DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 29 noiembrie 2017

O aventură fantastică

Eram primul așa că am aruncat zarurile și am tras un adventure card. Exact ca-n filmul omonim „Jumanji: Aventură în junglă”, nepregătit de nici un fel de aventură fantastică, l-am ridicat încet și am citit cu voce tremurândă în timp ce ceilalți își apropiau capetele:

She's blacker than the night
Don't fight, take flight* 

aventura Jumanji

M-am trezit, pe un întuneric negru ca smoala, căzând într-un picaj caraghios (adică dădeam haotic din mâini și din picioare). Din fericire, am aterizat pe ceva destul de moale și m-am rostogolit câțiva metri ajungând pe teren ferm. Noroc să fie? N-aș prea fi zis după icnetul înfundat pe care-l auzisem la aterizare și care cu siguranță nu-mi aparținea. În următoarele clipe pământul a început să se cutremure și am auzit un zgomot asemănător cu al unor zeci de trenuri marfare care se apropiau simultan. Am făcut ceea ce știam mai bine, adică am fugit (am fost atlet de performanță în tinerețe), ce-i drept cam fără direcție, eram buimac și toate se întâmplau cam prea repede.

aventura Jumanji

Am întrezărit trunchiurile unor copaci și m-am strecurat printre ei. Vuietul din spate s-a oprit brusc. „Marfarul” izbise unul dintre copaci cu capul. Acesta a început să se clatine și din el, asemenea unui fruct copt, a căzut o umbră mare și neagră în spatele nefericitului animal care servea drept platformă de aterizare pentru a doua oară. A urmat o scurtă dar aprigă învălmășeală după care am văzut doi ochi ce străluceau ca jăraticu-n noapte. Dinspre ei, o voce care aș fi putut jura că e a lui Sean Connery mi s-a adresat:
- Mulțumesc pentru cină! M-ai scutit de multă alergătură! Hmmm, dar ce avem noi aici?
Totul părea ireal și încercam să-mi regăsesc calmul, la urma urmei ce era o panteră? Nimic altceva decât o pisică mai mare, neagră și deloc blândă. Așa că am încercat să-i explic că habar n-aveam cum ajunsesem acolo și că în nici un caz nu doream să deranjez pe nimeni. Cred că am  mai apucat să-i pomenesc câte ceva  de jocul Jumanji, după care, fix în acel moment, un fulger a aprins un trunchi de copac uscat, aflat ceva mai încolo. Pantera a dispărut cărând cu ea prada și mormăind ceva despre faptul că viața mi-ar fi fost răscumpărată cu prețul unui bivol.

M-am retras către foc, căutând firesc adăpost. Nu au trecut decât câteva clipe și au început să se audă niște zgomote familiare într-un vârtej de crengi și frunze. Erau partenerii mei de joc care m-au găsit ușor orientându-se după foc. Eram cu toții la fel de nedumeriți și puși în încurcătură.

aventura Jumanji

Încet, încet, în noapte au început să sticlească o mulțime de perechi de ochi pe care le-am identificat a fi (după documentarele de pe National Geographic, firește) hiene, ce nu păreau deloc a ne fi pus gând bun. Cercul se strângea și după toate aparențele se pregăteau să dea asaltul. Ne-am agitat cu crengi aprinse, am aruncat înspre ele cu tăciuni iar vegetația uscată de savană s-a aprins, ceea ce a pus pe fugă animalele și pe noi în mare încurcătură, limbile de foc se strângeau în jurul nostru amenințătoare. L-am privit cu toții acuzator pe cel care venise cu jocul și l-am întrebat:
- Tu știai de ce este în stare Jumanji-ul tău?
Brusc, apă a început să se reverse la propriu din cer, o ploaie ecuatorială a stins incendiul de vegetație. Cu coada ochiului am prins o mișcare. O umbră neagră, mlădioasă, se apropia dintr-o parte. Mi-am adus aminte ce scria pe cardul meu, așa că mi-am îndemnat tovarășii să fugă fără a mai sta să aflu ce fel de gânduri are pantera. În cursa mea m-am împiedicat de o liană, brusc totul s-a întunecat (dacă se poate spune așa) și m-am trezit în jurul mesei de joc, privind nedumerit.

pantera Jumanji

Concluzie: Dragii mei, dacă veți trece printr-o situație asemănătoare, principala calitate pe care „trebuie să o aveți la voi” este bulanu' norocul. Dar nu orice fel de noroc, vă trebuie din ăla cu caru'. Altminteri puteți fi chiar și Dwayne Johnson (avatarul pe care jocul mi l-a hărăzit), e greu de crezut că cineva care n-a trăit în junglă se poate descurca bine pe acolo.

Aventurile mele, ca ale mele. Dar să le vedeți pe cele din filmul de acțiune distribuit de InterComFilm Distribution care va avea premieră în data de 29 decembrie 2017!

Jumanji 2017 afis

Spun asta pentru că am tras cu coada ochiului prin trailerul filmului și vă invit și pe voi s-o faceți, este promițător!*Pentru cei care ca și mine au învățat doar rusa la școală iată ce mi-aș fi dorit să însemne: E mai neagră decât noaptea/ Nu încerca să lupți, tulește-o.
Articol (ficțiune fantastică) scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba 26 -  „Fii un personaj în lumea Jumanji!”

8 comentarii:

 1. Cred ca ti-ar place chiar sa treci prin asa aventuri...

  RăspundețiȘtergere
 2. Adica, cum ???? "viața mi-ar fi fost răscumpărată cu prețul unui bivol", fara cotofana?? Sau nu era bivol autohton? :)) Foarte tare Jumanji-ul tau, astept insa si premiera ca sa ma decid.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) Face aluzie la Bagheera și Mowgli (replica), în Cărțile Junglei.
   De abia aștept să-l văd, mi-a plăcut și primul, cel cu Robin Williams.

   Ștergere
 3. o pisica mare zici? Ai incercat cu placa aia cu Pisicuta, pis-pis-pis? :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Cea mai mare problema cand devii caracterul ala e ca o sa ai chelie :))

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !