DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 20 octombrie 2017

Food & Wine pairing Chinese Garden

Așa scria pe invitație, așa am lăsat și eu titlul. Prin amabilitatea Dianei Slav, despre care am mai vorbit când am povestit de Constanta Walking Tour, am participat la o seară specială, marcată de prezența lui Ionuț Făcăleț, somelier certificat de către Court of Master Sommelier UK și manager zonal Dobrogea și Moldova al Asociației Somelierilor din România, unde este și director relații internaționale. Evenimentul a avut loc la Chinese Garden, evident în Constanța.

Obiectivul acestui eveniment a fost ca și noi bloggerii să începem să învățăm să facem asocieri potrivite între vinuri și mâncare astfel încât să ne putem descurca onorabil atât în articolele noastre de pe bloguri, în viața de zi cu zi dar și cu ocazii mai speciale. Și am avut ce învăța, Ionuț, zis și Profesoru' (oare pentru că a fost profesor de matematică?) ne-a asociat muuulte vinuri (am înțeles că au fost 17 prezentate) cu gustări din specificul restaurantului. Inițial am fost mirat, știam că mâncărurile chinezești sunt dificil de asociat cu vinurile, potrivindu-se mult mai bine cu ceaiul, în special cel verde dar alegerile făcute au fost chiar inspirate. Asta nu ar trebui să mă mire având în vedere că în spatele unui somelier de prestigiu se ascunde o vastă cunoaștere. Ca să exemplific mai bine vă invit să urmăriți un filmuleț:
Cel mai important lucru pe care l-am reținut (sper să fie și corect) este că într-o asociere vin&mâncare gusturile celor două trebuie să fie de intensități relativ egale. Poate fi posibil ca gustul mâncării să fie mai pregnant dar niciodată invers. Bine, bine, am mai reținut eu multe dar mai bine veniți la astfel de evenimente, Ionuț ne-a promis că vor mai fi, ba chiar că va încerca să ajute bloggerii cu niște cursuri (aștept amănunte, tare bine mi-ar prinde).

Acum vă las în compania câtorva imagini de la eveniment, gustările de la Chinese Garden și vinuri prezentate.

Food Wine pairing Chinese Garden

Food Wine pairing Chinese Garden

Food Wine pairing Chinese Garden

De fapt ordinea întrării a fost inversă succesiunii imaginilor așa că n-o voi respecta nici la vinuri, să vedem dacă ghiciți asocierile (glumesc, chiar și după eveniment mi-ar fi greu să le fac).

Food Wine pairing Chinese Garden

Food Wine pairing Chinese Garden

Food Wine pairing Chinese Garden

Food Wine pairing Chinese Garden

Food Wine pairing Chinese Garden

Mai las o poză de grup care cuprinde o mare parte din cei prezenți la acest eveniment.

Food Wine pairing Chinese Garden

Mulțumesc pentru imagini Dianei Slav și Cristinei Mitchievici Vlaicu. De asemenea, mulțumiri și doamnei Victoria de la Chinese Garden pentru găzduire și delicioasele gustări.

5 comentarii:

 1. Frumos eveniment, mi-au facut pofta vinurile mai degraba decat mancarea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Radu, iar ii dai cu vin? :D A cam inceput sa iti placa sau mi se pare mie? Sper sa nu te supere remarca mea. Vorbeste doar invidia din mine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce să mă supăr? Îmi place vinul bun. Mai ales când vine la pachet cu conversații reușite. :)

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !