e frig. Îi spun că are de ales între cartofi prăjiți și echivalentul lor din dovleac. Spre mirarea mea alege dovleacul.


Acum sunt eu pus în dificultate, nu am mai gătit niciodată dovleac exceptând pregătirea pentru plăcintă și coptul la cuptor, nici măcar nu știu dacă se pot prăji precum cartofii. Dar la urma urmelor, ce am de pierdut? Dacă nu ies, eventual stric un pic de ulei. Mi-am verificat inspirația și am observat că încă nu venise. Așa că mi-am făcut curaj, mi-am suflecat mânecile și am pornit la treabă. Prima dată i-am tăiat ca pentru chipsuri.

chipsuri de dovleac

Evident, am tăiat destul de puțini, nu doream să muncesc degeaba.

chipsuri de dovleac

Am încins uleiul bine, am pus la prăjit cât să stea în ulei. I-am lăsat după ochi până mi s-a părut că sunt făcuți, i-am scos într-o strachină și i-am scurs de ulei, le-am dat un pic de sare de mare și voilà:

Chipsuri de dovleac

Doamne, cât sunt de buni! Seamănă perfect cu cartoful dulce prăjit. Singura diferență e prețul: dovleacul 0.99 lei/kg, cartofii dulci 8 lei/kg. După ce am gustat, fiu-meu a plecat din proprie inițiativă să mai ia, cică să ne săturăm! 🙂 Între timp, eu verific dovleacul din cuptor.

dovleac copt

Dacă nu ați încercat așa ceva până acum, vă sfătuiesc să o faceți! Personal, am avut o surpriză tare plăcută!

24 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Nici eu, deși fiul meu a verificat pe google (zicea să patentăm rețeta) și mai apare, chiar dacă nu exact la fel. :)

      Ștergere
    2. Da, eu coc pt fiica-mea dovleac cu scortisoare si nuci macinate.

      Ștergere
  2. Felicitari! Iti fur reteta! Ma lasi? Sau vrei drepturi de autor . :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt suflet mare azi! Dai la schimb un pic de inspirație pentru extratereștrii de la proba Superblog, că îmi mănâncă sufletul! :)
      Sper să-ți placă! Să-mi spui cum a fost! :)

      Ștergere
    2. Proba 14 mi se pare cam...nu stiu! Grea?!

      Ștergere
    3. Laura dacă vrei să vorbim despre Superblog, hai s-o facem pe privat! Ai mailul sus, la Despre mine. :)

      Ștergere
    4. Nu, nu vreau sa vorbesc despre concurs pentru ca oricum imi ocupa mult timp, foarte mult. ;)) Doar ca sunt de acord cu lipsa de inspiratie legata de proba respectiva... O resimt si eu.

      Ștergere
  3. ...pfui, eu tot nu stiu cum ai taiat asa chipsuri, sunt praf la unelte; am avut o razatoare, am stricat-o pana sa invat a o folosi, deci...care-i unealta? Ca de folosit reteta, garantat o voi face.Felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E aia roșie care se vede în una din poze. Mâine îi fac o poză și ți-o trimit, habar n-am cum îi zice. :)

      Ștergere
  4. la noi tot placinta e de baza impreuna cu dovleacul copt. N-am incercat varianta ta si, fiind prajita, stau cuminte, ca nu prea am voie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am susținut o clipă că e de dietă ci numai că-i al naibii de bună! ;)

      Ștergere
  5. wow... vorbesti de funie, in casa spanzuratului. Ma uimesti si incep sa ma si rusinez ca nu mi-ar fi trecut prin cap asa ceva( gospodina ce ar trebui sa fiu). Ce mai conteaza 1 kg in plus la cele pe care le am, dar merita incercat asa ceva.Si cine spunea ca barbatii buni sunt luati ???? :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ori sunt luați ori sunt prea deștepți ca să cadă în capcană! :)
      Sunt sigur că dacă sunt scurși de ulei, nu îngrașă prea mult! Dar gustul e wow!

      Ștergere

Fără comentarii anonime ! Nu vor fi publicate !
Şi dacă vreţi să înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !

Poate totuși facem ceva

Grădina de vară Tomis din Constanța în decembrie 2017

A trecut cam un an și jumătate de la articolul scris de colegul blogger Joie Negru   și am vrut să văd cu ochii mei ce se mai întâmplă în a...