DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 11 octombrie 2017

Evadare de la mare

Știți ce se întâmplă în fiecare vară aici, în orașul de la malul mării? În primul rând Mamaia devine „zonă ocupată”. Dar asta-i doar vârful aisbergului. Toată Constanța este sub asediu. Timpii de așteptare de la toate hypermarketurile din oraș se măresc semnificativ, circulația mașinilor în oraș devine un adevărat test de răbdare, ca să nu mai vorbesc că a-ți parca mașina devine aproape o misiune imposibilă iar temperatura orașului crește cu câteva grade peste ce ne spun meteorologii. De abia pe la începutul lui septembrie se poate respira mai în voie. În aceste condiții un constănțean, care își face norma de bronzat și baie în marea curată la sfârșit de mai și început de iunie, are o singură soluție. Să facă planuri pentru vara viitoare și să evadeze! Unde? La altitudine.

hotel-royal-poiana-brasov


Și dacă tot voi evada, ca un bun blogger constănțean ce sunt, mă voi duce să „ocup” și eu ceva, ca de exemplu Poiana Brașov, căci în România doar ea echivalează cu Mamaia din mai multe puncte de vedere (până și vârsta, ca stațiuni, este comparabilă).

Să vă spun un secret, m-aș duce eu și iarna pe acolo dar medicul reumatolog mi-a interzis cu desăvârșire sporturile de iarnă iar vinul fiert fără măcar o coborâre sau două nu prea merge (ar zice unii).

Așadar, voi asculta recomandarea unui bun amic care s-a cazat la Hotel Royal din Poiana Brașov (a avut cuvinte de laudă pentru această locație) și voi urmări pagina pe care pot face o rezervare, asta ca să pot vâna orice ofertă.

hotel-royal-poiana-brasov

Amicul respectiv a fost în această vară cu familia și a fost mulțumit, printre altele, de faptul că au avut unde să se joace copiii din dotare.

hotel-royal-poiana-brasov

Pentru mine mai mult a contat faptul că mi-a fost descris drept un hotel care oferă o priveliște superbă dar și intimitate. Mă și văd relaxându-mă după o drumeție mai lungă. Evident, în hamac!

hotel-royal-poiana-brasov

Am pomenit de drumeții pentru că voi fi însoțit în această evadare de cei doi băieți ai mei, eu voi fi cu experiența, ei cu vigoarea tinerească. Desigur, seara ne vom întrece (cu toții suntem competiționali) la biliard, darts electronic sau fotbal de masă ori ne vom relaxa la saună (eu și la bar), facilități pe care am fost bucuros să aflu că hotelul le oferă. Parcă îi și văd cum o să se oftice, mai ales la darts.

hotel-royal-poiana-brasov

Camerele mi-au fost descrise ca arătând foarte bine, cu balcoane generoase și deja cred că am făcut o opțiune foarte bună pentru cazare în Poiana Brașov.

hotel-royal-poiana-brasov

Având în vedere că le-am povestit că acum mulți ani am mai trecut prin stațiune, băieții mei m-au întrebat ce mai putem face acolo, strict în zonă. Mai din aduceri aminte, mai din documentare, le-am făcut o mică listă de posibilități, ținând cont că vom merge vara:
- Drumeții montane, pe trasee amenajate unde poți admira peisaje de poveste fără a avea nevoie de echipament special. Desigur, șlapii de la mare nu au ce căuta aici.
- Plimbări cu barca sau chiar cu hidrobicicletele pe lacul Poiana (Miorița), lac artificial ce are o suprafață de aproximativ un hectar.
- Călărie. Există un centru de echitație în nordul stațiunii unde se pot face cursuri de inițiere dar și plimbări călare, cu căruțele ori caleștile. În centru se organizează frecvent demonstrații de călărie.

poiana-brasov


Și mai vedem noi acolo, sunt sigur că gazdele ne vor da mai multe sugestii, amicul meu spunea că sunt foarte de treabă și deschiși.

Articol scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba numărul 6 - „Vacanță în stil Royal”.
Imagini: http://www.hotel-royal.ro/ și http://www.discoverpoiana.ro/ro/foto/


14 comentarii:

 1. Ma cam indoiesc, daca ar fi sa ma uit la punctaj. Sunt departe de locul 50. :) Eu credeam ca sunt premiati bloggerii cu cea mai mare nota. De fapt, castigatorii sunt cei din top. Intre ei se da, de fapt, batalia. Nu cred ca mai duc mult...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La gală poate veni oricine participă dar au prioritate finaliștii, premianți sau nu. Superblog este despre plăcerea de a scrie! :)

   Ștergere
  2. Da, stiu, dar n-as vrea sa scriu aiurea, adica sa am texte slabe, de umplutura... :)) Cand voi vedea ca o iau in directia opusa, ma retrag in glorie. Multumesc totusi pentru info si pentru sustinere. Exista fair-play in concursul asta. :)

   Ștergere
 2. Chiar si simplu fapt ca iti poti incarca plamanii cu aer curat, merita sa petreci o vacanta in Poiana. Tu, care locuiesti la mare, sunt sigura ca tanjesti dupa munte, vara. :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai cred si eu ca iti doresti "diversitate". Ca tot veni vorba de test de rabdare. Testat iti garantez ca mai repede ajung de la Ploiesti la Constanta decat de la Ploiesti la Brasov. (cine nu stie distantele, sa foloseasca google maps). Mie imi e drag si muntele si marea, dar parca tot de mare ma simt mai apropiata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, ai dreptate, distanțele sunt relative. Dar nu-i nevoie să o iei neapărat prin Ploiești. :)

   Ștergere
 4. in asa locatie asa evada si eu cateva zile, chiar mai mult Nu m-as supara sa ma plimb prin imprejurimi, zau.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prin Brașov am fost mai des dar în Poiană o singură dată, în tinerețe. Așa că aș vrea s-o revăd.

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !