DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 5 octombrie 2017

Selfie fobia - cum se tratează

Cu toate că experții încă nu au confirmat-o, selfie fobia (ca să nu folosesc denumirea ei mult mai greu de pronunțat - Ipovlopsihofobia) circulă sub această denumire pe internet. Iar când o vor face vom vedea că nu are decât o mică legătură cu ceea ce se vehiculează acum, adică o slabă stimă de sine, selfie-ul este considerat un act superficial sau încă nu s-a născut femeia fotogenică. Aiurea, este vorba de acnee și cum statisticile spun că mai mult de 90% dintre adolescenţi suferă sau vor suferi la un moment dat de acnee... ați prins voi ideea! Așa că în acest articol voi vorbi despre cum apare, cum se previne și cum se tratează această fobie, astfel încât adolescenții noștri să poată fi mereu gata de selfie!

Gerovital Stop Acnee


E mai ușor de înțeles selfie fobia cu justificări de genul „doar mama mi-ar da like!”. Așa că nu aș vrea să fiu în pielea cuiva care spune cu mândrie că nu i-a mai ieșit nici un coș nou pe față doar din cauză că nu mai avea loc (din fericire adolescența mea n-a fost presărată cu asemenea catastrofe), pentru că pot intui ce e în sufletul lui. Ca să fac o paranteză, vă povestesc cum am văzut instalându-se o asemenea fobie.

Acu câțiva ani, la o întâlnire între bloggeri anunțată pe grupul de Facebook dedicat, ni s-a alăturat și o puștoaică, bloggeriță pe zona de beauty (oricine are sub 30 de ani e puștoaică pentru mine). Am făcut cunoștință și ne-a arătat noul ei telefon cu cameră de rezoluție mare. Întâlnirea s-a mutat în zona de bere, sucuri sau ce bea fiecare și evident ne-am făcut cu toții poze și selfie-uri care au fost postate, firesc, pe rețelele de socializare. Camera ei, având rezoluție mare, i-a scos în evidență câteva coșuri, altminteri neobservabile în semiîntunericul localului. Aproape instantaneu au început să curgă glumițele, cele mai multe blânde, de genul „ești îndrăgostită?”. A doua zi ne-a reproșat că din cauza noastră a pierdut colaborarea cu doi sau trei sponsori deși nu de la noi porniseră glumele mai răutăcioase. Ne-am mai văzut de câteva ori de atunci, mai mult sau mai puțin în aceeași formație, dar n-a mai stat niciodată la o poză, nici măcar în cele de grup.

Am terminat paranteza și este vremea să trecem la lucruri serioase (mai ales că îi folosesc și persoanei la care am făcut referire, în caz că n-a aflat încă):

Cum apare și cum se previne acneea


Nu voi intra în amănunte, nu sunt medic dermatolog. Știu doar că are cauze psihice, ereditare și este influențată de stilul de viață. La ambele sexe este controlată de hormonii sexuali androgeni, adică testosteronul și poate fi noninflamatorie (puncte negre și/sau albe) sau inflamatorie (intervine și componenta bacteriană). Nu știu să poată fi prevenită dar lăsând la o parte bancurile cu lipsa de sex (oho, de câte ori le-am folosit și eu), o igienă zilnică a feței și o alimentație sănătoasă ajută să n-o stimulezi aiurea, mai ales dacă ai un ten predispus.

Cum se tratează acneea


Aici aș miza pe gama completă de îngrijire a tenului acneic - Gerovital Stop Acnee. De ce? Pentru că Gerovital ne-a demonstrat de-a lungul timpului că este o marcă de încredere unde produsele sunt create de specialiști, din ingrediente de ultimă generație și au eficacitate demonstrată pentru o piele sănătoasă.

stop-acnee

Evident, se începe cu curățarea tenului! Băieților mei le-aș recomanda gelul spumant purifiant (nu și-ar pune măști în veci) iar pentru mine aș folosi niște benzi de curățare puncte negre (că tot mi-a spus ăl micu' triumfător că am nasul borcănat și cu puncte negre).

gel-spumant-purifiant

 Se continuă, când este cazul cu Crema-gel Sebum control care se aplică dimineața și seara după curățare (băieții mei fac sală și transpirația le mai pune mici probleme). Această cremă reduce secreția de sebum cu până la 58.24%.

Crema-gel-Sebum-control

Ar mai fi de amintit, deși băieților mei nu le este necesară, Crema CC Matifiantă pentru mascare.

Sunt convins că folosind aceste produse, juniorii nu vor avea probleme și vor fi întotdeauna gata de selfie, deci cumva la mine în familie fobia de care vorbeam la început nu va avea nici o șansă să apară.

Articol scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba numărul 4 - „Gata de selfie, cu Gerovital Stop Acnee
Imaginile aparțin companiei Farmec.

7 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !