DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 13 noiembrie 2017

Studioul de producție muzicală de acasă

Ajunsesem cu mai mult de 30 de minute înainte de ora întâlnirii așa că am intrat în showroom-ul de echipamente de sunet de peste drum. Mă plimbam printre exponate și în ciuda ploii de afară, fredonam vesel melodia unui cunoscut muzician de pe la noi (nu-i dau numele că e reclamă și n-a plătit 😎). M-am oprit să-mi consult ceasul când cineva mi s-a adresat, pe un ton jovial, din spate.
- Pentru o clipă am fost gata, gata să vă confund, așa de bine cântați! - referindu-se în mod evident la cel a cărui melodie o fredonam. Să știți că și el ne vizitează des, are un studio de producție muzicală acasă!

A lăsat ultima afirmație parcă să plutească în aer și a aruncat o privire plină de semnificații spre exponatul în dreptul căruia mă oprisem.

Echipament de productie muzicala

Luat un pic prin surprindere, am răspuns ceva cam ezitant.
-Știți, eu nu mă prea pricep la ...
- Nu trebuie să te pricepi la tehnologie ca să îți dai seama că sunetul de calitate este principalul atu al acestui sistem audio. Oricum, consilierul nostru de specialitate este la dispoziția dumneavoastră pentru orice lămurire considerați că ați avea nevoie.

Eram un pic încurcat, intrasem aici ca să mai treacă timpul și să mă adăpostesc de ploaie. Este adevărat că îmi place muzica, fredonez deseori și mai fac câte un karaoke cu amicii, dar chiar la un studio nu mă gândisem. Și totuși...

Surprinzându-mi privirea atrasă de panourile de lemn atent finisate ce conferă boxelor un aer clasic, a continuat.
- Vă rog să-mi permiteți să vă felicit pentru gustul dumneavoastră desăvârșit. Ați remarcat fără greș alura lor și designul de o eleganță atât de discretă... Alegerea este cum nu se poate mai inspirată, aspectul lor luxos cu siguranță se va potrivi de minune în studioul dumneavoastră.

Fără să vreau, am văzut cu ochii minții încăperea pe care o visam din adolescență, pe vremea când aveam plete și îmi doream să devin un star rock.

Edifier S2000Pro

- Dacă doriți, vă pot prezenta pe scurt ce este cu caracter de noutate la acest sistem dar și avantajele aduse de acestea, a continuat el.
Am observat o schimbare subtilă în tonul lui, trecuse aproape pe nesimțite la un ton profesional. Dar mi-a sunat telefonul, era persoana cu care aveam întâlnire. Mi-am cerut scuze și nu fără un oarecare regret (îmi plăcea vag omul) m-am îndreptat către ieșire, nu înainte de a arunca încă o privire lungă către sistemul audio asupra căruia mi se atrăsese atât de neobișnuit atenția.

S2000Pro Edifier

Înainte de a ieși pe ușă m-am oprit și am întrebat:
- Cine este producătorul?
- Marca este Edifier, desigur!
Răspunsul a venit prompt, de parcă întrebarea mea era așteptată. Mi-am ascuns un zâmbet la gândul că s-ar putea să mă întorc curând. Poate chiar mai repede decât se așteaptă.

O oră mai târziu, în timp ce savuram al doilea pahar cu vin, persoana din față mă întreabă, privindu-mă printre gene:
- Ce zici, mergem diseară la karaoke?

Articol scris pentru competiția de blogging creativ Superblog 2017, proba numărul 19 - „EDIFIER. Hai să facem schimb de roluri!”

8 comentarii:

  1. Cineva ar putea sa ma convinga in felul asta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Karaoke zici? Nu stiam ca esti talentat pe partea de cantat, Radu. Ia-ti sistemul ala si treci la repetitii ca X Facctor te asteapta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite cam asa patesc si eu cand ajung intr-un magazin, ma uit lung la cate ceva, parca l-as vrea, parca n-ar trebui, si plec si apoi ma mai gandesc cateva zile acasa si cand ma hotarasc sa il iau, nu mai este :))) Eu zic sa te intorci sa cumperi boxele.

    RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !