DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

duminică, 12 noiembrie 2017

Bloggeri în concursul „Cel mai bun somelier din Dobrogea”.

Așa cum vă anunțam aici, sâmbătă 11.11.2017, a avut loc concursul „Cel mai bun somelier din Dobrogea” găzduit de Selgros Constanța Nord. Organizatorii au fost Selgros Cash&Carry și Sommelier Consultant. Bineînțeles, bloggerii nu aveau cum să lipsească, mai ales cei pasionați de poveștile cu vin.
Mai exact este vorba de bloggerița constănțeană Diana Slav, care chiar a fost concurent în acest competiție și nu s-a descurcat deloc rău. Eu chiar dacă am fost pe acolo, doar i-am făcut galerie de pe margine și, desigur, am degustat vinurile din concurs, pe cele roșii că am zis să nu le-amestec (glumesc, sunt fan roșu după cum am mai spus.

Haideți să vedem cum s-a desfășurat concursul! Prima parte a fost un test grilă de evaluare a cunoștiințelor, parcă 45 de întrebări, care s-a desfășurat într-o sală. Înainte de a trece la probele practice, vreau să vă arăt un pic de logistică:

vinuri dobrogene


vinuri dobrogene


vinuri dobrogene


Iată masa de concurs pregătită pentru decantare:

masa decantare vin

Cupele pentru câștigători:

Cupe

Iată și juriul:

juriu

Dar și marea parte a participanților:


Pentru probele practice voi folosi pentru exemplificare prestația Dianei, despre care pot să spun cu mâna pe inimă că a fost reușită, dovadă că bloggerii se pot descurca cu brio și în acest domeniu! 😏

Prima a fost degustarea „în orb” unde fără a cunoaște vinul trebuie identificați nu mai puțini de 18 parametri ai acestuia. S-a făcut pentru alb și roșu.

degustare vin alb

degustare vin rosu

După care a urmat proba de decantare.

scoaterea dopului

decantare vin

Și după ce s-au risipit un pic emoțiile a urmat, firesc, interviul.

interviu Diana Slav

Am urmat și eu mini cursul intensiv pe care l-a ținut domnul Ionuț Făcăleț (a fost și în juriu) și chiar am învățat foarte multe. Dânsul va mai ține cursuri prin intermediul Sommelier Consultant și probabil și alte concursuri. Voi reveni cu update-uri așa că țineți aproape.

Câștigătorii au fost Zota Filip - Restaurant Toscana, Ropotă Alexandru - Cherhana Venus și Dumitrescu Robert - somelier pe vase de croazieră.

castigatori cel mai bun somelier din dobrogea
credit foto

Partenerii acestui concurs au fost: ALIRA, CRAMA DARIE, CRAMA HISTRIA, CRAMA RASOVA,CRAMA VIISOARA, DOMENIUL BOGDAN, DOMENIILE OSTROV, JIDVEI, VIA VITICOLA SARICA NICULITEL, OMV, PARMAFOOD, TELEVIZIUNEA MEDIA TV – PARTENER MEDIA, ZILE SI NOPTI – PARTENER MEDIA, CLUB DOORS, RESTAURANTUL CHINESE GARDEN CONSTANTA, RESTAURANTUL L’ARCA CONSTANTA, RESTAURANTUL H’ARLEQUIN MAMAIA, RESTAURANTUL TOSCANA CONSTANTA.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !