DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 15 noiembrie 2017

Răspunsul e întotdeauna la noi!

Da, așa este! Răspunsul e întotdeauna la noi chiar dacă uneori presupune căutări migăloase și nu este mereu evident. Nu credeți?

E luni dimineață și un memo ne anunță că în jumătate de oră vom avea o ședință. Probabil cea obișnuită, motivațională, de început de săptămână, unde șeful ne explică cum n-am fost 100% dedicați bunului mers al firmei, în cea care-a trecut și ce putem face pe viitor ca să ne îmbunătățim performanțele. De cum intră în sala de ședințe simțim că în aer plutește ceva neobișnuit. Și-a pierdut prestanța lui obișnuită, parcă nici hainele nu mai cad ca lumea pe el. Pe un ton nu prea entuziast ne anunță că vineri vine vicepreședintele american al companiei de care aparținem într-o vizită de lucru. Și că trebuie să punem toate lucrurile la punct până atunci. Iar în ziua imediat următoare, avem un cocktail, ca să ne cunoaștem mai bine. Nu se admit absențele și avem dress code: ținută de cocktail.

Sunt convins că nu am de ce să-mi fac griji, am mai trecut prin așa ceva, nu am restanțe notabile la sarcinile mele și în plus ținuta de la petrecerea similară de anul trecut, e pusă bine într-un dulap. Vicepreședintele e altul așa că nu are cum să observe că nu e nouă. Asta cred eu până ajung acasă și încerc să o probez. Munca prelungită de birou și berile băute cu băieții în după-amiezile lungi de vară și-au pus în mod evident amprenta. Nu mai încape nici o îndoială, trebuie să încep să-mi fac cumpărăturile de la raionul de sacouri bărbați, s-au dus vremurile în care eram zvelt și suplu.

sacouri barbati

 Dar când să o fac? Până sâmbătă vom avea cu siguranță program prelungit. Opțiunea de a delega această operațiune iese din calcul, sunt mult prea pretențios și greu de mulțumit când vine vorba de garderoba mea. Las pentru moment și încep să caut încălțările mele, o pereche de ghete bărbați purtate o singură dată, la acel eveniment de firmă. Cum nu le găsesc, încep să pun întrebări. Spășit, fiu-meu îmi spune:
- Am crezut că nu-ți plac. Cum stăteau acolo degeaba, le-am încercat și cum mi-au venit... Dar știi, cred că le-am purtat o dată sau de două ori, când am jucat fotbal la liceu, uitasem să-mi iau încălțările sport.

ghete barbati

Încerc să spun ceva dar tot ce reușesc este să închid și să deschid gura, asemenea unui pește pe uscat. După ce mă liniștesc, reușesc să-i explic dilema mea. Se oferă să mă ajute, în stilul lui.
- Voi ăștia (adică generația mea) aveți net și laptopuri degeaba. We are the Answear, continuă făcându-mi cu ochiul , desigur, referindu-se la generația lui. Hai să-ți arăt cum se face și să îți aducem la zi garderoba! E de abia luni, ai timp să le și schimbi dacă nu se potrivește ceva. În plus transportul e gratuit pentru cumpărături mai mari de 100 de lei, dar ce țoale de marcă găsești la mai puțin?

Are gust puștiul meu, îmi plac sugestiile lui! Pentru petrecerea de firmă mi-a propus această ținută:

sacouri barbati

Iar în locul ghetelor cu care a jucat fotbal s-a gândit la așa ceva:

ghete barbati

Întradevăr, răspunsul e întotdeauna la noi și stă în alegerile pe care le facem. Voi ce părere aveți, are gust fiul meu?

Articol scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba numărul 20 - „Before / After cu Answear”

2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !