DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 27 noiembrie 2017

Problemă rezolvată

Undeva într-un viitor nedeterminat.

Cercetătorii britanici (care alții?) au formulat concluzii și au venit cu soluții la o problemă reală și cu largi implicații pe care o aveau bărbații când puneau întrebarea „Dragă, ieșim pe ușă în 5 minute, da?”. Cercetarea a fost lungă și de durată și a implicat numeroase aspecte.

Prima dată au încercat să cerceteze problema sub aspectul răspunsului la stimuli educativi și au organizat exerciții de alarmare. Au început cu vizitele la rude, prieteni, ieșitul în oraș, etc. Dar rezultatele au fost descurajante. Timpii de întârziere ar fi făcut să pălească de invidie până și C.F.R.-ul într-o zi cu zăpadă și viscol. Au ridicat miza; mers la teatru, la spectacol, la cocktail, la evenimente, chiar și petreceri la firma la care lucrau. Aici timpii au fost ceva mai buni, dar nu cu mult. Singurele care au dat rezultate încurajatoare au fost cele în care li se cerea să fie gata la timp pentru a prinde promoțiile la pantofi de damă sau, după caz, la bluze de damă. Însă înainte de a se obține rezultate concludente au trebuit să se renunțe la alarme datorită protestelor organizațiilor de femei, pe motiv că ar fi prea crude fiind vorba doar de simple exerciții fără finalitate.

stil

În decursul cercetărilor s-a realizat chiar și prototipul unei incinte multifuncționale, unde subiecții feminini puteau face un duș uscat (pentru a nu se mai pierde timpul cu mofturi) în timp ce asistenți personali (inteligențe artificiale specializate: hair stilist, machior, manichiurist, etc) îi aranjau simultan pentru a se putea încadra în dezideratul celor 5 minute. Aveau la dispoziție chiar și o hologramă proprie pentru a putea proba comparativ toate ținutele dintr-un mare magazin online, cum ar fi retailerul multibrand Answear.


bluzebluzebluze

Nu reușeau și pace! Probabil că s-ar fi pus problema dacă nu cumva femeia este programată genetic să te pună să-ți pui întrebări de genul „Câte sferturi de oră sunt în 5 minute?”. Asta dacă cercetătorul principal (de fapt singurul care a reușit să reziste atât amar de timp) nu și-ar fi luat câmpii și ar fi plecat cu o navetă spațială să hălăduiască solitar prin galaxie.

Totuși, înainte de a pleca, a descoperit, colateral, teleportarea. Ceea ce a făcut ca ușile să devină desuete. Astfel întrebarea de la început, „Dragă, ieșim pe ușă în 5 minute, da?”, și-a pierdut sensul. Problemă rezolvată, în măsură să liniștească orice nedumeriri ce ar mai fi putut apărea.

Articol scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba 25 - „Dragă, ieșim pe ușă în 5 minute, da?”

9 comentarii:

 1. Deci, in sfarsit, cercetatorii au descoperit misterul! :)) Urmeaza...resemnarea!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ar fi perfecta o incinta multifunctionala. Cat timp am castiga...

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu va mai bateti capul sa intelegeti femeile fiindca nici ele nu se pot intelege de cele mai multe ori. :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar cine încerca să le-nțeleagă? Era vorba de o problemă strict în folosul populației masculine, reducerea timpilor de așteptare! :)

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !