DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 17 noiembrie 2017

Salarii există și dincolo de nori (salarii cloud)

Liderul de sindicat al personalului navigant remarcase, pe un ton tăios, că acum există salarii și dincolo de nori. Iar ceea ce numim acum pompos „Platformă salarii”, adăugase tot el, este un instrument complet depășit și în totală neconcordanță cu realitatea augmentată actuală. Persoanele aflate în jurul mesei din sala de consiliu a Companiei de Transporturi Spațiale se aflau într-un evident impas.

Nu aveau nici un fel de probleme tehnice, logistice sau de infrastructură. Stațiile de la capetele găurilor de vierme funcționau ireproșabil și asigurau deplasarea în toate colțurile galaxiei iar transporturile pe distanțe mai scurte, între sisteme solare apropiate, se desfășurau cu nave ce se deplasau cu viteza luminii. Însă pentru contabili, relativitatea timpului și spațiului căpătau noi și încurcate înțelesuri. Nu exista nici un calculator salarii care să țină evidența anilor lumină parcurși și deci lucrați de către personalul navigant. CASS-ul, contribuții CAS, toate erau dificil de calculat pentru persoane aflate de o parte și de alta a unei găuri de vierme (doar un exemplu pentru personalul de întreținere de pe stații). Erau în delegație ori puteau fi considerați detașați? Sau cum putea obține o adeverință pentru medic o persoană aflată în hiperspațiu ori cum putea primi în același timp salariul personalul răspândit prin toată galaxia, erau alte probleme de interes.

Toți cei prezenți la discuțiile din jurul mesei ridicau numai probleme însă nimeni nu venea cu o soluție concretă. La un moment dat, un tânăr cu părul cam zburlit despre care nimeni nu știa mare lucru în afară de faptul că avea ceva cercetări în domeniul procesoarelor cuantice pe care nimeni nu pretindea că le înțelege și că era promotorul unei noi abordări în ingineria web, a fost auzit murmurând tainic - Salarii Cloud, CIEL Salarii Cloud, cuvântul cloud șoptit cu un soi de respect nedisimulat.

salarii cloud

În acel moment toți și-au îndreptat atenția către el, bombardându-l cu întrebări. Tânărul a scos imperturbabil, parcă de nicăieri, un mic cub inscripționat vizibil cu numele companiei de unde provenea: CIEL Romania – Soluții complete de business. A atins un buton ascuns codat pe lungimea de undă cerebrală personală și s-a deschis o hologramă.

Platforma salarii

A privit senin în jur și a exclamat:
- Domnilor, aceasta este soluția! Cu toții merităm acces la evoluție! Cloud-ul vă va stoca și vă va proteja toate informațiile asigurând confidențialitatea acestora, totul în flux de lucru simplificat. Și când vorbesc de confidențialitate o fac la modul cel mai serios. Chiar dacă în drumul nostru către stele am putea, teoretic, să atingem norii cu mâna, nimeni n-ar  face asta. Sarcinile electrice acumulate în nor îl fac impenetrabil, ca să mă exprim plastic. Folosindu-l, veți putea depune la timp chiar și declarația D112! Puteți să vă gândiți la toate problemele neplăcute discutate aici la modul trecut, a mai spus încheind cu un zâmbet pe buze.

Articol scris pentru: „PROVOCARE pentru Bloggeri: Scrie creativ despre Cloud!” 

30 de comentarii:

 1. Foarte interesant. Se pare ca tipul a venit cu solutia ideala.

  RăspundețiȘtergere
 2. Habar nu aveam! Am mai aflat ceva! Ca de obicei esti bine documentat!

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesant articol, am aflat informații noi, mersi.

  RăspundețiȘtergere
 4. aparentele cam inseala, se pare ca v-a aratat o solutie buna!

  RăspundețiȘtergere
 5. Aaa ce tare vreau si eu salariu cloud :)) Interesant articolul, am aflat lucruri noi si interesante

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte interesant, este bine sa ascultam sfaturile oamenilor care chiar au habar. Felicitari, Radu, un articol foarte bine documentat!

  RăspundețiȘtergere
 7. mai Radu, jos palaria! stii cum sa i-ei orice subiect! bravos!

  RăspundețiȘtergere
 8. Astfel de oameni cu idei strălucite există, dacă șefii i-ar aprecia mai mult, am trăi cu siguranță o viață mai simplă și mai fericită.

  RăspundețiȘtergere
 9. Credeam ca atunci salariul nu va mai exista. De fapt speram sa nu mai muncim. Traiesc cu capul in nori se pare si nu intr-unul Cloud.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am scris despre un viitor pe care mi-l doresc cât mai apropiat, nu despre o utopie!:)

   Ștergere
 10. Tema mea de licenta a fost despre Cloud Computing si mereu zambesc cand vad ceva legat de Cloud. La salarii in Cloud nu m-am gandit, dar mi se pare interesanta ideea si abordarea ta. Mult succes!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am abordat-o mai simplu, ca să înțeleagă lumea despre ce-i vorba! :) Mulțumesc!

   Ștergere
 11. Este pentru prima oara cand aud aceasta expresie. Suna interesant si ma ganesc numai la avioane cand aud acest termen

  RăspundețiȘtergere
 12. Si uite asa, ideile stralucite vin de unde te astepti mai putin.

  RăspundețiȘtergere
 13. Ce bine ca acest tanar i-au scapat pe totii din incuractura. De la cine te astepti mai putin...acela are ideile potrivite.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !