Acum câteva zile am căutat o vinărie, în zonă. Îmi trebuia, pentru un sos la friptură, puțin vin. Am găsit una mai curățică, pe lângă Piața Griviței de unde am și luat jumătate de litru de Fetească Neagră. Destul de aprovizionat magazinașul pe gama prețurilor medii dar în special al celor mici. Ochiul meu ager a surprins o sticlă de Băbească Neagră de Jariștea (Odobești) la 13 lei. Am studiat-o puțin, după care am plecat să-mi pregătesc friptura.
Totuși mă rodea curiozitatea, era Băbească Neagră, vinul meu favorit. Ce credeți că am făcut? Ei da! Ați ghicit! M-am întors și am luat-o. Era destul de rece așa că am desfăcut-o și am lăsat-o să respire cât am făcut friptura și garnitura.
A fost o decizie inspirată pentru că m-a surprins plăcut. Are robă de prună brumărie (din cea de magiun) coaptă cu o vagă aromă de căpșună, dar după ce i-o dai jos își arată un corp cu tanini bine lucrați. 🙂 Post gustul este prelung, pe sticlă scrie 12% vol. și tot cam atât i-am dat și eu. A mers de minune cu friptura. Ce mai, mi-a plăcut, chiar dacă s-ar putea să fiu subiectiv fiind vorba de soiul preferat.
Apropo, am citit pe undeva că niște cercetători (și nu britanici) au descoperit câteva efecte benefice ale vinului roșu, pentru femei. Dar asta altădată, în alt articol, să mă documentez mai bine!
ce om! Ne lasi asa in suspans? Vino mai repede cu studiul ala sa vedem cu ce ne-ar ajuta sa bem mai des un vin d-asta bun! :P
RăspundețiȘtergereMă străduiesc! :)
Ștergere