DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 23 octombrie 2017

Neprevăzutul e mereu surprinzător

Neprevăzutul e mereu surprinzător! Firesc, aș zice! Că de aia îi spune așa! Nu v-a mirat că toate reducerile sau promoțiile bune pentru ceva de care avem neapărată nevoie sau pe care ni-l dorim foarte mult ori ne-ar face fericiți apar numai atunci când nu suntem pregătiți? Și nu din punct de vedere emoțional ci doar financiar. Apar și dispar repede tocmai în perioadele în care nu avem suficienți bani. Adică tocmai înainte de salariu, după ce am plătit toate facturile, după ce ne-am făcut aprovizionarea de toamnă, revizia la mașină sau a trebuit să înlocuim centrala termică; lista o puteți completa și voi, sunt sigur. Este cu atât mai frustrant când doar o mică sumă de bani ne lipsește. Desigur am avut cândva niște bani puși de o parte, dar aia a fost înainte de a ne întoarce din concediu.

neprevazut

Acel ceva poate fi oferta de nerefuzat pentru revelion, înlocuirea laptopului care tocmai v-a lăsat, cauciucurile de iarnă pentru mașină fără de care n-o să mai puteți circula, un smartphone nou care să-l înlocuiască pe cel cu ecranul spart. În fine, orice ofertă irezistibilă pentru care vă lipsește o anumită sumă de bani.

Desigur, a avea ceva bani puși deoparte este un obicei foarte sănătos dar nu știu cum se face că toate oportunitățile astea își fac de cap și apar în cele mai nepotrivite momente. Putem încerca să ne sporim veniturile luându-ne un al doilea job dar cine îți dă salariul în avans? Ori putem face bani din pasiunile noastre (în tinerețe eram foarte priceput la reparat biciclete, că tot au revenit în trend) dar tot nu reprezintă o soluție imediată. Sunt o mulțime de metode pentru a ne spori în mod legal veniturile dar eu nu știu nici una din care se pot face bani instant. Ori niște oportunități speciale necesită acțiuni imediate. Ceea ce ar fi cu adevărat util ar fi un împrumut urgent, fără garanții și cu dobândă 0.

O soluție ce pare facilă ar fi să apelezi la rude sau la amici pentru un împrumut fără garanții. Personal, prefer să evit această abordare, există cumva un ciclu al banilor, de câte ori rămân fără și ei sunt cam în aceeași situație. În plus, puțină lume renunță cu inima ușoară la siguranța propriilor economii sau consideră cu adevărat urgentă problema ta. Așa că aș risca să mă aleg cu promisiuni pentru viitor, pe care sigur le-ar onora dacă nu dispare nevoia. Dar ajutorul care nu vine la momentul potrivit este ca sfatul care vine tardiv (după consumarea evenimentelor toată lumea e expertă în rezolvarea lor), adică fără folos și de obicei lasă un gust amar, gust care îmi place doar la bere.

Este foarte neplăcut sentimentul de a rata o ofertă bună la ceva de care ai neapărată nevoie sau ți-l dorești foarte mult. Am experimentat pe propria-mi piele, de fapt pe propriul suflet ar fi mai bine spus. Vânez de mult o ofertă bună pentru un DSLR Nikon D3300, am nevoie pentru pozele de pe blog. Un amic, blogger și el, și l-a scos de curând la vânzare la un preț foarte bun. Am fost cu acest amic la mai multe evenimente, m-a lăsat să fac poze cu el, de câteva ori am folosit pozele lui; ce mai, eram încântat de aparat. Îmi lipseau fix 100 de euro ca să-l iau (omul avea nevoie de toți banii, sigur dorea să-și ia ceva mai bun) și mai erau trei zile până să-mi intre primii bani. Cum i-am văzut pe card, am pus mâna pe telefon și l-am sunat. Ghinion, îl dăduse din a doua zi. Doamne, cât m-am ofticat! Puteam să iau un credit online urgent fără probleme, dar am zis că nu o să-l dea așa repede. Evident, m-am înșelat! Și cum ar fi fost primul și sub 500 de lei, ar fi fost un credit cu dobândă 0. În prima poză pe care aș fi urcat-o pe blog aș fi arătat exact așa:

cele mai bune credite

De ce se numește credit online? Pentru că este disponibil exclusiv online (ceea ce reprezintă un avantaj pentru oricine, darămite pentru un blogger), de pe un site responsive, ceea ce înseamnă că poate fi accesat de pe telefoane, tablete sau laptopuri. Rapid este pentru că se cer un minimum de documente, formularul se completează în doar 5 minute, procesarea se face prompt iar transferul banilor în aceeași zi. În plus toate informațiile sunt exprimate într-o manieră transparentă astfel încât detaliile împrumutului să poată fi cunoscute încă de la început. Dacă suma necesară este mai mare de 500 de lei nu sunt probleme, împrumutul poate merge până la 2000 de lei cu o dobândă de 1,2% pe zi.

Se spune că nu există lecții mai bune decât propriile greșeli. Așa că mi-am jurat ca niciodată să nu mă mai încerce asemenea regrete, viața e prea scurtă ca să nu te bucuri de ea.

credit fara costuri

Ca în orice din viață, excesele sunt dăunătoare. Așa că eu, voi face doar împrumuturi responsabile.

Articol scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba numărul 11 - „3 metode prin care îți poți crește rapid veniturile”
Imagini: https://telecredit.ro; https://pixabay.com/ro/

14 comentarii:

 1. Nu prea am reusit sa fac nimic fara credite, mai mici sau mai mari, mai avantajoase sau mai paguboase. Nu stiu cum e sa nu ai credit. Bine ca am aflat acum de inca o sursa, pare avantajos sa iei un credit de aici

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ideal ar fi să nu avem nevoie de credite. Dar viața nu-i o utopie. Măcar să alegem ce-i mai bun...

   Ștergere
 2. Din pacate apar situatii in care chiar nu avem ce face. Nu sunt adepta imprumuturilor, dar daca mama nu si-a deschis banca, trebuie sa bat la poarta cuiva care si-a deschis. Legal bineinteles. Adica nu as apela niciodata la camatari sau fel de fel de persoane. Un credit bancar rapid chiar te scoate din necaz la nevoie. Iar daca esti un platitor corect, nici nu ai probleme cu platile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prefer să nu mă gândesc la situații în care sunt „cu spatele la zid”. Eu unul prefer să nu colecționez regrete! :)

   Ștergere
  2. Colecționarii de regrete - ce fain era ca titlu :(

   Ștergere
 3. Am zis ca nu mai fac credite, dar chiar saptamana trecuta mi-am facut un card de cumparaturi.

  RăspundețiȘtergere
 4. În numele meu și al soției mele, îi mulțumesc doamnei Wolfgang pentru gestul ei amabil față de mine și familia mea, Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru munca voastră bună, datorită femeii cu inima bună care m-a salvat de povara financiară și astăzi sunt liberă datorii după multe experiențe proaste de la multe companii de împrumuturi, nu m-am gândit niciodată că există o persoană atât de bună împrumutată până când un prieten de-al meu mi-a prezentat această femeie minunată, doamna Susane Wolfgang, companie de credit și am citit despre cum a ajutat atât de mulți oameni obține împrumuturi. , așa că încerc cu o dobândă scăzută de 2%, am obținut în cele din urmă 30.000 de euro, ne renovăm casa, iar tu și tu poți încerca, căutând un împrumut pentru a începe o afacere, împrumut auto, factură de casă sau credit de taxe contact ea în orice moment prin e-mail: [email protected],
  WhatsApp; +436703080448

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !