DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 15 noiembrie 2017

Operațiunea „Casa ca un nufăr” terminată în triumf!

Curățenia este o muncă ce nu se termină niciodată și nu putem schimba asta, așa-i în firea lucrurilor. În schimb, dacă folosim metode ce sunt eficiente, putem să ne facem această muncă mai ușoară, mai rapidă. Și poate, sper să nu spun o prostie, chiar un pic plăcută. Iar cum perioada aceea magică de dinaintea sărbătorilor de iarnă, numită sugestiv și atât de frumos „curățenia generală de Crăciun” se apropie inexorabil cu aplombul unui tren de mare viteză, sunt nevoit să iau măsuri. Mai ales că părinții mei și-au anunțat vizita de sărbători iar exigențele lor în acest domeniu sunt proverbiale (tata cu vigilența lui cazonă, mama străduindu-se să-mi transmită bunul simț rural moștenit din generație în generație). Așa că am o problemă! Cum să fac astfel încât casa mea să arate mai frumoasă și mai curată decât un nufăr și să termin această operațiune de curățenie în triumf?

Este momentul să schițez un plan de bătaie! Desigur, cele mai grele operațiuni trebuie să cadă în sarcina mea, vorba cântecului - „pușca și cureaua lată, ce bărbat sunt deocamdată”. Și mă refer aici la bătutul, periatul, aspiratul și spălatul covoarelor, eliminat păr de animăluțe de companie, mici și mari, de prin casă dar și curățarea tuturor saltelelor de acarieni, ca să nu se mai plângă ai mei că îi apucă strănutul de câte ori vin pe la mine. Îmi voi încorda mușchii și voi scoate aparatul meu Kirby din cutie (nu acela cu care l-ați văzut pe Freddie Mercury în clipul I Want To Break Free, ci unul ultimul model). Să nu mă spuneți, dar acest sistem american de curățenie rezolvă problemele de care aminteam, nu tocmai ușoare (trebuie să recunoaștem), în doar 10% din timpul obișnuit, economisind în același timp 90% din efort (un mic pont pentru cunoscători), lucru pe care îl garantez personal deoarece îl folosesc acasă.

Acum, că tot sunt în miezul problemei, privesc plin de interes pata din mijlocul camerei de zi, de parcă aș vedea-o prima dată. Covoarele călduroase și pufoase în culori deschise nu sunt tocmai prietene cu vinul roșu, mai ales dacă unui amic îi mai tremură mâna cu paharul și mai varsă din „neatenție” câte un pic. Atât îmi mai trebuie, să o vadă ai mei. Ca să fiu sigur că dispare, trebuie să mă asigur că voi avea o sticlă de Nufăr scos pete, o soluție care curăță repede petele persistente și nu atacă fibrele (nu conține clor) și, în plus, are un raport calitate preț corect. După cum vedeți acționez pe toate planurile ca să îmi fac curățenia mai ușoară. 🙂

nufar scos pete

Aici trebuie să vă spun ceva. Dacă vi se întâmplă să vărsați vin roșu pe covor (sau altceva) este important să acționați imediat, nu procedați ca mine. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să absorbiți lichidul din covor bine de tot, cu ajutorul unor șervețele sau o cârpă de bumbac uscată, iar apoi să aplicați soluția potrivită și să masați locul dinspre exterior spre interior, cu ajutorul altei cârpe uscate din bumbac (de preferință albă), până la dispariția petei. Să nu spuneți că nu v-am zis!

Pentru chestiile „ușoare” cum ar fi spălatul geamurilor, de făcut lună-n baie și bec în bucătărie voi apela la niște experți în curățenie pe care, sunt sigur, îi cunoaștem și îi prețuim cu toții. Știu că nu mă vor dezamăgi.

experti curatenie

***

Cele două branduri cu tradiție și notorietate, Nufăr și Triumf, se reinventează în formule complet modernizate şi extinse cu soluţii de ultimă generaţie, păstrând un raport calitate/preț corect dar adăugând mai multe subgame de produse.

Articol scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba 22 - „Nufăr și Triumf – experții tăi în curățenie”.

10 comentarii:

 1. Daca aflam si eu mai devreme de produsele Nufar si Triumf,ce bine mi-ar fi prins!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai făcut deja curățenia de Crăciun? :) Nu-i nimic, mai sunt curățenii generale! :)

   Ștergere
 2. In fiecare zi as face curat cu asemenea produse, nu m-as desparti de ele niciodata, as iesi triumfator in batalia cu mizeria!

  RăspundețiȘtergere
 3. Lasa, nu te impacienta, daca ai asfel de produse de curatenie, fac treaba singure, tu doar le manevrezi :)) „pusca și cureaua lata", zici ???? ia sa vedem ce rime mai gasim :)) "triumf face treaba toata"

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu chiar folosesc Triumf cu mare succes. Pentru aragaz este nemaipomenit. Si pentru vasele alea pline de grasime la fel. Cand fac friptura la cuptor, este aliatul meu in curatarea tavii si a cuptorului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, e foarte bun și corect ca preț. Dar cel de pete, despre care am scris, m-a uimit!

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !